Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Ongedierte? De beste tip!


We gaan richting de lente en dan komt de gehele natuur weer tot leven. Dat is natuurlijk prachtig, maar het heeft ook een keerzijde. Waar planten en bomen bladeren en knoppen vormen, vogels nestjes bouwen en eitjes leggen, daar ontwaken ook insecten uit hun winterslaap. Andere vormen van ongedierte zijn mogelijk tijdens de winterse maand februari naar binnen gekomen zonder dat je er erg in hebt. Muizen bijvoorbeeld en mogelijk zelfs ratten.

Muisje gezien? Er zijn er meer!

Om met het laatste te beginnen: hoe weet je of je muizen in huis hebt? Een gouden stelregel van ongediertebestrijders is ‘als je een muisje ziet lopen, weet je één ding zeker: er zijn er (veel) meer!’ Muizen zijn namelijk schuw én snel en zullen zich liefst niet laten zien. Als je ze toch spot, betekent het dat de nood hoog is: het is druk in het nest en er moeten heel wat mondjes gevoed worden! Dat betekent ook dat niets eraan doen geen optie meer is.



Muizen verspreiden ziektekiemen

Als muizen eenmaal hun ‘plekkie’ bij jou hebben gevonden, gaan ze zomaar niet meer weg. Je zult ze dus - hoe zielig misschien ook - moeten bestrijden, want ze veroorzaken veel schade. Niet alleen je voedselvoorraden worden geplunderd, met hun speeksel, poep en plas kunnen ze ook virussen en bacteriën verspreiden waar je behoorlijk ziek van kunt worden. De overlast zal bovendien snel groter worden, want muizen zijn zo mogelijk nog erger dan de spreekwoordelijke konijnen en doen hartstochtelijk aan voortplanting. De geboren muisjes zijn zelf binnen een week of 6 alweer geslachtsrijp…

Duizenden wespen in je tuin

In de prille voorjaarsmaanden gaan ook wespen- en mierenkoninginnen aan de slag. Ze bouwen onderkomens voor duizenden nazaten en die kunnen in de zomer voor behoorlijk wat narigheid zorgen. Honderden mieren op je aanrecht is niet prettig, maar een wespennest dat duizenden wespen herbergt is ronduit gevaarlijk. En óf een koningin jouw huis, tuin, garage of pergola heeft uitverkoren om er haar nest te maken, daar kom je pas achter als het (bijna) te laat is…

Zelf bestrijden? Niet doen!

Als je te maken hebt met ongedierte in of rondom je woning of bedrijfspand, dan wil je er natuurlijk wel vanaf, en snel ook! Vaak proberen mensen eerst zelf iets te doen tegen de beestjes. Op internet vinden ze een breed scala aan mogelijkheden om ongedierte zelf te bestrijden. In de praktijk loopt het over het algemeen op niets uit. Mensen zijn zo veel geld en tijd kwijt aan pogingen om de ongedierteplaag onder controle te krijgen.

Beste tip: zelf bestrijden, begin er niet aan!

Zelf muizen bestrijden met gif of valletjes is niet gemakkelijk en niet prettig. Het levert bovendien zelden het beoogde resultaat op. Zelf mieren bestrijden is eveneens heel moeilijk, zie eerst maar eens het nest te vinden. Zelf wespen bestrijden is gewoonweg gevaarlijk. In sommige gevallen zelfs levensgevaarlijk. Beste tip: begin er niet aan. Ongedierte met succes bestrijden is echt een klusje voor de vakman. Via Beestjes Kwijt vind je snel en eenvoudig een betrouwbare, lokale ongediertebestrijder. Hij helpt je gegarandeerd, vlot en veilig van enig soort ongedierte af.

Meer woningen
Meer woningen