Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Engelse Keukens

Over het algemeen gaat het bij een typisch Engels product om traditie. Dit geldt ook voor de Engelse keuken. De Engelse keuken kan twee soorten karkaters hebben. We onderscheiden een nostalgisch karakter en een klassiek karakter.
 

Nostalgisch Engels

 Als u een keuken wilt hebben waarbij u verschillende stijlelementen naar hartelust wil combineneren, dan is de Engelse landhuiskeuken iets voor u. De Engelse landhuiskeuken is te herkennen aan fronten in rustieke kleuren die uitgevoerd zijn met pilasters en geprofileerde, massief houten omlijstingen. De Engelse keukens hebben een schitterend oog voor details. De keukens kunnen worden afgewerkt met verschillende soorten sfeerelementen, zoals kroonlijsten, typische schouwen, de originele ‘butler sink’, bronzen knopjes, houten krukjes en porseleinen greepjes. Al deze elementen geven een warme en knusse uitstraling. De werkbladen die in de nostalgische keuken gebruikt worden zijn van terrazzo, graniet, massief hout, Belgisch hardsteen, marmer of zandsteen. De spoelbakken zijn van massief steen, porselein, roestvrijstaal of zwart witte tegeltjes. Zo krijgt de keuken een schitterende “landelijke sfeer”.

 

Klassiek Engels

De klassieke keuken is vooral te herkennen aan het gebruik van hout fronten. Om een voorbeeld te noemen: kersenhout met harmonieuze profielen en grepen. Tevens kunt u ervoor kiezen om een klassieke keuken te laten vervaardigen uit grenen, eiken, berk en esdoorn. Een wezenlijk kenmerk van de klassieke keuken is dat achter de prachtige voorkanten moderne kasten en hightech apparatuur verborgen gaan. Hierdoor oogt uw keuken klassiek, maar achter de schermen beschikt u over de modernste keukenapparatuur.

Hieronder vind u een overzicht van de beste landelijke en regionale keukenaanbieders. U kunt hier gratis en eenvoudig in contact komen met de aanbieder van uw droomkeuken.

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen