Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Grietmanshof, Sint Annaparochie Powered by Niki
Nieuwbouw:
Grietmanshof, Sint Annaparochie

Type: Koop
Plaats: Sint Annaparochie
Aantal: 8
Soort: Twee onder één kap
Prijs: € 130.900 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Friesland | Sint Annaparochie
Info
Wonen in Sint Annaparochie
Sint Annaparochie, in het Bildts, Fries: Sint Anne, is als hoofdplaats het grootste dorp van de gemeente Het Bildt. Het ligt ongeveer 15 kilometer ten noordwesten van Leeuwarden en heeft ca. 5000 inwoners. In het midden van het dorp staat de karakteristieke ...

Volledige omschrijving
Wonen in Sint Annaparochie
Sint Annaparochie, in het Bildts, Fries: Sint Anne, is als hoofdplaats het grootste dorp van de gemeente Het Bildt. Het ligt ongeveer 15 kilometer ten noordwesten van Leeuwarden en heeft ca. 5000 inwoners. In het midden van het dorp staat de karakteristieke achthoekige Van Harenskerk (1682). In de daarvoor op die plaats staande kerk trouwde Nederlands beroemdste schilder Rembrandt van Rijn in 1634 met Saskia van Uylenburgh. Achter de kerk staat de grafkapel van de familie Van Haren. Volgens overlevering is het hekwerk in de deur naar de grafruimte een geschenk van de Zweedse koning Gustaaf Adolf. Het dorp heeft een gezellige winkelstraat en drie banken. Sint Annaparochie heeft twee scholen voor voortgezet onderwijs. Door haar regiofunctie heeft Sint Annaparochie veel voorzieningen en een bussneldienst met Leeuwarden.
Sint Annaparochie is een oorspronkelijk naam die nog refereert aan de oorspronkelijk gebruikte naam van het hoofddorp. Altoenea vormde samen met de naburige dorpen katholieke parochies, waardoor de namen daarvan al snel over gingen op de dorpen. "Altoenea" is uiteindelijk vernoemd naar de heilige Anna, de moeder van Maria en kreeg de naam "Sint Annaparochie".
 
Grietmanshof
Nadat het personeel van Wonen Noordwest Friesland in november 2007 het prachtige nieuwe kantoor aan de Wissel had betrokken kwam het "oude" kantoor aan de Grietmansstraat leeg te zijn. Al eerder was er gesproken over de (her) bestemming van het terrein. Gezien de omgeving ging de voorkeur uit naar woningbouw. Toen de ideeÎn moesten worden uitgewerkt kwamen er wel een paar wensen naar voren. Zo zou de locatie het open (hof) karakter moeten behouden, zouden de woningen betaalbaar moeten zijn voor starters en moest er duurzaam gebouwd worden met lage woonlasten. Om aan al deze wensen te kunnen voldoen heeft Wonen Noordwest Friesland een partner gezocht die deze uitgangspunten waar konden maken. VDM woningen is deze partner geworden en samen hebben zij een prachtig plan ontwikkeld.
Interesse?
Belangstellenden kunnen zich direct aanmelden bij VDM Woningen. U kunt ook informatie vinden op . 

Omgeving
In het project Grytmanshof te Sint Annaparochie komen 8 halfvrijstaande woningen met een dorps karakter en compleet met natuurlijke erfafscheidingen. Tevens krijgen alle woningen een parkeerplaats op eigen erf.
In de loop van september 2011 wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd....

Volledige omschrijving
In het project Grytmanshof te Sint Annaparochie komen 8 halfvrijstaande woningen met een dorps karakter en compleet met natuurlijke erfafscheidingen. Tevens krijgen alle woningen een parkeerplaats op eigen erf.
In de loop van september 2011 wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd.
Wil je al eerder de uitgebreide brochure ontvangen?
Zelf afbouwen, ja/nee?
Bij de te bouwen woningen in Sint Annaparochie heb je de mogelijkheid om de woning casco te laten bouwen maar je kunt ook kiezen voor sleutelklaar! En zo zijn er nog diverse tussenmogelijkheden, we bouwen de woning tot ieder gewenst niveau conform een aantal vaste stappen.
Koopsom casco woning vanaf € 130.900,- v.o.n.
Koopsom woning sleutelklaar vanaf € 157.900,- v.o.n.



Share |
Meer woningen
Meer woningen