Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Meerstad, Talingeneiland, Meerstad Powered by Niki
Nieuwbouw:
Meerstad, Talingeneiland, Meerstad

Type: Koop
Plaats: Meerstad
Aantal: 22
Soort: Vrije kavel
Prijs: € 201.080 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Groningen | Meerstad
Info
In het gebied tussen de oostzijde van de stad Groningen en Slochteren verrijst de komende jaren Meerstad. Meerstad staat voor de opvatting over hoe mensen vandaag de dag willen wonen, leven en recreëren: vrij en ongebonden in de ruimtelijkheid van de natuur, maar met de geneugten van de stad binnen handber...

Volledige omschrijving
In het gebied tussen de oostzijde van de stad Groningen en Slochteren verrijst de komende jaren Meerstad. Meerstad staat voor de opvatting over hoe mensen vandaag de dag willen wonen, leven en recreëren: vrij en ongebonden in de ruimtelijkheid van de natuur, maar met de geneugten van de stad binnen handbereik. Bovendien wil Meerstad een bijdrage leveren aan de realisatie van belangrijke ecologische en planologische doelstellingen in het gebied en in de regio.  Daarom wordt nu een totaal nieuw woongebied ontwikkeld: wordt er een meer gegraven, wordt bestaande natuur vervlochten met nieuwe soms tijdelijke natuur, worden huizen gebouwd, voorzieningen gerealiseerd en gepland, toegangswegen vernieuwd en worden recreatiemogelijkheden gecreëerd. Elke dag brengen we daarmee de toekomst een beetje dichterbij.  In Meerstad wordt het allemaal meer. Meer natuur. Meer water. Meer lucht. Meer avontuur. Meer ontspanning. Meerstad, dat is meer ruimte om te wonen, te recreëren en te leven. En dat op nog geen 8 km van de binnenstad van Groningen.  

Ligging en omgeving
Meerstad wordt gerealiseerd ten noordoosten van de A7. Het bijzondere woongebied ligt dan ook op grondgebied van zowel de Gemeente Groningen als de Gemeente Slochteren en brengt daarmee het beste van twee werelden samen.  Door de bijzondere ligging vormt Meerstad ook een schakel tussen de natuurgebieden van Midden Groningen en de natuur rond en boven het Zuidlaardermeer in Groningen en in Drenthe. Door de nieuwe natuur die in het plangebied wordt gecreëerd is de schakel die Meerstad vormt er één met een eigen waarde. Nieuwe natuur die een kwaliteit toevoegt aan de reeds bestaande gebieden.  

Recreatie
Het water speelt een centrale rol in Meerstad. Voor de bewoners maar ook voor bezoekers. Sommige oevers worden geschikt gemaakt voor wonen en recreëren, op andere oevers krijgen flora en fauna alle ruimte. Straks genieten bewoners van het betoverende uitzicht over het water, varen recreanten en bewoners op een mooie dag over het meer, wordt er in de winter druk geschaatst en genieten natuurliefhebbers van mooie bloemen en vogels aan de oever. Het meer zorgt letterlijk voor ruimte en weidsheid. Ook dat gevoel van ruimte maakt Meerstad bijzonder. Hier en daar komen vissteigers en kleine haventjes. De bestaande fiets­ en wandelroutes zullen worden uitgebreid.  Natuurlijk speelt in een waterrijk gebied vaarrecreatie een belangrijke rol. Kleine boten en kano’s krijgen volop de ruimte. Het Slochterdiep biedt een verbinding met het Schildmeer en met de stad Groningen.    
  
Natuur
Tweederde van Meerstad zal bestaan uit natuur en water, slechts een derde uit bebouwing. Die verhouding maakt Meerstad tot een uniek project in Nederland. U kunt in Meerstad te midden van de natuur wonen; ‘stads’, in of aan de rand van een bos, op of aan het water, aan een park, in een hofje of aan een ’ouderwetse’ laan met veel bomen. Maar waar u ook woont in Meerstad, de natuur is altijd dichtbij.  

Wonen
De hele aanpak van Meerstad is gericht op meer woonplezier. U krijgt ‘meer huis’ door het gevoel van ruimte eromheen. En er valt ook echt een huis te kiezen in Meerstad. Verschillende woonwijken met elk een specifiek karakter, eigen woningdichtheid en type woningen kenmerken straks het woongebied. Er zijn volop keuzemogelijkheden in Meerstad en dat biedt iedereen de kans om zijn of haar woonideaal te verwezen lijken. In Meerstad voelt iedereen zich thuis.

Meer
Meerstad, de naam zegt het al. Het water is essentieel in het woongebied. Het prachtige Woldmeer, dat al gedeeltelijk is aangelegd, speelt een centrale rol in Meerstad. Het Woldmeer heeft in alle seizoenen veel te bieden. Een meer waarin je straks heerlijk kunt zwemmen. Een meer om op te zeilen en te varen.  Een meer waarop in de winter geschaatst kan worden. En natuurlijk een meer om aan te wonen. Wonen aan en óp het water. Niet alleen aan het meer zelf, maar ook aan de haven of een van de vele vaarten die Meerstad rijk zal zijn.

Omgeving
Het Talingeneiland is het vijfde Rieteiland in Meeroevers en kenmerkt zich door een ruime, groene opzet waarbij bebouwing en natuur zo veel mogelijk met elkaar in harmonie zijn.

Het Talingeneiland heeft een mooie vrije ligging. Alle tuinen grenzen aan het water. Om het eiland een zo natuurlijk ...

Volledige omschrijving
Het Talingeneiland is het vijfde Rieteiland in Meeroevers en kenmerkt zich door een ruime, groene opzet waarbij bebouwing en natuur zo veel mogelijk met elkaar in harmonie zijn.

Het Talingeneiland heeft een mooie vrije ligging. Alle tuinen grenzen aan het water. Om het eiland een zo natuurlijk mogelijk aanzicht te geven, wordt het eiland omzoomd door een rietkraag. Hierin worden de ligplaatsen voor boten opgenomen. Alle noordelijk gelegen kavels krijgen een steiger. De zuidelijk gelegen kavels krijgen een in het riet gelegen insteekhaven.

Om de natuurlijke uitstraling van het Talingeneiland te garanderen wordt voor de bebouwing op het eiland ingezet op rieten daken. De rieten kappen gaan vanwege hun kleur en materiaal op in de rietkraag. Toch biedt het beeldkwaliteitplan ook een alternatief in e vorm van dakbedekking bestaande uit matte, antracietkleurige keramische pannen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het betreffende beeldkwaliteitplan.

Downloads


Share |
Wijzigingen
Datum Betreft Oude waarde Nieuwe waarde
09-01-2018 Prijs € 200.985 € 201.080
27-09-2016 Prijs € 200.958 € 200.985
07-04-2016 Prijs € 117.620 € 200.958
29-05-2015 Prijs € 112.680 € 117.620
28-05-2014 Omgeving Niet toonbaar Niet toonbaar
30-03-2014 Omgeving Niet toonbaar Niet toonbaar
23-01-2014 Projectnaam Meerstad Meerstad, Talingeneiland
Meer woningen
Meer woningen