Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Gouden Handen, s-Heerenberg Powered by Niki
Nieuwbouw:
Gouden Handen, s-Heerenberg

Plaats: s-Heerenberg
Aantal: 46
Soort:
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | | Gelderland | s-Heerenberg
Info
In de Achterhoek, dichtbij Zevenaar en Doetinchem, tegen de grens met Duitsland, ligt het historische stadje ’s-Heerenberg. Dit is de plek waar, naar verwachting begin 2013, 46 luxe appartementen voor 55 plussers opgeleverd worden.

De appartementen zijn gevestigd in het voormalige klooster...

Volledige omschrijving
In de Achterhoek, dichtbij Zevenaar en Doetinchem, tegen de grens met Duitsland, ligt het historische stadje ’s-Heerenberg. Dit is de plek waar, naar verwachting begin 2013, 46 luxe appartementen voor 55 plussers opgeleverd worden.

De appartementen zijn gevestigd in het voormalige klooster St. Bonifacius dat werd gebouwd in 1910. Nadat de functie van klooster verviel, was hier jarenlang een cultuur- en creativiteitscentrum gevestigd genaamd ‘Gouden Handen’. Woonzorg Nederland heeft Gouden Handen omgetoverd tot een complex met comfortabele, gelijkvloerse appartementen met een authentieke uitstraling en moderne inrichting. Exclusief gereserveerd voor 55-plussers: 33 huurappartementen in de vrije sector, waaronder 2 casco Kapel-appartementen, en 13 huurappartementen in de sociale sector.
Gouden Handen is meer dan een eeuw oud en ademt een weldadige en authentieke sfeer uit. Glas-in-lood ramen, originele natuurstenen vloeren in de gangen, oude houten draagbalken, originele deuren en fraaie trapleuningen. Elementen die de tijd even stil doen staan. Binnen dit geheel hebben de modern en strak afgewerkte appartementen een bijzondere plaats gekregen.


In totaal telt Gouden Handen 46 appartementen. De begane grond ligt circa 1,50 meter boven het maaiveld. De appartementen op deze laag liggen op de zgn. ‘bel-etage’. De overige appartementen bevinden zich volledig op de 1e, 2e en 3e verdieping.
De herkomst en het karakter van het pand maken dat geen enkel appartement hetzelfde is. De variatie zit onder andere in: grootte (71m2 tot 190m2), ligging, aantal kamers, wel-of-geen eigen buitenruimte en wel-of-geen tweede toilet. Dit alles betekent ook een zeer gevarieerd huurprijzenoverzicht. Van € 646,- tot € 1450,-.

De hoofdentree ligt aan de voorzijde van het gebouw. Deze entree is ook toegankelijk is voor bezoekers van de publieke voorzieningen en voor gasten van de bewoners. De opgangen naar de appartementen zijn afgesloten en alleen toegankelijk voor bewoners. Aan de zijkant en de achterkant van het gebouw zijn speciaal voor de bewoners nog een aantal ingangen gemaakt. Via deze ingangen en galerijen zijn de meeste appartementen ook buiten de hoofdentree te bereiken.
Aan de achterzijde van Gouden Handen wordt de oorsponkelijke kloostertuin in ere hersteld. Een plezierige plek om te wandelen en te genieten van de kleurrijke omgeving. Op de derde verdieping is, exclusief voor de bewoners, een dakterras van ca. 40m2 dat een schitterend uitzicht biedt op de nieuwe kloostertuin.
Er is een verschil in aanbod van Vrije sector huurappartementen, waaronder 2 casco Kapel-appartementen, en Sociale huurappartementen.
Vrije sector huur
Voor de 33 appartementen die vallen in de vrije huursector is het niet mogelijk huurtoeslag te krijgen. Woonzorg Nederland stelt voor de toelating twee voorwaarden:
•U, uw partner of beiden zijn 55 jaar of ouder.
•Uw bruto maandinkomen bedraagt minimaal vier keer de kale maandhuur. Een tweede inkomen mag voor de helft worden meegerekend.
De huurprijzen van deze 33 appartementen variëren van circa € 693,- tot circa € 1.191,50,- per maand*.

Sociale huur

Voor de 13 appartementen in de sociale huursector is onder voorwaarden huurtoeslag mogelijk. Om in aanmerking te komen voor deze appartementen dient u, uw partner of beiden 55 jaar of ouder te zijn en mag uw (gezamenlijk) jaarinkomen maximaal € 34.085,- bedragen.
De huurprijzen van deze 13 appartementen zijn tot maximaal € 664,66 per maand*.

* De genoemde huurprijzen zijn exclusief € 75,- servicekosten per maand
 

Share |
Meer woningen
Meer woningen