Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Waterkroon, Houten Powered by Niki
Nieuwbouw:
Waterkroon, Houten

Type: Koop
Plaats: Houten
Aantal: 2
Soort: Twee onder één kap
Prijs: € 499.500 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Utrecht | Houten
Info
Waterkroon is een kleinschalig project van 18 woningen, aan de rand van een van de jongste nieuwbouwwijken van Houten, de Hoon. In dit unieke plan worden 8 eengezinswoningen, 4 hoekwoningen, 4 2 onder 1 kapwoningen en 2 'specials' gebouwd. 

De Hoon
De Hoon is een...

Volledige omschrijving
Waterkroon is een kleinschalig project van 18 woningen, aan de rand van een van de jongste nieuwbouwwijken van Houten, de Hoon. In dit unieke plan worden 8 eengezinswoningen, 4 hoekwoningen, 4 2 onder 1 kapwoningen en 2 'specials' gebouwd. 

De Hoon
De Hoon is een unieke waterrijke wijk in de Hoonpolder, dichtbij het Amsterdam Rijnkanaal. Waterkroon is de 'Kroon van de Hoon', de afsluiting van nieuwbouw in deze waterrijke omgeving.
 
Houten
De gemeente Houten bestaat, in haar huidige vorm, sinds 1962. Het is van oudsher een agrarische gemeente. Binnen de gemeentegrenzen liggen 4 kerkdorpen: Houten en 't Goy ten noorden van het Amsterdam-Rijnkanaal, Schalkwijk en Tull en 't Waal ten zuiden ervan. Veel mensen vinden Houten een prettige plaats om te wonen. Er is veel groen, veel waterpartijen, veel (speel)ruimte, zeer fietsvriendelijk en een prettige sfeer voor zowel kinderen als ouderen.

Bereikbaarheid
De gemeente Houten ligt zeer centraal, ten zuidoosten van Utrecht, tussen de Rijkswegen A12, A27 en de rivier de Lek. Via afslag 'De Staart' is de aansluiting op de Rijksweg A27 bereikbaar. De gemeente Houten werkt momenteel samen met de buurgemeente Bunnik aan een 2e aansluiting op een snelweg. Dit wordt waarschijnlijk de Rijksweg A12. Bovendien beschikt Houten over een eigen NS station. Houten ligt aan de spoorlijn Utrecht - Tiel - 's-Hertogenbosch – Breda.

Omgeving
Waterkroon is een kleinschalig project aan de rand van de Hoon, een van de jongste nieuwbouwwijken in de gemeente Houten. Hier worden 18 woningen gebouwd: eengezinswoningen, 2 onder 1 kapwoningen en 2 'specials'. De Hoon is een unieke waterrijke wijk, gelegen in de Hoonpolder en dichtbij het Amst...

Volledige omschrijving
Waterkroon is een kleinschalig project aan de rand van de Hoon, een van de jongste nieuwbouwwijken in de gemeente Houten. Hier worden 18 woningen gebouwd: eengezinswoningen, 2 onder 1 kapwoningen en 2 'specials'. De Hoon is een unieke waterrijke wijk, gelegen in de Hoonpolder en dichtbij het Amsterdam Rijnkanaal.
Specials
De 2 specials vormen het sluitstuk van Waterkroon en liggen misschien op de mooiste locatie van het plan. Hoewel ze qua vorm en indeling nogal van elkaar verschillen, vormt het duo toch één geheel. Karakteristiek aan de meest zuidelijk gelegen special 1 zijn de hoge gevelpartijen, die inclusief de zolder 4 lagen omhullen.
Haaks hierop staat special 2, die 1 bouwlaag minder omvat. De grotere lengte- en breedtemaat levert een vergelijkbaar woonoppervlak op. Beide woonhuizen staan met hun ruime tuinen direct aan het water. Special 1 heeft een mooi uitgevoerde houten vlonder, die toegankelijk is vanuit de woonkamer en de aangebouwde garage. Special 2 heeft een vrijstaande garage.

Kenmerken Special 1

 • Het meest opvallend aan special 1 is de scheiding tussen woonkamer en keuken.
 • Op toilet en entree na beslaat de keuken namelijk de volledige begane grond, waardoor er een echte woonkeuken ontstaat.
 • De woonkamer bevindt zich een verdieping hoger, met als voordeel een nog weidser uitzicht over de omgeving.
 • Op de 2e verdieping komen 2 slaapkamers en een badkamer met ligbad, aparte douche en 2e toilet.
 • De 3e verdieping voorziet in nog 2 slaapkamers en een aparte ruimte voor de droger en de wasmachine.
Kenmerken Special 2
 • Een karakteristiek huis, met veel mogelijkheden.
 • Op de begane grond vindt u de entree met inloopkast en een toiletruimte.
 • Woonkamer met hoekkeuken van totaal ruim 40 m2.
 • Op de 1e verdieping komen 3 slaapkamers, waarvan de masterbedroom aan 3 zijden raampartijen heeft.
 • Badkamer met ligbad, douche en wastafel. Het 2e toilet komt apart van de badkamer.
 • Royale zolder met een 4e slaapkamer en een opstelplaats voor de wasmachine en droger.
 

Share |
Meer woningen
Meer woningen