Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Plan Meterik, Meterik Powered by Niki
Nieuwbouw:
Plan Meterik, Meterik

Type: Koop
Plaats: Meterik
Aantal: 4
Soort: Geschakeld
Prijs: € 249.000 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Limburg | Meterik
Info
Het plan Meterik “wonen in het Meteriksveld” bestaat uit de ontwikkeling van 49 - 54 woningen ten oosten van de Schadijkerweg. Het plangebied is circa 23.400 m2 groot. In het plan is een duidelijk verband gezocht met het landschap. Door de grotere woningen aan de rand van het dorp richting het landschap te...

Volledige omschrijving
Het plan Meterik “wonen in het Meteriksveld” bestaat uit de ontwikkeling van 49 - 54 woningen ten oosten van de Schadijkerweg. Het plangebied is circa 23.400 m2 groot. In het plan is een duidelijk verband gezocht met het landschap. Door de grotere woningen aan de rand van het dorp richting het landschap te positioneren wordt een soepele overgang gecreëerd. De kleinere woonkavels en rijtjeswoningen zijn tegen de bestaande kern gepositioneerd.
Door middel van een gedifferentieerd aanbod aan woningtypen wordt invulling gegeven aan de doelstelling te bouwen voor een brede doelgroep en voor het realiseren van een levensloopbestendige wijk. Met name de ouderen en starters krijgen met dit plan voldoende mogelijkheden door de realisatie van de nultrede woningen. Juist vanuit de optiek van de leefbaarheid in kleine kernen is dit zeer wenselijk. Om het dorpskarakter te versterken worden de woningen gebouwd met een variërend gevelbeeld. Dit wordt o.a. bereikt door het verspringen van rooilijnen en het gebruik van streekeigen materialen en kleuren.
Om het verblijfskarakter voldoende te waarborgen bevat het plan een groen pleintje wat het hart van de wijk worden en de relatie met het buitengebied moet versterken. Binnen dit plein is tevens speelruimte voor kinderen gepland. Ten behoeve van een goede waterhuishouding is in de uiterste zuidoosthoek van het plan gekozen om een infiltratievijver te realiseren. In het plan is ruimte voor vrije sector woningen in projectbouw ,sociale koopwoningen, nultredenwoningen, appartementen / studio’s, vrije kavels voor particulier opdrachtgeverschap.

Omgeving
Deze ruime patiowoningen krijgen het kenmerk levensloopbestendig mee, omdat er op de begane grond een slaapkamer/werkkamer en een badkamer gesitueerd zijn en de woningen geheel aan de woonwensen van jong tot oud aangepast kunnen worden. De woningen zijn op de begane grond standaard voorzien van een entreeh...

Volledige omschrijving
Deze ruime patiowoningen krijgen het kenmerk levensloopbestendig mee, omdat er op de begane grond een slaapkamer/werkkamer en een badkamer gesitueerd zijn en de woningen geheel aan de woonwensen van jong tot oud aangepast kunnen worden. De woningen zijn op de begane grond standaard voorzien van een entreehal, meterkast, toilet, ruime woonkamer met open keuken, inpandige geïsoleerde berging, portaal, badkamer en grote slaap-/werkkamer (minimaal circa 17 m2).
Op de verdieping beschikken deze woningen standaard over een grote slaapkamer (circa 17 m2) welke optioneel de mogelijkheid tot twee slaapkamers biedt, ideaal voor hobbyruimte, logeerkamer of slaapkamer. Ook is er standaard een berging op de verdieping welke optioneel als tweede badkamer ingericht kan worden. Middels een vlizotrap is de zolder bereikbaar. De patiotuin is ruim van opzet en beschikt over optimale privacy.
De patiotuin is te bereiken middels de openslaande tuindeuren in de woonkamer/keuken en middels het portaal dat in directe verbinding staat met de inpandige geïsoleerde berging (ideaal voor onder andere tuinonderhoud).
De nadruk bij dit plan ligt op wooncomfort en kwaliteit. De woningen beschikken op de begane grond standaard over vloerverwarming in diverse ruimtes. Alle woningen beschikken over de mogelijkheid te parkeren op eigen terrein. Er worden duurzame materialen zoals baksteen en keramische dakpannen toegepast. De bruto inhoud van de woningen ligt op circa 450 m3 en de woningen zijn gelegen op kavels van 240 m2, zuidwestelijk georiënteerd.

Share |
Meer woningen
Meer woningen