Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Het Jannink Kwartier, Enschede Powered by Niki
Nieuwbouw:
Het Jannink Kwartier, Enschede

Plaats: Enschede
Aantal: 0
Soort:
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | | Overijssel | Enschede
Info
Langs de Zuiderval in Enschede wordt een nieuwe kleinschalige woonwijk ontwikkeld: het Jannink Kwartier. De ontwikkeling maakt deel uit van de integrale opwaardering van de Zuiderval.
Het Jannink Kwartier ligt in Enschede binnen de singel, op een steenworp afstand van...

Volledige omschrijving
Langs de Zuiderval in Enschede wordt een nieuwe kleinschalige woonwijk ontwikkeld: het Jannink Kwartier. De ontwikkeling maakt deel uit van de integrale opwaardering van de Zuiderval.
Het Jannink Kwartier ligt in Enschede binnen de singel, op een steenworp afstand van het bruisende stadshart met zijn vele winkels, uitgaansgelegenheden en terrassen. In de directe omgeving vinden we onder meer een supermarkt, een bouwmarkt en een kinderdagopvang. Aan de overkant van de Zuiderval ligt het jonge, moderne wijkje het Hofkwartier.
Je bent snel op wegDe nieuw te ontwikkelen wijk grenst aan de Zuiderval, de uitvalsweg die de stad rechtstreeks verbindt met de A35. Vanuit het Jannink Kwartier ben je binnen 2 minuten op de snelweg. Op een paar honderd meter van het Jannink Kwartier wordt binnenkort het Cromhofpark aangelegd: wandelen, spelen en ontmoeten in het groen op loopafstand.
Kwartier met een verhaalHet Jannink Kwartier ontleent zijn naam aan het Janninkgebouw: een textielfabriek (spinnerij) uit 1900 aan de Haaksbergerstraat. Het prachtige monumentale pand, waarin tegenwoordig een appartementencomplex is ondergebracht, waakt als een landmark over gebied en geeft het Jannink Kwartier historie en allure. In het verleden waren op het naastgelegen terrein bedrijven gevestigd. Deze zijn de afgelopen jaren verplaatst, waardoor nu de kans ontstaat om het Jannink Kwartieropnieuw te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat hier woningen komen, mogelijk aangevuld met andere functies.
Doe mee aan de enquêteVoor de invulling van het Jannink Kwartier zijn wij erg benieuwd naar uw mening. Welke woningen zouden er moeten komen, aan welke andere functies denkt u, welke uitstraling moet dewijk krijgen? Modern, traditioneel, hoogbouw, laagbouw? Ga naar en vul deze zo compleet mogelijk in. Het stedenbouwkundig plan voor het Jannink Kwartier wordt vormgegeven op basis van uw meningen en ideeën!

De eerste 50 inzenders ontvangen een gratis straatnaambord met hun eigen naam. De inzender van het beste idee wordt beloond met eeuwige roem: een eigen naambord in het nieuwe Jannink Kwartier!
Het Jannink gebouwHet Janninkgebouw aan de Haaks¬bergerstraat werd in 1900 gebouwd door 'textielbaron' Gerhard Jannink. De voormalige textielfabriek (spinnerij) werd ontworpen door de Engelse architect Sidney Stott, die het ontwerp van meerdere Twentse textielfabrieken op zijn conto heeft. De fabriek in Enschede staat tegenwoordig op de monumentenlijst als rijksmonu¬ment en is sinds een renovatie in 1982 in gebruik als appartement¬encomplex.

Klik voor meer informatie op de onderstaande link:

Het bedrijventerreinIn de afgelopen jaren was het Jannink Kwartier een verouderd bedrijventerrein geworden.Het grootste deel van de bedrijven is verhuisd en hun panden zijn gesloopt. Alleen het Janninkgebouw en de garage van Kolenaar blijven staan op het terrein. Op het voormalige bedrijventerrein wordt nu de nieuwe wijk Jannink Kwartier ontwikkeld.
De ZuidervalDe ontwikkeling van het Jannink Kwartier is niet los te zien van de vitalisering van de Zuiderval. Dezeuitvalsweg ligt op de plek van de voormalige spoorlijn Enschede - Ahaus. Het station zuid aan de spoorlijn lag tegenover het Jannink Kwartier. Tegenwoordig verbindt de Zuiderval de A35 met het centrum van Enschede. De weg is veranderd in een belangrijke verkeersader met een ruime en moderne uitstraling. Veel van de gebouwen aan de Zuiderval zijn al gerealiseerd, een deel is nog in ontwikkeling.

Klik voor meer informatie op de onderstaande link:

Share |
Meer woningen
Meer woningen