Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Het Brughuis, Alkmaar Powered by Niki
Nieuwbouw:
Het Brughuis, Alkmaar

Plaats: Alkmaar
Aantal: 66
Soort:
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | | Noord-Holland | Alkmaar
Info
Appartementencomplex
Het Brughuis is een appartementencomplex bestaande uit 66 eigentijdse huurappartementen gelegen aan het water van de Passantenhaven in Schelphoek. De nieuwbouwappartementen hebben 2 of 3 kamers en variëren in oppervlakte tussen de circa 78 tot 126 m2. Daarnaast be...

Volledige omschrijving
Appartementencomplex
Het Brughuis is een appartementencomplex bestaande uit 66 eigentijdse huurappartementen gelegen aan het water van de Passantenhaven in Schelphoek. De nieuwbouwappartementen hebben 2 of 3 kamers en variëren in oppervlakte tussen de circa 78 tot 126 m2. Daarnaast beschikken ze over een ruim balkon, een eigen afgesloten parkeerplaats en een berging.  Vloerverwarming, een luxe keuken met inbouwapparatuur en een royale badkamer maken ook standaard onderdeel uit van de appartementen.

Schelphoek
In Schelphoek vindt Het Brughuis locatie, de plek waar sinds oudsher schepen aanmeerden voor laden en lossen. Omgeven door water, bruggen, bootjes, is Schelphoek als het Venetie? van Alkmaar. Aan de voet van de oude binnenstad verrijst dit eiland met moderne woningen, ruime parkeergelegenheid en grand cafe?’s als een baken van rust en toch gemoedelijke bedrijvigheid, weidse uitzichten en toch het genoegen van de levendige stad op loopafstand.
 
Passantenhaven
Het appartementencomplex ligt zeer fraai schuin tegenover de Passantenhaven. Deze haven is in de zomer van 2012 feestelijk geopend voor pleziervaart. Vanuit Het Brughuis hoeft u slechts het bruggetje over en u bent er al. Vanaf de Passantensteiger kunt u genieten van zicht op binnenvarende sloepjes, zeilboten en andere plezierboten. Of denk eens aan het huren van een roeiboot of motorsloep. Aan de linkerzijde van de haven ligt het historische pand, de in eer herstelde Zoutziederij, aan de rechterzijde treft u het Accijnstorentje. Typisch Schelphoek: het moderne leven en cultureel erfgoed vloeien naadloos in elkaar over.
 
Alkmaar, prachtstad!
De omgeving van Het Brughuis begint met de prachtstad Alkmaar zelf. Vanuit Schelphoek loopt u direct het centrum in. In de stad, bekend om zijn historische kern van grachten en huizen met trapgevels, oude Kaasmarkt en vele hofjes, valt van alles te beleven. Jaarlijks worden bijvoorbeeld het klassieke Lindegrachtconcert en het Middeleeuws evenement Kaeskoppenstad georganiseerd. Maar kunt u er ook terecht voor leuke boetiekjes en delicatessenzaken, de Sint-Laurenskerk, het recent vernieuwde Stedelijk Museum Alkmaar of talloze goede restaurants en gezellige cafeetjes.

Groen om de hoek
Vlak buiten het stadscentrum vindt u vele parken en volkstuinen. Gaat u nog even verder ten westen van de stad dan kunt u genieten van de kust en haar duingebieden of van het prachtig weidse polderlandschap aan de andere kant van Alkmaar. Ook de recreatiegebieden Geestmerambacht en het Alkmaarder- en Uitgeestermeer zijn bij uitstek gebieden goed voor zwemmen, zonnen, fietsen, wandelen, surfen en dus ontspannen.

Gunstige ligging

Gemakkelijk is ook de ligging van Het Brughuis. Vanuit Schelphoek zit u zo op de Provinciale weg N242 die u naar de A9 brengt, richting Amsterdam of naar de snelweg A7 richting de Afsluitdijk. Alkmaar heeft uitstekende openbaar vervoersverbindingen via bus en trein. Station Alkmaar is slechts 10 minuten fietsen vanaf het Brughuis.


Share |
Meer woningen
Meer woningen