Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Thomashof, Workum Powered by Niki
Nieuwbouw:
Thomashof, Workum

Type: Koop
Plaats: Workum
Aantal: 1
Soort: Vrijstaand
Prijs: € 350.000 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Friesland | Workum
Info
Workum, één van de Friese elfsteden
Het stadje Workum ligt in de zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Van oorsprong is het een lange straat die aan beide zijden is bebouwd. Ooit was dit het water ‘Wymerts’. Hoewel Workum niet aan zee ligt, dee...

Volledige omschrijving
Workum, één van de Friese elfsteden
Het stadje Workum ligt in de zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Van oorsprong is het een lange straat die aan beide zijden is bebouwd. Ooit was dit het water ‘Wymerts’. Hoewel Workum niet aan zee ligt, deed de stad toch volop mee aan de zeehandel. Dit was mogelijk door de brede waterweg It Soal, die Workum met de vroegere Zuiderzee en het tegenwoordige IJsselmeer verbond.

Toeristische trekpleister
Workum is een toeristische trekpleister met karakter. De ‘merk’ is het hart en de ontmoetingsplek van Workum. Rondom het marktplein met zijn terrassen staan het stadhuis, de waag en de kerk bijeen. Het is ook de plek van herbergen en de vroegere woningen van kooplieden en belangrijke ambachtslieden. In de vakantieperiode is er iedere woensdag markt.

Watersport
Kenmerkend voor Workum zijn de boten. Vlakbij de sluis staat een scheepswerf. Al meer dan drie eeuwen worden hier schepen gebouwd en gerestaureerd. Ook nu nog is de werf volop in bedrijf. Elk jaar start in Workum de Strontrace; een wedstrijd voor traditionele zeilschepen. Traditioneel is ook het skûtsjesilen, een typisch Fries evenement.

Jopie Huisman Museum
Workum heeft een rijke historie. De prachtige oude binnenstad herbergt niet alleen eeuwenoude gebouwen en kerken, maar ook enkele musea, ateliers en galeries met moderne kunst en keramiek. Het meest bekend is het Jopie Huisman museum. Deze voormalige voddenkoopman en handelaar in oud ijzer leerde zichzelf schilderen en koos als onderwerp veelal zijn eigen lompen. Ook op het gebied van podiumkunsten wordt er aan de weg getimmerd in Workum. Het hele jaar door vinden, zowel in het cultureel centrum als in de open lucht, optredens en manifestaties plaats.

Voorzieningen
De stad, met ruim 4.000 inwoners, heeft een regiofunctie in de zuidwesthoek. Alle voorzieningen zoals gemeentehuis, scholen, winkels, zwembad en bibliotheek zijn hier aanwezig. Zoekt u de drukte van de stad, dan bent u door de polder of via de Afsluitdijk binnen een uurtje in de Randstad. Zoekt u de rust van de natuur, dan liggen het Friese weidegebied, de bijzondere kliffen en de fraaie bossen van Gaasterland op een paar minuten afstand.

Thomashof
Aan de zuidwestzijde van Workum, dichtbij de sluis en rechtstreeks verbonden met de Friese meren en het IJsselmeer, is de waterrijke woonlocatie Thomashof in ontwikkeling.

In totaal komen er circa 300 woningen in het plan Thomashof. Het gaat om vrijstaande woningen, villa's en halfvrijstaande woningen. Een plek als Thomashof is ongekend in Nederland. Het plan Thomashof biedt een stijlvolle en afwisselende bebouwing in een omgeving die met oog voor detail en uiterste zorg is vormgegeven. De wijk krijgt een unieke indeling in afzonderlijke woonsferen met een centrale laan, een stadsrand, een groene rand, terpwoningen en een waterrand. Voor de wijk zijn hoge eisen gesteld aan ontwerp en inrichting. Het uitgekiende ontwerp van straten, oevers en groen biedt een woonomgeving waarin u zich vrij en toch beschermd zult voelen.

Omgeving
U heeft de mogelijkheid om deze woning op afspraak te bezichtigen. Via telefoonnummer 0512 kunt u een afspraak inplannen.

De modelwoning
De modelwoning is gesitueerd op een ruime kavel van 697 m2. Deze woning wordt voor € 350.000,- v.o.n. aangeboden, inclusief garage, bijk...

Volledige omschrijving
U heeft de mogelijkheid om deze woning op afspraak te bezichtigen. Via telefoonnummer 0512 kunt u een afspraak inplannen.

De modelwoning
De modelwoning is gesitueerd op een ruime kavel van 697 m2. Deze woning wordt voor € 350.000,- v.o.n. aangeboden, inclusief garage, bijkeuken, luxe keuken, badkamer, toilet en houten vloer. Optioneel kunt u kiezen voor een aanlegsteiger, zodat u vanuit uw achtertuin in uw eigen boot kunt stappen. 

De woning is gelegen aan de zuidwestzijde van Workum, dichtbij de sluis en rechtstreeks verbonden met de Friese meren en het IJsselmeer. De open keuken, met tuindeuren, ­bevindt zich aan de voorzijde van de woning en geeft een mooi zicht op de zijtuin. De woonkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning en biedt door de tuindeuren een fraai uitzicht op de tuin en het water.

Op de eerste verdieping zijn 4 grote slaapkamers en een royale bad­kamer voorzien van een hangend toilet, douche, bad en wastafel.

De tweede verdieping, die bereikbaar is met een vaste trap, biedt vele gebruiksmogelijkheden. U heeft hierbij de mogelijkheid om de woning naar eigen wens aan te passen. Hierbij kunt u denken aan een dakraam of een 2-tal extra kamers op de tweede verdieping.

Naast de tweede verdieping beschikt de woning ook nog over een vliering. De vliering is te bereiken middels een vlizotrap en biedt veel ruimte.

De afwerking
De afwerking van de woning staat op een zeer hoog niveau, met oog voor detail. Bij de realisatie van deze woning staat moderne ­bouw­kwaliteit voorop. De woningen worden duurzaam gebouwd. Dit vertaalt zich voor de bewoner niet alleen in degelijke kwaliteit, maar ook in maximaal wooncomfort en lage energielasten.




Share |
Meer woningen
Meer woningen