Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Van der Pekbuurt, Amsterdam Powered by Niki
Nieuwbouw:
Van der Pekbuurt, Amsterdam

Type: Koop
Plaats: Amsterdam
Aantal: 13
Soort: Geschakeld
Prijs: € 1 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Noord-Holland | Amsterdam
Info
Wonen aan de leukste kant van Amsterdam

Onze hoofdstad is fantastisch. Om te wonen, winkelen en werken. Amsterdam heeft internationale allure aan de ene kant, maar een dorps karakter aan de andere kant. Dat laatste vind je onder andere in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. Kleinschalig en i...

Volledige omschrijving
Wonen aan de leukste kant van Amsterdam

Onze hoofdstad is fantastisch. Om te wonen, winkelen en werken. Amsterdam heeft internationale allure aan de ene kant, maar een dorps karakter aan de andere kant. Dat laatste vind je onder andere in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. Kleinschalig en inmiddels helemaal hip. Je vindt hier veel eigentijdse retail en creatieve horeca. En de woningen in de Van der Pekbuurt sluiten daar volledig bij aan.

Welkom in de intieme Van der Pekbuurt aan de gezellige, groene, bereikbare en eigenwijze kant van Amsterdam. Een buurt waar buren elkaar echt nog kennen. Waar meer groen is dan steen, waar de buurtwinkels kwaliteit in plaats van kwantiteit bieden en de buurt die ook met de auto goed bereikbaar blijft voor je vrienden.
Een ongepolijst stuk Amsterdam

Met de pont naar het Centraal Station op loopafstand en vlakbij de A’DAM Toren én het EYE Filmmuseum, is de Van der Pekbuurt ideaal gelegen in Amsterdam-Noord. Een van origine volksbuurt die bijna 100 jaar geleden gebouwd is voor de Amsterdamse havenarbeiders. Typerend voor dit tuindorp is de grote samenhang in wijkopbouw en de jaren ’20 architectuur met een dorps karakter. De uniformiteit is terug te zien aan de woningen die allen twee lagen met een kap tellen. Ook de rode bakstenen muren, geglazuurde gele bakstenen banden en uitspringende portieken bepalen de architectuur van de buurt. Architect Jan Ernst van der Pek heeft gezorgd voor een bijzonder intieme sfeer door alle zijstraten in de buurt krom te laten lopen, waardoor er geen einde van de straat te zien is. De geïntegreerde ornamenten in het gevelvlak en hoekafsnijdingen bij de hoekpanden geven het straatbeeld een speels karakter. De gehele wijk is een rijksbeschermd stads-en dorpsgezicht.

In de afgelopen jaren zijn er in de wijk al veel bestaande woningen ingrijpend gerenoveerd. De gehele wijk krijgt de aankomende jaren een grondige opknapbeurt. Leuk om te weten: de renovatie in de van der Pekbuurt heeft in 2018 de Amsterdamse Nieuwbouwprijs gewonnen.

Jouw woning in de Van der Pekbuurt
In totaal worden er in de Van der Pekbuurt door Dura Vermeer 64 woningen gefaseerd verkocht en gerenoveerd. Het gaat om 31 benedenwoningen met tuin, 31 bovenwoningen en twee eengezinswoningen. De eengezinswoningen bevinden zich in de Begoniastraat op huisnummer 2 en 2A.

Wil jij wonen op een steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad? In een karaktervolle buurt met leuke mensen, restaurants, winkels én dicht bij de natuur? En dat in een volledig gerenoveerde woning met bijzondere jaren ’20 architectuur? Meld je dan snel aan en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!

Omgeving
De woningen in de Begoniastraat zijn prachtig om te zien. De zeven benedenwoningen met tuin hebben een woonoppervlakte van 38 m² tot en met 56 m². Bij de zeven bovenwoningen geniet je van minimaal 69 m² tot en met maar liefst 106 m². Huisnummers 2 en 2a zijn twee eengezinswoningen van ca. 90 m² met een hee...

Volledige omschrijving
De woningen in de Begoniastraat zijn prachtig om te zien. De zeven benedenwoningen met tuin hebben een woonoppervlakte van 38 m² tot en met 56 m². Bij de zeven bovenwoningen geniet je van minimaal 69 m² tot en met maar liefst 106 m². Huisnummers 2 en 2a zijn twee eengezinswoningen van ca. 90 m² met een heerlijke tuin op het oosten. Fantastisch toch!

Share |
Meer woningen
Meer woningen