Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Oostpoort 3 - Polderweg, Amsterdam Powered by Niki
Nieuwbouw:
Oostpoort 3 - Polderweg, Amsterdam

Type: Koop
Plaats: Amsterdam
Aantal: 6
Soort: Appartement
Prijs: € 360.500 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Noord-Holland | Amsterdam
Info
Oostpoort
Het gebied waar Oostpoort verrijst, is dat van de voormalige Oostergasfabriek. Waar tussen 1885 en 1922 Amsterdamse arbeiders voor het gas in de stad zorgden, zien nu woningen, winkels en culturele voorzieningen het daglicht. Een deel van de historische gebouwen van toen bli...

Volledige omschrijving
Oostpoort
Het gebied waar Oostpoort verrijst, is dat van de voormalige Oostergasfabriek. Waar tussen 1885 en 1922 Amsterdamse arbeiders voor het gas in de stad zorgden, zien nu woningen, winkels en culturele voorzieningen het daglicht. Een deel van de historische gebouwen van toen blijven staan en worden gecombineerd met frisse nieuwbouw.

"Oostpoort krijgt de sfeer van een intiem stadscentrum. De openbare ruimten, de straten en de pleinen zijn compact, zodat mensen elkaar in die openbare ruimte kunnen herkennen. De gevels van de oude fabrieksgebouwen worden behouden. Er staan een soort industriële contouren die we ook als thema hebben gebruikt voor de nieuwe gebouwen. Alles wat een stad tot een stad maakt, brengen we bij elkaar."

De architect van Oostpoort 3 aan het woord
Architectenbureau Soeters van Eldonk is gevestigd aan de Kerkstraat in Amsterdam. Al ruim dertig jaar werken zij aan toonaangevende projecten in binnen en buitenland. Behalve het stedenbouwkundig ontwerp van Oostpoort ontwierp  het bureau een aantal gebouwen in het gebied. Een daarvan neemt een prominente plek in: Oostpoort 3. Hij vertelt met trots.
 
“Wij vinden dat een gebouw in de omgeving moet passen. Dit kan ertoe leiden dat een complex niet aan alle kanten hetzelfde uiterlijk heeft. Met andere woorden: het meerdere stijlen heeft. Zo ook Oostpoort 3. Een rondje wandelen om dit gebouw is als een wandeling door de oude stad. Het voelt heel natuurlijk, al die verschillende functies en architectuurstijlen. Toch is er, als je even stil blijft staan en de omgeving eens goed bekijkt, van alles te ontdekken: grappige balkonnetjes, hoogteverschillen, gedetailleerd metselwerk en variaties in kleurgebruik.” 
 

Omgeving
- Hoekappartement met ruim entree
- Woonoppervlak ca. 104 m2
- Gelegen op de 4e + 6e etage
- Woonkamer met open keuken
- Twee slaapkamers
- Twee inpandige bergingen waarvan een met opstelplaats voor wasmachine en droger
- Separaat toilet met standaard wandcloset
- Badkame...

Volledige omschrijving
- Hoekappartement met ruim entree
- Woonoppervlak ca. 104 m2
- Gelegen op de 4e + 6e etage
- Woonkamer met open keuken
- Twee slaapkamers
- Twee inpandige bergingen waarvan een met opstelplaats voor wasmachine en droger
- Separaat toilet met standaard wandcloset
- Badkamer met ligbad, douchehoek, wastafel en tweede toilet
- Terras op het zuiden aan binnentuin

Share |
Meer woningen
Meer woningen