Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Oostpoort 8, Amsterdam Powered by Niki
Nieuwbouw:
Oostpoort 8, Amsterdam

Type: Koop
Plaats: Amsterdam
Aantal: 3
Soort: Appartement
Prijs: € 238.000 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Noord-Holland | Amsterdam
Info
Oostpoort
Het gebied waar Oostpoort verrijst, is dat van de voormalige Oostergasfabriek. Waar tussen 1885 en 1922 Amsterdamse arbeiders voor het gas in de stad zorgden, zien nu woningen, winkels en culturele voorzieningen het daglicht. Een deel van de historische gebouwen van toen bl...

Volledige omschrijving
Oostpoort
Het gebied waar Oostpoort verrijst, is dat van de voormalige Oostergasfabriek. Waar tussen 1885 en 1922 Amsterdamse arbeiders voor het gas in de stad zorgden, zien nu woningen, winkels en culturele voorzieningen het daglicht. Een deel van de historische gebouwen van toen blijven staan en worden gecombineerd met frisse nieuwbouw.

"Oostpoort krijgt de sfeer van een intiem stadscentrum. De openbare ruimten, de straten en de pleinen zijn compact, zodat mensen elkaar in die openbare ruimte kunnen herkennen. De gevels van de oude fabrieksgebouwen worden behouden. Er staan een soort industriƫle contouren die we ook als thema hebben gebruikt voor de nieuwe gebouwen. Alles wat een stad tot een stad maakt, brengen we bij elkaar."

Omgeving
Oostpoort 8: Stoer en strak
Aan de entree van Oostpoort staat – gelegen aan de levendige winkelstraat - Oostpoort 8: een stoer en strak gebouw met twaalf lichte en rustige startersappartementen. Met zijn industriële uiterlijk doet het gebouw misschien wel stoerder aan dan h...

Volledige omschrijving
Oostpoort 8: Stoer en strak
Aan de entree van Oostpoort staat – gelegen aan de levendige winkelstraat - Oostpoort 8: een stoer en strak gebouw met twaalf lichte en rustige startersappartementen. Met zijn industriële uiterlijk doet het gebouw misschien wel stoerder aan dan het daadwerkelijk is. Al bij de entree laat het zijn zachte kant zien door de combinatie van hout, steen en subtiele armaturen. De appartementen meten zo’n 50 à 60 m2, zijn slim en comfortabel ingedeeld. De ramen, van plafond tot vloer, verwelkomen een zee aan licht. Alle woningen hebben een rustige buitenruimte met uitzicht op de oude gasfabriek.

Architectenbureau Mulleners + Mulleners heeft het ontwerp van Oostpoort 8 verzorgd en ontwierp daarnaast Oostpoort 9 en 11. Kok en Ton Mulleners zijn sinds 1990 actief in de disciplines stedenbouw, architectuur en landschap. Het bureau telt inmiddels twintig medewerkers. Patrick van Buijtenen is architect en projectleider van Oostpoort 8. Hij vertelt.

Een moderne interpretatie
“Wat we in Oostpoort hebben gedaan, is gebouwen een moderne interpretatie geven van de oude fabriek uit eind 19de eeuw. De klassieke baksteenarchitectuur van toen hebben we doorgetrokken in onze ontwerpen. Wel hebben we ze wat zachte karaktertrekken meegegeven. Dit is gelukt door ze te voorzien van subtiele baksteenornamentiek, doorlopende belijningen en kleurgebruik in bijvoorbeeld de dakrand.”

Rustpunt
“Oostpoort 8 kun je omschrijven als een rustpunt in de levendige entree van het winkelgebied. Het vormt een contrast met alle reuring en de verschillende architectuurstijlen die op dit punt samenkomen. Toch valt het allerminst uit de toon: het robuuste uiterlijk met de industriële trekken sluit naadloos aan bij de architectuur van de oude gasfabriek. We hebben het gebouw moderne kenmerken gegeven. De speklagen in de plint en de sfeervolle entree geven het gebouw een zacht karakter. De slanke hoedjesprofielen in de kozijnen zijn een voorbeeld van de subtiele details die het gebouw typeren.”

Share |
Meer woningen
Meer woningen