Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Harnaschpolder - Waterwijck, Delft Powered by Niki
Nieuwbouw:
Harnaschpolder - Waterwijck, Delft

Type: Koop
Plaats: Delft
Aantal: 8
Soort: Rijwoning
Prijs: € 272.500 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Zuid-Holland | Delft
Info
Denkend aan Holland..........zie ik de Harnaschpolder
De Harnaschpolder is een begrip voor iedere Delftenaar. Wie vroeger zijn tomaten op de Delftsche Groentenveiling kocht, wist dat die in de kassen van de Harnaschpolder waren gerijpt. En wie tegenwoordig de publicaties van het Delft...

Volledige omschrijving
Denkend aan Holland..........zie ik de Harnaschpolder
De Harnaschpolder is een begrip voor iedere Delftenaar. Wie vroeger zijn tomaten op de Delftsche Groentenveiling kocht, wist dat die in de kassen van de Harnaschpolder waren gerijpt. En wie tegenwoordig de publicaties van het Delfts Regionaal Historisch Centrum volgt, kent de rijke historie van dit poldergebied aan de noordwestzijde van Delft. Maar Harnaschpolder Delft is veel meer dan de schitterende herinnering aan tuinbouwkassen en bodemschatten. Het is dé plek in het Groene Hart waar u binnenkort heel plezierig kunt wonen: in het groen, aan het water en op fietsafstand van de gezellige binnenstad van Delft.
 
Sporen van het verleden
De Harnaschpolder geeft in de loop der tijd zijn historie langzaam bloot. Regelmatig speuren archeologen naar sporen uit het verre verleden en met resultaat. De verrassendste ontdekking werd gedaan in 2003, toen de oudst bekende nederzetting van het Nederlands kustgebied is opgegraven. Wat bleek? De Harnaschpolder werd in de Nieuwe Steentijd al bewoond! In die tijd, zo’n 3500 jaar voor onze jaartelling, woonden de mensen op een twee meter hoge duin van honderdvijftig bij vijftig meter, die was omheind om loslopend vee buiten te houden.
 
Charme van heden en verleden
Ruim en groen. Intiem en rustig. Verrassend en speels. Samen met de doorkijkjes naar het omringende water en de polderieke vergezichten zijn dit enkele ingrediënten die Waterwijck tot een aangename woonbeleving maken. Een wijk waar u zich even terugtrekt van de drukte van alledag. Niet afgesloten van de buitenwereld, maar in de Harnachspolder, aan de landelijke zijlijn van Delft.Stelt u zich eens voor: eigentijds wonen te midden van de bodemschatten en op steenworp afstand van de historische binnenstad van Delft. In een omgeving die aan drie zijden is omringd door water en die een landelijke kalmte uitademt. Dat is het vooruitzicht als u kiest voor wonen in de Harnaschpolder. Deze nieuwe polderwijk aan de noordwestzijde van Delft is verdeeld in diverse fraaie buurten waarvan Waterwijck een fenomenaal onderdeel is. Op dit landelijke schiereiland ontwikkelt ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder CV (gevormd door Volker Wessels Vastgoed, Grondvest en AM) 48 ruime eengezinswoningen (36 woningen en 12 singelwoningen). De woningen zijn een ontwerp van HDZ Architecten.

Waterwijck

De naam zegt al genoeg: in Waterwijck speelt water een belangrijke rol. Opslag en afvoer van (regen)water zijn goed geregeld door de vele watergangen, uw toekomstige tuin ligt direct aan het water en uw kinderen kunnen heerlijk kanoën op de recreatieplas. Bovendien wordt een aanzienlijk deel van de Harnaschpolder ecologisch gebied. Denkt u eens al die egels, kikkers en watervogels die u tijdens uw wandeling naar de Delftse Hout zult tegenkomen! Naast veel water beschikt Waterwijck over alle voorzieningen van een moderne wijk in: scholen, winkels, sportvelden, kinderopvang, speelterreinen en recreatiemogelijkheden.

 Omgeving
Aan de zuidwestelijke rand van Waterwijck liggen de singelwoningen. Vanuit deze woningen geniet u optimaal van het uitzicht op de groene en waterrijke omgeving van de Harnaschpolder – al dan niet vanaf uw eigen balkon. Alle singelwoningen hebben een ruime achtertuin, waarin u door de fraaie tuinhekke...

Volledige omschrijving
Aan de zuidwestelijke rand van Waterwijck liggen de singelwoningen. Vanuit deze woningen geniet u optimaal van het uitzicht op de groene en waterrijke omgeving van de Harnaschpolder – al dan niet vanaf uw eigen balkon. Alle singelwoningen hebben een ruime achtertuin, waarin u door de fraaie tuinhekken in alle privacy kunt werken of zonnen. Uw auto kunt u gemakkelijk kwijt op uw eigen erf en iedere tuin beschikt over een berging.
De woningen hebben allen een parkeerplek op eigen erf, de singelwoningen in de achtertuin en de hofwoningen in de voortuin.
Op een aantal plaatsen zijn vanuit het groene hof doorkijkjes naar het omringende water. Over het eiland loopt een informele wandel- en fietsroute, die met bruggetjes verbindingen legt naar de omgeving. De meest noordelijke en zuidelijke singelwoningen grenzen in het openbare gebied aan het water. Deze bijzonde plek komt in het ontwerp tot uitdrukking door de toevoeging van balkons boven de watergang.
De inrichting van de openbare ruimte in het hof zal door de Gemeente Delft, in nauw overleg met de ontwikkelaar/architect, uitgewerkt en uitgevoerd worden. De achtertuinen van de singelwoningen worden afgesloten met hekken, welke zijn voorzien van een poort. De aangebouwde bergingen zijn zodanig mee ontworpen, dat ze onderdeel vormen van de architectuur van de woningen.  De architectuur is tijdloos. Met materialen als baksteen, keramische dakpannen en blank geanodiseerd aluminium is een robuust en chique ontwerp gecomponeerd. De houten kozijnen zijn slank gedetailleerd en liggen diep in de gevel. De bijzonder vormgegeven dakkapellen zijn karakteristieke toevoegingen. De draaiende delen in de kozijnen vormen samen met de bekleding van de dakkapel, de bergingentree en de woningentree, een verrassend kleuraccent.  De woningen zijn bovengemiddeld groot en bieden Value for Money. Het basisontwerp is zeer flexibel van opzet en geeft, al dan niet met optionele uitbreidingen, alle mogelijkheden om de woning naar eigen smaak samen te stellen en in te richten. De verdiepingshoge dakkapellen bieden niet alleen daglicht en uitzicht, maar voegen veel bruikbare ruimte toe. Daarmee is het zelfs mogelijk om vijf volwaardige slaapkamers te realiseren.

Share |
Meer woningen
Meer woningen