Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Tuindorp Baarschot, Dorst Powered by Niki
Nieuwbouw:
Tuindorp Baarschot, Dorst

Type: Koop
Plaats: Dorst
Aantal: 40
Soort: Twee onder één kap
Prijs: € 359.000 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Noord-Brabant | Dorst
Info
Het Project

Landelijk en rustiek wonen in de woonbeleving van een traditioneel Tuindorp. Aan de Baarschotsestraat gelegen aan de westzijde van Dorst wordt Tuindorp Baarschot ontwikkeld. Zoals de naam al aangeeft is de stedenbouwkundige opzet afg...

Volledige omschrijving
Het Project

Landelijk en rustiek wonen in de woonbeleving van een traditioneel Tuindorp. Aan de Baarschotsestraat gelegen aan de westzijde van Dorst wordt Tuindorp Baarschot ontwikkeld. Zoals de naam al aangeeft is de stedenbouwkundige opzet afgeleid van een oorspronkelijk uit Engeland afkomstig tuindorp. Kenmerkend hiervoor zijn de centrale groenplaats als hart van de wijk met ruim opgezette omliggende straten. Het programma is zeer divers en bestaat uit starterswoningen, eengezinswoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrije kavels.

Van veel belang is de inrichting van de openbare ruimte en het groene karakter daarvan. Zo is de geluidswal ingericht als glooiend park en zijn er vele bomen opgenomen in de openbare ruimte. Daarnaast is veel aandacht worden aan de overgang van het privé domein naar de openbare ruimte, in de vorm van hagen.Door de ligging in het grondwater-beschermingsgebied vindt de waterberging plaats via infiltratie in het terrein en afvoer naar diverse wadi’s.

Het plan zal gefaseerd worden verkocht en gerealiseerd. De eerste fase bestaat uit 28 woningen welke in augustus 2013 in verkoop zullen gaan. Naar verwachting start de realisatie van de eerste fase eind 2013.

Woningen

Het totale plan omvat circa 105 woningen in verschillende categorieën en prijsklassen. De woningen hebben een eenheid in het architectuurbeeld maar een diversiteit in massa en dakvormen. Daarmee speelt het plan in op de in Dorst en omgeving aanwezige woningvraag. De eerste fase bestaat uit 8 rijwoningen, 2 hoekwoningen en 18 twee-onder-één kapwoningen. De rijwoningen worden grotendeels aangeboden als starterswoningen en zijn gelegen met uitzicht op het centraal gelegen groene hart met speelvoorzieningen.

De twee-onder-één kapwoningen hebben een diversiteit aan kavelmaten maar zijn allen voorzien van een langs of dwarskap type woning met de voordeur aan de zijgevel. De twee-onder-één kapwoningen worden standaard voorzien van een garage en zijn door middel van diverse opties op vele wijze uitbreidbaar. Zelfs de breedte van de woning is nog aanpasbaar. Zo heeft u in Tuindorp Baarschot een woning op maat!
Naast koopwoningen zullen er ook vrije kavels worden uitgegeven. Hiervoor gelden een aantal randvoorwaarden op de beeldkwaliteit zodat de stedenbouwkundige uitstraling van Tuindorp Baarschot gewaarborgd blijft.

Locatie

De locatie van Tuindorp Baarschot is gelegen aan de westzijde van Dorst. In het noorden wordt het plangebied begrensd door de spoorlijn Breda – Tilburg, de oostelijke grens wordt gevormd door de achtertuinen van de woningen aan de Broekstraat en in het zuiden wordt de plangrens gevormd door de Baarschotsestraat.

Dorst maakt deel uit van de gemeente Oosterhout en is een dorp in het groen. Dorst bevindt zich op de grens van overwegend open akkerland en een groot aaneengesloten bosgebied, “Boswachterij Dorst". Aan de zuidkant wordt de grens met Breda gevormd door een beek, “de Molenlei”. Het golfterrein “Toxandria” ligt aan de oostzijde op het grondgebied van de gemeente Gilze – Rijen.

Het dorp Dorst

Een groot deel van Dorst ligt in het zogenaamd grondwater-beschermingsgebied van de waterzuivering ten noorden van Dorst. Dit is ook de waarborg dat deze groene structuur ook voor toekomstige generaties verzekerd is. Dorst is zeer gewild gelegen tussen de stedelijke kernen Oosterhout, Breda en Tilburg, vanwege haar groene landelijke Structuur, haar menselijke maat, voorzieningen en natuurlijk vanwege haar goede bereikbaarheid ten aanzien van snelwegen en openbaar vervoer.

Natuurlijk heeft Dorst binnen haar beslotenheid alle noodzakelijke voorzieningen, zoals basisschool Marcoen, diverse winkels, waaronder een supermarkt, Dorpshuis “De Klip”, gezellige horecagelegenheden en een bruisend en actief verenigingsleven. En dit in een omgeving waar groen, bossen en recreatie het thema zijn.

Bent u geïnteresseerd of wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u dan aan op de website

Omgeving
Op ruime kavels met veel groen rondom de woningen worden deze sfeervolle twee-onder-een-kap woningen gebouwd. Naast een goed afwerkingsniveau kunnen de woningen naar wens worden gerealiseerd door ruime optie keuzes. Denk hierbij aan het verdiepen van de gehele woning, erker aan de voorzijde van de woning, ...

Volledige omschrijving
Op ruime kavels met veel groen rondom de woningen worden deze sfeervolle twee-onder-een-kap woningen gebouwd. Naast een goed afwerkingsniveau kunnen de woningen naar wens worden gerealiseerd door ruime optie keuzes. Denk hierbij aan het verdiepen van de gehele woning, erker aan de voorzijde van de woning, een verdieping op de garage, etc.  Een woning in Tuindorp Baarschot  wordt de woning die aan al uw wensen voldoet.

• Bouwnummer 80 t/m 87;
• Woonoppervlakte van ca. 170 m2;
• Kaveloppervlakte van ca. 310 m2 tot ca. 350 m2;
• Standaard voorzien van een volledig geïsoleerde garage, extra breed 3 meter bij de bouwnummers 80, 83, 84 en 87 en bij de bouwnummers 81, 82, 85 en 86 3.25 meter breed.
• De woningen zijn standaard ingedeeld met 4 slaapkamers op de eerste verdieping, op de zolder kunnen een of twee extra kamer(s) worden gerealiseerd;
• De badkamer en het separaat toilet op de verdieping  en  op de begane grond worden opgeleverd met sanitair en tegelwerk;
• Standaard voorzien van een inbouwkeuken wandtegelwerk en inbouwapparatuur.

Share |
Meer woningen
Meer woningen