Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Elkrijk Landhof, Eindhoven
Nieuwbouw:
Elkrijk Landhof, Eindhoven

Type: Koop
Plaats: Eindhoven
Aantal: 45
Soort: Geschakeld
Prijs: € 165.000 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Noord-Brabant | Eindhoven
Info
Elkrijk Landhof moet een bijzondere woon-/werkwijk worden met een duurzaam sociaal karakter. Het plan voorziet in de bouw van 40-50 woningen. Zowel huizen als appartementen. Zowel huur als koop. Verschillende woningtypen (starterswoningen, doorstroomwoningen en woon- / werkwoningen) in verschillende prijsk...

Volledige omschrijving
Elkrijk Landhof moet een bijzondere woon-/werkwijk worden met een duurzaam sociaal karakter. Het plan voorziet in de bouw van 40-50 woningen. Zowel huizen als appartementen. Zowel huur als koop. Verschillende woningtypen (starterswoningen, doorstroomwoningen en woon- / werkwoningen) in verschillende prijsklassen. Voor koopstarters wordt bovendien gezocht naar vormen om kopen van een woning ook bij lagere inkomens haalbaar te maken. Duurzaamheid en energiezuinigheid zijn aspecten die een belangrijke rol zullen spelen in de bouw. Een multifunctioneel gebouw in de wijk dient voor gezamenlijk gebruik en ontmoeting. Dat gebouw zal ook werkruimten bevatten die gebruikt kunnen worden door bewoners die wonen en werken willen combineren. Als de bouw gerealiseerd is begint het pas. Elkrijk wil meer dan wonen vormgeven. De wijk krijgt een levendig karakter, waar regelmatig iets "te doen" is. Bewoners kiezen ervoor om hun talenten in te zetten om iets voor anderen of voor "Elkrijk" te betekenen. Onderlinge hulp speelt een belangrijke rol. Dat is niet vrijblijvend, maar ook niet al te verplichtend. Het kost elke bewoner gemiddeld 2 tot 2,5 uur per week aan tijd. Met ieders mogelijkheden en interesses wordt hierbij rekening gehouden. Van die onderlinge dienstverlening profiteert iedereen in de wijk. Op Elkrijk zal nadrukkelijk gezocht worden naar mogelijkheden om meer voordeel te halen uit gezamenlijk organiseren van zaken. Door samen te werken en goed te organiseren kunnen mensen elkaar versterken en ontstaan meer mogelijkheden en nieuwe perspectieven voor iedereen. Toekomstige bewoners van Elkrijk zullen samen hun wijk ontwerpen en laten bouwen op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Voordeel van CPO is dat de bewoners maximaal inspraak hebben in de vormgeving van woningen en wijk; bovendien kan bespaard worden op de bouwkosten. CPO vraagt wel tijd en energie van de toekomstige bewoners voor overleg en afstemming. Elkrijk past dus vooral bij actieve mensen, die voordeel zien in samen zaken aanpakken.

Omgeving
De gemeente Eindhoven geeft particulieren de kans om in Landhof (tussen Grassteppe / Graslinnen en de Heerbaan / Noord-Brabantlaan) hun eigen wijk te bouwen middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Landhof krijgt een groene uitstraling en ligt zeer gunstig t.o.v. (snel)wegen en openbaar vervoer.

Share |
Meer woningen
Meer woningen