Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:De Vijzeltuin, Enkhuizen Powered by Niki
Nieuwbouw:
De Vijzeltuin, Enkhuizen

Type: Koop
Plaats: Enkhuizen
Aantal: 2
Soort: Twee onder één kap
Prijs: € 325.840 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Noord-Holland | Enkhuizen
Info
De Vijzeltuin - Historisch wonen in Enkhuizen
Het project Vijzeltuin bestaat uit twee fases; Fase I bestaat uit zes grondgebonden woningen, twee woningen aan het Doelenlaantje, een vrijstaande en drie stadswoningen aan de Vijzelstraat. Fase II bestaat uit de renovatie van twee rijksmo...

Volledige omschrijving
De Vijzeltuin - Historisch wonen in Enkhuizen
Het project Vijzeltuin bestaat uit twee fases; Fase I bestaat uit zes grondgebonden woningen, twee woningen aan het Doelenlaantje, een vrijstaande en drie stadswoningen aan de Vijzelstraat. Fase II bestaat uit de renovatie van twee rijksmonumenten, het Snouck van Loosen ziekenhuis en het Zusterhuis en nieuwbouw. De verschillende bouwdelen liggen verspreid in het plangebied en vormen een invulling in de bestaande straatgevels. Het uitgangspunt voor de verschijningsvorm van de verschillende bouwdelen is het beeldkwaliteitsplan welke is vastgesteld door de gemeente Enkhuizen. Dit zal resulteren in verschillende nieuwbouwdelen die goed aansluiten bij de schaal van de aangrenzende bebouwing.

De woningen aan het Doelenlaantje bestaan uit twee gespiegelde eengezinswoningen. Om beter aan te sluiten bij de schaal van de omgeving is gekozen om de twee woningen in een verschillende kleur baksteen uit te voeren. Tevens kenmerken de gevels zich door een verticale geleding van de raampartijen. Door toepassing van topgevels wordt het individuele karakter verder versterkt. Belangrijk aandachtspunt in de planontwikkeling is tevens het contact met de straat. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer en keuken, op de verdieping drie slaapkamers en een badkamer en op de tweede verdieping een vliering.

De woningen hebben aan de achterzijde een mooie stadstuin met berging die grenst aan het parkachtige binnengebied van het Snouck van Loosen ziekenhuis.

De woningen aan de Vijzelstraat bestaan uit een viertal zogenaamde nultreden woningen. Dit bouwdeel bestaat uit drie geschakelde woningen, een tuinmuur en één vrijstaande woning uitgevoerd in verschillende kleuren metselwerk. De bouwmassa’s en het onderscheid in metselwerk sluiten goed aan bij de kleinschalige en gedifferentieerde omgeving. Via de tuinmuur bereikt men het achtergelegen parkeerterrein. De woningen zijn rolstoeltoegankelijk en hebben de woonkamer en hoofdslaapkamer op de begane grond. De berging is toegankelijk vanaf de straat. Het zijn levensloopbestendige woningen met een extra verdieping in de kap, hier bevinden zich nog twee extra slaapkamers. Aan de achterzijde hebben de woningen een knusse buitenruimte.

Het achtergelegen parkeerterrein en het pleintje aan de Nicolaasstraat zijn meegenomen in de uitwerking.

Uniek wonen in de historische binnenstad van Enkhuizen
Nieuwbouw in de historische binnenstad van Enkhuizen met het centrum op loopafstand, maakt deze woningen uniek. Enkhuizen is een stad en gemeente in de regio West-Friesland, gelegen in de provincie Noord-Holland. De gemeente ligt aan zowel het Markermeer als het IJsselmeer en telt circa 18 duizend inwoners. De monumentale binnenstad komt vooral in de zomer tot leven door het brede aanbod aan winkels en ondernemingen. De rijke historie van de stad trekt toeristen vanuit de hele wereld. Kortom handel, toerisme, cultuur en ontspanning gaan hier hand in hand.

De binnenstad van Enkhuizen ligt binnen de vestingwallen die dateren uit de 16e eeuw. Kenmerkend voor de stad zijn de bochtige straatjes en weggetjes, de historische panden en pakhuizen. In Enkhuizen is genoeg te beleven en alles is op loopafstand. Elke woensdag is er markt in de Westerstraat en er is een bibliotheek, een theater en een bioscoop. Water speelt een belangrijke rol in Enkhuizen en trekt menig waterliefhebbers. Aan het IJsselmeer zijn meerdere watersportverenigingen te vinden. Daarnaast wordt ook voetbal, korfbal en zwemmen aangeboden. 
Voor degenen die lekker willen eten of een drankje willen doen heeft Enkhuizen een flink aantal restaurants met uitzicht over het water. Qua bezienswaardigheden heeft Enkhuizen het Zuiderzeemuseum en Sprookjeswonderland waar je echt geweest moet zijn.

De nieuwe woningen aan het Doelenlaantje en de Vijzelstraat zijn met respect voor de bestaande bebouwing ontwikkeld. Binnen het project De Vijzeltuin worden zes grondgebonden woningen gerealiseerd, bestaande uit drie verschillende woningtypen.

De woningtypen:

Stadswoningen - Doelenlaantje
•    2 woningen
•    circa 112 m² gebruiksoppervlakte
•    3 slaapkamers
•    tuin van 61 m²

Vrijstaande woning - Vijzelstraat
•    1 woning
•    circa 124 m² gebruiksoppervlakte
•    3 slaapkamers
•    tuin van 30 m²

Stadswoningen - Vijzelstraat
•    3 woningen
•    circa 108 m² gebruiksoppervlakte
•    3 slaapkamers
•    terras van 16 m²

Omgeving
Stadswoningen - Doelenlaantje

Aan het Doelenlaantje worden twee stadswoningen gerealiseerd. De kwaliteit van de woningen wordt bepaald door het Doelenlaantje. Het architectuurbeeld is in samenhang met de sfeer van het beschermd stadsgezicht. De woningen zijn royale gezinswoning...

Volledige omschrijving
Stadswoningen - Doelenlaantje

Aan het Doelenlaantje worden twee stadswoningen gerealiseerd. De kwaliteit van de woningen wordt bepaald door het Doelenlaantje. Het architectuurbeeld is in samenhang met de sfeer van het beschermd stadsgezicht. De woningen zijn royale gezinswoningen, circa 112 m² woonoppervlak, met een vrijstaande berging in de tuin. Het is mogelijk om met de fiets langs de woning de buitenberging te bereiken. De tuin is aan de centrale binnentuin van de Vijzeltuin gelegen en afgeschermd met een houten schutting.

De woningen bestaan uit een begane grond, eerste verdieping en een vliering. De entree van de woningen bevindt zich aan het Doelenlaantje. De entreehal bestaat uit een toiletruimte, de meterkast en er is ruimte voor een garderobe.
De woonkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning en is op de tuin gericht. De keuken, voorzien van inbouwapparatuur, bevindt zich aan de straatzijde.

Op de eerste verdieping zijn maar liefst drie slaapkamers en een badkamer gesitueerd. De badkamer is standaard uitgerust met een toilet, douche en een wastafel. De vliering is door middel van een vlizotrap bereikbaar.

Share |
Meer woningen
Meer woningen