Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Twentse Es Tuin fase 3, deel 2, Enschede Powered by Niki
Nieuwbouw:
Twentse Es Tuin fase 3, deel 2, Enschede

Type: Koop
Plaats: Enschede
Aantal: 4
Soort: Twee onder één kap
Prijs: € 267.500 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Overijssel | Enschede
Info
WOM De Laares is voornemens binnenkort te gaan starten met de verkoop van de laatste 5 zogenoemde tuinwoningen in de Twentse Es. Deze 4 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning zijn de laatste van het totaal van 36 Tuinwoningen. Enige jaren geleden zijn er reeds 31 verkocht en gebouwd. Middels he...

Volledige omschrijving
WOM De Laares is voornemens binnenkort te gaan starten met de verkoop van de laatste 5 zogenoemde tuinwoningen in de Twentse Es. Deze 4 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning zijn de laatste van het totaal van 36 Tuinwoningen. Enige jaren geleden zijn er reeds 31 verkocht en gebouwd. Middels het interesseformulier op deze site kunt u uw naw-gegevens bekend maken en wordt u op de hoogte gebracht van het moment van start verkoop.  

De Laares: Van toen tot straks
Hoe landbouwgronden ontwikkelen tot echte stadswijken is in het nabije verleden te zien aan de Eschmarke. Uit een verder verleden is zo’n voorbeeld dichtbij het stadshart te vinden. Op ontdekkingsreis binnen de eigen stad vind je zo rond de middeleeuwen een open es of lege es.

Een es is een stuk landbouwgrond dat kunstmatig in de loop der eeuwen is opgehoogd, met behulp van mest uit 2 de potstallen en met schadden (plaggen). Vanaf de late middeleeuwen was het in Twente gebruikelijk om op deze manier het bouwland vruchtbaar te maken. Daardoor is op vele plaatsen de es wel 1 tot 2 meter hoger dan het omringende gebied. Deze zogenaamde lege es - hoger gelegen dan de aangrenzende ‘dorps’kern - kreeg de letterlijk vertaalde naam Laar Es.

Rond 1880 had de textielindustrie inmiddels een enorme vlucht genomen in Enschede. De huisvesting die voor deze arbeiders moest worden gevonden, is nog voor een deel terug te vinden binnen en net buiten de singels. Zo ook in de wijk De Laares, een wijk waar nu nog steeds de sporen van o.a. de 30-er jaren architectuur terug te vinden zijn.

Nieuwe tijden
De Laares werd van landbouwgrond bij een dorpskern tot een stedelijke wijk op loopafstand van het stadshart. De kenmerken van de es zijn tot op de dag van vandaag in de wijk terug te vinden en ook de afstand tot het stedelijke centrum blijft. Maar de oude waarden van de Laares als saamhorigheid, herkenbaar stadskarakter, architectonische veelkleurigheid en duidelijke eigen identiteit worden nieuw leven ingeblazen. De wijk De Laares is een weg van grote veranderingen ingeslagen. Een weg die ca. vijf jaar zal innemen. Woningen die bouwkundig in mindere staat zijn, worden of zijn inmiddels gesloopt. De eigenaren van de overige woningen in de wijk zetten zich actief in voor herstel van het karakteristieke beeld van hun woning. De Laares blijft een woonwijk, dus uiteraard komen hier nieuwe woningen terug. Echter de verhouding tussen koop- en huurwoningen zal sterk veranderen.

Ligging
De wijk De Laares is aan de noord-oost kant van Enschede gelegen. Omgeven door enerzijds het centrum en anderzijds de wijken ’t Ribbelt en Stokhorst. De noordkant van de stad kenmerkt zich door haar goede bereikbaarheid via de A1. Dit is het ultieme onthaasten met een autotrip langs de golfbaan en de Lonnekerberg, via Lonneker, door de dicht beboste lanen, langs de fraaie optrekjes van de (voormalige) textielbaronnen. 

Omgeving
 • aanspaansprekende architectuur met Saskische streek-elementen royale woonkamer compleet pakket sanitair (Villeroy & Boch) en tegelwerk 3 ruime slaapkamers woonoppervlak 130-133 m2 berging met carport of garage ligging voorzijde aan groenstrook meerdere optie-mogelijkheden waaronder uitbreiding ...

  Volledige omschrijving
 • aanspaansprekende architectuur met Saskische streek-elementen royale woonkamer compleet pakket sanitair (Villeroy & Boch) en tegelwerk 3 ruime slaapkamers woonoppervlak 130-133 m2 berging met carport of garage ligging voorzijde aan groenstrook meerdere optie-mogelijkheden waaronder uitbreiding woning met 2,40 meter, dubbele tuindeuren, schuifpui, keuken-opstelling naar voorzijde, extra kamers op zolder rekende architectuur met Saskische streek-elementen
 • royale woonkamer
 • compleet pakket sanitair (Villeroy & Boch) en tegelwerk
 • 3 ruime slaapkamers
 • woonoppervlak 130-133 m2
 • berging met carport of garage
 • ligging voorzijde aan groenstrook
 • meerdere optie-mogelijkheden waaronder uitbreiding woning met 2,40 meter, dubbele tuindeuren, schuifpui, keuken-opstelling naar voorzijde, extra kamers op zolder

Share |
Meer woningen
Meer woningen