Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:De Houtzagerij Laren, Laren (NH) Powered by Niki
Nieuwbouw:
De Houtzagerij Laren, Laren (NH)

Type: Koop
Plaats: Laren (NH)
Aantal: 7
Soort: Vrijstaand
Prijs: € 995.000 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Noord-Holland | Laren (NH)
Info
Het is het wachten waard geweest..

De architecten hebben de tijd genomen om voor u het beste plan te ontwerpen. Het resultaat bestaat uit 36 eengezinswoningen die ieder een sterk eigen karakter hebben, maar toch een eenheid vormen op deze prachtige locatie.
Er is aansluitin...

Volledige omschrijving
Het is het wachten waard geweest..

De architecten hebben de tijd genomen om voor u het beste plan te ontwerpen. Het resultaat bestaat uit 36 eengezinswoningen die ieder een sterk eigen karakter hebben, maar toch een eenheid vormen op deze prachtige locatie.
Er is aansluiting gezocht bij de beeldkwaliteit van de omgeving: rieten kappen met verspringende gootlijnen afgewisseld met pannengedekte woningen. Houten geveldelen, gepotdekseld, afgewisseld met warme tinten gevelsteen in Oud Hollandse kleurschakeringen. En wit gekeimde woningen met eiken binten in combinatie met houten geveldelen. En natuurlijk hebben de woningen houten gevelkozijnen. Zo komt niet alleen de geschiedenis van de plek, maar ook de rijke historie van het dorp Laren in de architectuur van de woningen terug.

Naast 14 zogenaamde rug-aan-rug woningen, variërend in grootte van circa 79m ² tot circa 90m ² woonoppervlak, bestaat het plan uit 14 geschakelde woningen (helft van een dubbel) en 8 vrijstaande woningen. Die woningen hebben een woonoppervlak dat varieert van circa 140 m² tot circa 206 m².

De rug-aan-rug woningen zijn vormgegeven in een volume dat verwantschap heeft met een langsboerderij, maar dat ook refereert aan de ambachtelijke uitstraling van de voormalige houthandel en zagerij.

De geschakelde en vrijstaande woningen beschikken over een ruime leefkeuken en woonkamer op begane grond, slaapkamers en badkamer(s) op de verdieping en slaapkamer(s) in de kapverdieping. Ze beschikken over een losse buitenberging in de achtertuin en de meeste woningen beschikken over één of twee parkeerplaatsen op eigen erf. Daarnaast worden in het plangebied zogenaamde parkeerpockets gerealiseerd (blauwe zone met ontheffing voor bewoners zonder parkeerplaats op eigen erf). MBB Ontwikkeling zal de hagen tussen de kavels en het openbaar gebied aanplanten.

Alle woningen zijn energiezuinig  en worden voorzien van infiltratievoorzieningen voor hemelwater op eigen erf. Dat is wel zo duurzaam.

De woningen van De Houtzagerij voegen zich op natuurlijke wijze in de bestaande dorpskern van Laren. Ze oriënteren zich op een nieuw, meanderend, straatje dat tussen de Sint Janstraat en de Zijtak door het plan loopt. Hierdoor kijken de woningen uit op al het groen in de omgeving. De historische kraanbaan maakt onderdeel uit van het openbaar gebied en neemt een prominente plaats in. MBB Ontwikkeling zal dit gemeentelijk monument restaureren en na restauratie, samen met het openbaar gebied in het plan, overdragen aan Gemeente Laren.

Omgeving
De acht vrijstaande woningen in De Houtzagerij excelleren allemaal in volume, uitstraling en mogelijkheden. Statige kappen, hoog oprijzende schoorstenen, fraaie combinaties van metselwerk met houten geveldelen en royale kavels maken deze acht tot gewilde woningen voor gezinnen die graag de ruimte hebben. K...

Volledige omschrijving
De acht vrijstaande woningen in De Houtzagerij excelleren allemaal in volume, uitstraling en mogelijkheden. Statige kappen, hoog oprijzende schoorstenen, fraaie combinaties van metselwerk met houten geveldelen en royale kavels maken deze acht tot gewilde woningen voor gezinnen die graag de ruimte hebben. Kiest u voor modern of klassiek? Voor riet of dakpan? Voor een extra werkkamer of juist meer slaapkamers? De mogelijkheden zijn divers en vaak nog op maat verder vorm te geven.

KENMERKEN
  • Een woonoppervlak van circa 140 tot circa 206 m²
  • Percelen van circa 234 tot circa 569 m²
  • Parkeren op eigen erf
  • Een houten buitenberging (in de tuin) of een aangebouwde buitenberging

Share |
Meer woningen
Meer woningen