Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Meerstad, Langs de Erven, Meerstad Powered by Niki
Nieuwbouw:
Meerstad, Langs de Erven, Meerstad

Type: Koop
Plaats: Meerstad
Aantal: 8
Soort: Twee onder één kap
Prijs: € 241.500 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Groningen | Meerstad
Info
Langs de Erven komen 10 fraaie nieuwbouwwoningen op hele ruime kavels en tegelijkertijd ook betaalbaar. Op kavels van ca 450 m2, grenzend aan het water van de Kwelvaart, komen 8 halfvrijstaande en 2 vrijstaande nieuwbouwwoningen. En betaalbaar zijn deze nieuwbouwwoningen zéker: de prijs voor een halfvrijst...

Volledige omschrijving
Langs de Erven komen 10 fraaie nieuwbouwwoningen op hele ruime kavels en tegelijkertijd ook betaalbaar. Op kavels van ca 450 m2, grenzend aan het water van de Kwelvaart, komen 8 halfvrijstaande en 2 vrijstaande nieuwbouwwoningen. En betaalbaar zijn deze nieuwbouwwoningen zéker: de prijs voor een halfvrijstaande woning is vanaf €239.500,= von en voor een vrijstaande woning vanaf € 278.500,= von.

Omgeving
Indeling
Elke woning is zeer ruim met maten van 6 meter breed en 10 meter diep. Met de logische indeling worden alle ruimtes optimaal benut. Via de royale hal komt u uit in de riante straatgerichte woonkamer met open keuken. Optioneel kan gekozen worden voor een uitpandige bijkeuken. ...

Volledige omschrijving
Indeling
Elke woning is zeer ruim met maten van 6 meter breed en 10 meter diep. Met de logische indeling worden alle ruimtes optimaal benut. Via de royale hal komt u uit in de riante straatgerichte woonkamer met open keuken. Optioneel kan gekozen worden voor een uitpandige bijkeuken. Op de eerste verdieping zijn standaard drie slaapkamers en een complete badkamer. De tweede verdieping is bereikbaar via een vaste trap en daar is de mogelijkheid om een vierde slaap- of werkkamer te maken. Alle woningen worden uitgevoerd met een keramische (gebakken) dakpan; hierdoor zal het eigen karakter worden benadrukt. Om de verscheidenheid van de woningen te benadrukken wordt er gewerkt met twee kleuren baksteen. Elke woning krijgt dus een eigen identiteit, wat het karakter van het woonwijkje versterkt.

Onderhoud en duurzaamheid
U kiest met deze woning voor een praktische, riante en duurzame woning met vele mogelijkheden voor nu en in de toekomst. De woningen worden uitgevoerd met een aantal uitgangspunten uit het ‘Passiefhuis’ principe. Warmteverliezen worden zoveel mogelijk beperkt door hoge isolatiewaarden van wanden, vloer en dak. Dat wil zeggen; de woning heeft een dikke warme jas. Tevens is gekozen voor onderhoudsarme en duurzame bouwmaterialen. Driedubbele beglazing, kunststof kozijnen en vloerverwarming zijn dan ook standaard.

Inriching kavel
In de voortuinen van de woningen aan het doorgaande wegdeel van ‘Langs de Erven’ worden hagen aangeplant. De hagen bestaan uit verschillende inheemse haagsoorten. Alle hagen staan op de kavel tegen de grens met het openbaar gebied en worden aangelegd door Bureau Meerstad, die de hagen gedurende drie jaar onderhoudt. De erfafscheidingen die bewoners zelf aanleggen bestaan bij voorkeur ook uit inheemse hagen of struiken. Op deze manier kunnen bewoners zelf bijdragen aan een groene en ecologische leefomgeving. De maximale hoogtes voor hagen bedragen 1 meter voor hagen die vóór de voorgevellijn liggen en 2 meter voor hagen die achter de voorgevellijn liggen.

De achtertuinen grenzen aan de kwelvaart. De grens tussen tuin en water wordt gemarkeerd door beschoeiing met daaraan grenzend een 2 meter brede plasdrasoever waar riet komt te groeien. De plasdrasoever behoort niet tot de kavel en vanwege het onderhoud kunnen hier geen steigers voor bootjes aangelegd worden. Omdat er geen vaarverbinding tussen de kwelvaart en het Woldmeer mogelijk is, ligt dit ook niet voor de hand.

Alle kavels worden vanaf de weg ontsloten via inritten. Per twee kavels wordt één gezamenlijke inrit gerealiseerd. Bij een oneven aantal woningen mag eenmalig één enkele inrit worden gerealiseerd. Hagen mogen alleen ter plaatse van inritten onderbroken worden. De totale breedte van de doorgang door de haag is maximaal 6 meter, dus 3 meter per kavel. Per woning dienen minimaal twee opstelplaatsen voor auto’s op de eigen kavel te worden gerealiseerd. De opstelplaatsen moeten achter de voorgevelrooilijn zijn gesitueerd. Garages worden niet meegerekend als opstelplek.

Share |
Meer woningen
Meer woningen