Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Bernisse Oudenhoorn, Oudenhoorn Powered by Niki
Nieuwbouw:
Bernisse Oudenhoorn, Oudenhoorn

Type: Koop
Plaats: Oudenhoorn
Soort: Geschakeld
Prijs: € 0 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Zuid-Holland | Oudenhoorn
Info
De planlocatie ligt naast de kern Oudenhoorn, in de gemeente Bernisse. Het plangebied ligt ten westen van de dorpskern en grenst aan de Molenweg in het noordoosten, de Molendijk in het westen en de Heullaan (zuidoosten). Ongeveer 1 à 1,5 km ten westen van de planlocatie begint Hellevoetsluis. &...

Volledige omschrijving
De planlocatie ligt naast de kern Oudenhoorn, in de gemeente Bernisse. Het plangebied ligt ten westen van de dorpskern en grenst aan de Molenweg in het noordoosten, de Molendijk in het westen en de Heullaan (zuidoosten). Ongeveer 1 à 1,5 km ten westen van de planlocatie begint Hellevoetsluis.  

Het plangebied is gelegen in de noordwest hoek van de kern Oudenhoorn. Aan de noord- en de oostzijde wordt het terrein begrensd door de bebouwing gelegen aan de Molenweg respectievelijk Heullaan. De zuidelijke en westelijke grens worden gevormd door een watergang welke gedeeltelijk langs de Molendijk is gelegen. Deze watergang staat in verbinding met zowel het Kanaal door Voorne als het Haringvliet. Het poldergebied ten westen en eventueel ook ten zuiden van de locatie wordt in de nabije toekomst ontwikkeld tot een golfterrein. Tevens is de IJsbaan Nooitgedacht aanwezig aan de overzijde van de Molendijk.  

Het stedenbouwkundig plan gaat in principe uit van een verkaveling met grondgebonden woningen. De bebouwing kan hierbij bestaan uit zowel rijwoningen als vrijstaande en geschakelde woningen (twee of drie onder één kap). De woonbebouwing krijgt een rustieke, dorpse uitstraling passend bij de omgeving.
 
De gemeente Bernisse ontstond op 1 januari 1980 door samenvoeging van de gemeenten Abbenbroek, Oudenhoorn en Zuidland en delen van de gemeenten Geervliet (inclusief Simonshaven) en Heenvliet.

Centraal gelegen is het recreatiegebied Bernisse, een water tussen het Spui en het voedingskanaal van het Brielse Meer dat vroeger de scheiding tussen de eilanden Voorne en Putten vormde. Het gebied van ruim 300 hectare groot, is gevormd door diverse plassen waarin en waarop gevist, gesurft, gezwommen en gevaren kan worden. Er zijn speciale strandjes, trailerhellingen en aanlegsteigers gemaakt. Voor vogelliefhebbers is dit een prachtig gebied.

Omgeving
Oudenhoorn

Share |
Info
Kaart
Keuring
Informatie aanvragen

Vraag gratis meer informatie aan:

Geslacht
Voorletters
Tussenvoegsels
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
Mobiel
E-mail
Meer woningen
Meer woningen