Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Van Pallantstraat, Partij
Nieuwbouw:
Van Pallantstraat, Partij

Type: Koop
Plaats: Partij
Aantal: 5
Soort:
Prijs: € 268.950 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Limburg | Partij
Info

4 twee onder één kap woningen en één vrijstaand woonhuis

 

Aan de overzijde van de patiobungalows, worden 4 twee onder één kap woningen en één vrijstaand woonhuis gebouwd. Deze woningen beschikken over ruime percelen en ...

Volledige omschrijving

4 twee onder één kap woningen en één vrijstaand woonhuis

 

Aan de overzijde van de patiobungalows, worden 4 twee onder één kap woningen en één vrijstaand woonhuis gebouwd. Deze woningen beschikken over ruime percelen en een buitenberging/garage.

 

Het betreffen royale woningen die -gezien het hoogte verschil- gebouwd worden volgens het principe split level. In de praktijk geeft dit een speels effect, doordat woondelen een ½ verdiepingshoogte lager of hoger liggen. De woningen hebben een inhoud van 530 m³ en een gebruiksoppervlak 109 m².

 

Op straatniveau (peil) bevindt zich de hal met toilet en meterkast. Daarna volgt de keuken welke is voorzien van de benodigde aansluitingen, een aanbouwinstallatie wordt niet geplaatst. De woonkamer bevindt zich vervolgens op tuinniveau.

 

Via de trap in de woonkamer komt men op het slaapkamerniveau van de 2e en de 3e slaapkamer. De hoofdslaapkamer met dakkapel, is bereikbaar via een trap met 5 treden. De badkamer is op hetzelfde niveau gelegen.

 

Via een normale traphoogte is de 2e verdieping bereikbaar waar zich de cv ruimte met technische installaties en WMA aansluiting bevindt. Op dit niveau behoort uitbreiding met een extra werk- of slaapruimte tot de mogelijkheden.

 

De woningen worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). De centrale verwarmingsinstallatie wordt uitgevoerd als radiatorenverwarming inclusief warmwatervoorziening. Er wordt een hoogrendement cv combiketel geplaatst.

 

De buitenkozijnen worden uitgevoerd in hardhout. De binnendeurkozijnen worden uitgevoerd als plaatstalen afgelakte montagekozijnen met afgelakte opdekdeuren. De trap in de woonkamer wordt uitgevoerd als een dichte vurenhouten trap met stootborden van plaatmateriaal. Er wordt isolerende beglazing toegepast in de gehele woning. Gehard gelaagde beglazing wordt toegepast bij de borstwering ter plaatse van de scheiding tussen keuken en woonkamer.

 

De vloeren worden afgewerkt met een afwerkvloer. De wanden in de woning worden behangklaar uitgevoerd. De badkamer en het toilet worden met tegels afgewerkt.

Omgeving

De plaatsnaam Partij wordt veelal uitgesproken als één woord Partij-Wittem. Toch zijn het wel degelijk 2 woonkernen met een eigen identiteit en een eigen geschiedenis.

 

De relatief kleine woonkern Wittem gaf zelfs zijn naam aan de -tot 1998 zelfstandige- gemeente...

Volledige omschrijving

De plaatsnaam Partij wordt veelal uitgesproken als één woord Partij-Wittem. Toch zijn het wel degelijk 2 woonkernen met een eigen identiteit en een eigen geschiedenis.

 

De relatief kleine woonkern Wittem gaf zelfs zijn naam aan de -tot 1998 zelfstandige- gemeente Wittem. Als men in aanmerking neemt dat de plaats een kasteel heeft waar tijdens de 80 jarige oorlog Prins Willem van Oranje enige tijd woonde, alsook het feit dat Wittem tot aan de Franse tijd een “vrije heerlijkheid binnen het Duitse Rijk” was, behoeft niemand de status van de plaats echt te verbazen.

 

Als bedevaartplaats van de H.Gerardus en het monumentale klooster van de orde der Redemptoristen kreeg Wittem eveneens grote naamsbekendheid.

 

De kern Partij wordt voor het eerst genoemd in het jaar 1364 (Dae Torteyde). Torteyde verwijst naar “tortata” wat kromming of bocht betekent, dat dit slaat op de 270º bocht richting Mechelen, mag als bekend worden verondersteld.

 

De kern van het dorp is gelegen langs de oude Heirbaan, de Romeinse weg die Maastricht (Mosae Trajectus) verbond met Aken (Aquisgranni). Wellicht waren het Romeinse soldaten die hun diensttijd voltooid hadden en zodoende recht hadden op een stuk grond om zich daar te vestigen.

Share |
Meer woningen
Meer woningen