Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Appartementenvilla's Hofpark te Schagen, Schagen Powered by Niki
Nieuwbouw:
Appartementenvilla's Hofpark te Schagen, Schagen

Type: Koop
Plaats: Schagen
Soort: Geschakeld
Prijs: € 0 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Noord-Holland | Schagen
Info
Op werkelijk een van de mooiste locaties in Schagen worden op korte termijn vier kleinschalige appartementenvilla’s gerealiseerd. De villa’s van elk vier etages zijn gesitueerd rond een besloten stadsparkje tussen de Lauriestraat en de Marijkestraat.
 
Het plan voorziet in 1...

Volledige omschrijving
Op werkelijk een van de mooiste locaties in Schagen worden op korte termijn vier kleinschalige appartementenvilla’s gerealiseerd. De villa’s van elk vier etages zijn gesitueerd rond een besloten stadsparkje tussen de Lauriestraat en de Marijkestraat.
 
Het plan voorziet in 12 appartementen per villa en een ondergrondse parkeergarage. De ruime en lichte appartementen zijn voorzien van een op de zon georiënteerde ruime buitenruimte. Voor het comfort, de veiligheid en de afwerking worden de hoogste standaarden gehanteerd. Het ontwerp is van het gerenommeerde architectenbureau BBHD, terwijl Mulder Obdam belast is met de bouwrealisatie.
 
Indien u door ons verder op de hoogte gehouden wilt worden, laat het ons weten. U kunt dat doen via het interesseformulier op deze site. Wij informeren u dan graag met een impressie van het plan, de planning en de prijzen. Daarmee krijgt u dan een goed beeld van de unieke mogelijkheden die het wonen aan het Hofpark in Schagen u bieden kan.
 
Het project
Het plan bevindt zich ter plaatse van de voormalige Nobelschool. Begrensd door de Lauriestraat, Julianalaan en Marijkestraat kenmerkt de locatie zich als zeer centraal en karakteristiek, voorzien van oude, deels monumentale, bomen.
 
Gezien de ligging in het groene hart van het centrum van Schagen staan de woongebouwen garant voor wonen in het groen. Vanwege de parkachtige kwaliteit worden ze uitgerust met een halfverdiepte stallinggarage met plaats voor ca. 60 auto’s.
 
Elk woongebouw beschikt over 12 appartementen verdeeld over 4 woonlagen. De appartementen zijn allen zeer royaal te noemen met een minimale gebruiksoppervlakte van 120 m2. Bijzonder is dat iedere woning een dagdeel op de zon is georiënteerd, als ook de ruime balkons.  De hoogst gelegen woningen bieden een magnifique uitzicht op het karakteristieke centrum van Schagen.
 
De 4 woongebouwen vormen een cluster begrensd door een muur aan de planrandzijde. Deze muur vormt een architectonisch contrast met de overige gevels. Het plan wordt hierdoor als het ware naar binnen gekeerd, georiënteerd op de parkachtige ruimte tussen de woongebouwen. De samenhang tussen de gebouwen ontstaat door kleur, materiaalgebruik, de royale balkons en door dakoverstekken aan de binnenzijde van het plan. De gevels zijn opgetrokken uit baksteen, aan de planranden robuust, de overige gevels voorzien van een zachtere gevelafwerking. Ter plaatse van de entrees van de woongebouwen is een accent gemaakt bij het trappenhuis d.m.v. “signing” (van bijv. een nummer) op gedeeltelijk lichtdoorlatend glas. Door uittredend licht zijn deze signalen dan met name in de avond- en nachtperiode herkenbaar.
 
Hofpark Schagen is ontworpen door BBHD Architecten. Mulder Obdam is verantwoordelijk voor ontwikkeling & realisatie.
 
Duurzaamheid
Mulder Obdam heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Om invulling te geven aan die ambitie heeft zij, i.s.m. ingenieursbureau Search, 7 speerpunten geformuleerd die bij de uitwerking van Hofpark Schagen tot uiting zullen worden gebracht. Deze speerpunten zijn:
1) Management;
duurzaamheid actief uitstralen, borging van duurzaamheidsambities, continue informeren en enthousiastmeren van gebruikers en omgeving.
2) Gezondheid;
t.a.v. luchtkwaliteit, thermisch comfort en visueel comfort.
3) Energie;
uitwerken van energiezuinige of energieneutrale varianten.
4) Transport;
maatregelen t.b.v. uitstekende bereikbaarheid nu en in de toekomst, bevordering van groene transportmiddelen.
5) Water;
onderzoek waterbesparende maatregelen.
6) Materialen;
toepassing van materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik en weersomstandigheden, efficiënt gebruik van grondstoffen en materiaalkeuzes met een lage milieubelasting.
7) Landgebruik & ecologie;
voorzieningen treffen die ondersteunend zijn aan stadsecologie en die bijdragen aan de ontwikkeling van de biodiversiteit.

Mulder Obdam zal maatregelen treffen die passen bij de gestelde ambities


Omgeving
Schagen

Share |
Info
Kaart
Keuring
Informatie aanvragen

Vraag gratis meer informatie aan:

Geslacht
Voorletters
Tussenvoegsels
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
Mobiel
E-mail
Meer woningen
Meer woningen