Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Meyster's Buiten, Utrecht Powered by Niki
Nieuwbouw:
Meyster's Buiten, Utrecht

Type: Koop
Plaats: Utrecht
Aantal: 14
Soort: Appartement
Prijs: € 399.950 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Utrecht | Utrecht
Info
Meyster’s Buiten

Grenzend aan het prachtige park Oog in Al en het Merwedekanaal komt Meyster’s Buiten. Een woonplan, waar oud en nieuw op een unieke manier worden samengebracht op het voormalig Cereolterrein.

De oude Cereolfabriek wordt gerenoveerd en krijgt gezelscha...

Volledige omschrijving
Meyster’s Buiten

Grenzend aan het prachtige park Oog in Al en het Merwedekanaal komt Meyster’s Buiten. Een woonplan, waar oud en nieuw op een unieke manier worden samengebracht op het voormalig Cereolterrein.

De oude Cereolfabriek wordt gerenoveerd en krijgt gezelschap van hoogwaardige nieuwbouw. De nieuwbouw van Meyster’s Buiten bestaat uit riante eengezinswoningen en grote drie- en vierkamerappartementen en penthouses. De 36 herenhuizen uit fase 1 zijn al verkocht en opgeleverd. Nu zijn in verkoop 15 4-laagse Stadswoningen XL en 20 appartementen in fase 2. De 20 appartementen zijn te verdelen in 13 Parkappartementen, 2 Parkpenthouses, 4 Hofappartementen en 1 Hofpenthouse. De Toren met 14 Torenappartementen en 2 Torenpenthouses brengen we op een later moment in verkoop.
 
Meer dan alleen wonen
Waar de herenhuizen qua architectuur meer aansluiten bij de jarendertigarchitectuur van de buurt, heeft de tweede fase een stoer en industrieel karakter. Hiermee voegt het zich mooi bij de stijl van de Cereolfabriek, de spil van het plan. Het voormalige fabrieksgebouw gaat één geheel vormen met de nieuwe bebouwing en daarnaast krijgt het een maatschappelijke functie voor de inwoners van Oog in Al. Zo komt er een bibliotheek, een grand café, een ontmoetingsruimte en vier klaslokalen van St. Dominicusschool. Ook culturele instelling ‘Het Wilde Westen’ vestigt zich hier met een eigen theater.   

Herenhuizen
De verkoop van de 36 herenhuizen startte in 2011. De woningen waren zeer gewild, waardoor alle herenhuizen al binnen twee maanden waren verkocht. Inmiddels zijn ze allemaal opgeleverd en mag het resultaat er zijn. De jaren dertig architectuur van de herenhuizen sluit naadloos aan op de bestaande woningen in Oog in Al en vormt hiermee een mooie overgang van het bestaande erfgoed Oog in Al naar Meyster’s Buiten hieraan toevoegt.


Oog in al. De straatjes zijn gezellig, de winkels kleinschalig, het park groots en de architectuur grotendeels van Berlage. Hier is het rustig wonen en dat terwijl u met tien minuten fietsen in hartje Utrecht bent.  

Ooit was Oog in Al een landgoed, waarvandaan de Utrechtse jonker Everard Meyster een ‘oogje in het zeil’ hield op de uitbreidingsplannen in Utrecht. Nu is het een heerlijk rustige, populaire, Utrechtse woonwijk. 

Goed bereikbaar
Oog in Al vindt u aan de westkant van Utrecht. De A2 en de A12 zijn snel bereikbaar en binnendoor bent u ook zo op de A27 en de A28. Reist u met het openbaar vervoer? Het station Utrecht CS bevindt zich op nog geen tien minuten fietsafstand en de bushalte is op loopafstand van Meyster’s Buiten. 
 
Voorzieningen
Op vijf minuten van Meyster’s Buiten ligt de Haendelstraat. Een gezellig klein winkelstraatje met op de hoek een goed restaurant. In deze straat vindt u allerlei winkels die voorzien in de dagelijkse levensbehoefte. Van een supermarkt, bakker en slager tot een delicatessenzaak, een drogisterij en een kapper.

Omgeving
De Toren van Meyster’s Buiten aan het Merwedekanaal is een echte eyecather. Het gebouw is rond, van zink en telt 9 verdiepingen. Per woonlaag komen slechts twee appartementen. De indelingen zijn exclusief en uniek door de ronde vormen van het gebouw. Elke woonkamer met open keuken is bijzonder en standaard...

Volledige omschrijving
De Toren van Meyster’s Buiten aan het Merwedekanaal is een echte eyecather. Het gebouw is rond, van zink en telt 9 verdiepingen. Per woonlaag komen slechts twee appartementen. De indelingen zijn exclusief en uniek door de ronde vormen van het gebouw. Elke woonkamer met open keuken is bijzonder en standaard hebben de appartementen minimaal 3 slaapkamers. Bewoners genieten van een grote halfronde buitenruimte en een indrukwekkend uitzicht in iedere ruimte. De penthouses tellen twee verdiepingen en hebben een prachtig, groot dakterras op de bovenste woonlaag. De extra dakverdieping zou zomaar een indrukwekkende masterbedroom kunnen worden, een luxe spa of misschien wel een atelier.

Eigenlijk zijn alleen de buitenmuren en het middengedeelte van de Torenappartementen een vast gegeven. De indelingsmogelijkheden zijn dus eindeloos. Wilt u meer of grotere slaapkamers? Dat kan. U kunt ook kiezen voor een nog grotere living door één van de slaapkamers te laten vervallen, een loftappartement of u voegt twee appartementen samen.

De Torenappartementen samengevat:

• ontworpen door Zecc architecten;
• 2 appartementen per woonlaag;
• zonnige buitenruimte met uitzicht op de stad, het Merwedekanaal en / of Oog in Al;
• woonoppervlaktes van circa 123 – 171 m²;
• 3 of 4 slaapkamers mogelijk;
• werken aan huis of een apart gastenverblijf mogelijk;
• samenvoegen van 2 appartementen mogelijk;
• extra berging op de begane grond;
• 1 parkeerplaats in de parkeergarage;
• luxe sanitair;
• fraaie Siematic keuken incl. Siemens inbouwapparatuur;
• vrij in te delen woning samen met architect.

Fraaie binnenkomst…
Bij de entree van de Torenappartementen hangt een camerasysteem met een nummerpaneel.  De fraaie entree is een welkom thuis  en geeft de bewoners en bezoekers een indrukwekkend begin. Zodra de luxe schuifdeur zich opent, wordt uw oog gegrepen door de schitterende achterwand van bamboe met gefreesde vlinders. Een warm accent dat mooi contrasteert met de ranke aluminium pui, de antracietkleurige natuurstenen vloer en de lichte wanden.

Ultieme balans tussen functioneel, comfortabel en mooi
Waar vroeger de ronde Cereolopslagtanks stonden, komen straks de Torenappartementen.
Een uniek en opvallend woongebouw dat in vorm en materiaalgebruik enigszins industrieel aandoet en tegelijk ook sierlijk is. Marnix van der Meer, Steven Nobel en diverse collega’s van Zecc
architecten uit Utrecht zijn verantwoordelijk voor het ontwerp.

De architecten van Zecc hebben zich laten inspireren door de historie van het Cereolterrein
en laten leiden door de stedenbouwkundige kaders. Vervolgens zijn zo veel mogelijk woonkwaliteiten aan het gebouw meegegeven. Het mag duidelijk zijn dat de vorm van het gebouw
zijn oorsprong vindt in de opslagtanks. Ook de materiaalkeuze is hierop gebaseerd. Uiteraard kozen de architecten niet voor sober en functioneel staal, maar voor chique en duurzaam zink.

Licht waar het licht moet zijn
De balkons zijn een belangrijke rol gaan spelen in het ontwerp. Niet alleen geven de bladvormige balkons het gebouw iets sierlijks mee, de positie is ook het noemen waard. Door de woningen steeds 90 graden van elkaar te draaien, liggen de balkons niet boven elkaar. Resultaat: maximale privacy, optimale bezonning en 180 graden uitzicht op het kanaal, het park en de wijk. Het diepste deel van het balkon hangt boven de slaapkamers van de onderburen en het balkon op de 1e verdieping dient tevens als luifel van de hoofdentree.

Share |
Meer woningen
Meer woningen