Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Kalterbroeken, Diever Powered by Niki
Nieuwbouw:
Kalterbroeken, Diever

Type: Koop
Plaats: Diever
Aantal: 2
Soort: Hoekwoning
Prijs: € 167.000 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Drenthe | Diever
Info
Natuurlijk wonen Diever
Aan de westzijde van het historische Drentse brinkdorp Diever, wordt vanaf de zomer van 2006 het woonplan 'Kalterbroeken' ontwikkeld. Houdt u van rust, wandelen of fietsen in een bosrijke omgeving, dan is Kalterbroeken de perfecte locatie om te wonen en...

Volledige omschrijving
Natuurlijk wonen Diever
Aan de westzijde van het historische Drentse brinkdorp Diever, wordt vanaf de zomer van 2006 het woonplan 'Kalterbroeken' ontwikkeld. Houdt u van rust, wandelen of fietsen in een bosrijke omgeving, dan is Kalterbroeken de perfecte locatie om te wonen en te leven.

Diever: nieuwbouw
Het woonplan Kalterbroeken wordt ontwikkeld door M-Drie Projectontwikkeling, een samenwerking van VDM Woningen te Drogeham en Vestia Projectontwikkeling te Geesteren. Het plangebied is gelegen ten westen van de weg Kalteren en in de eerste fase zullen 100 woningen worden gerealiseerd. In de tweede fase zijn nog eens 66 woningen gepland. M-Drie Projectontwikkeling streeft ernaar een unieke woonlocatie in het groen te realiseren, waar voor verschillende doelgroepen bijzondere wooneenheden gebouwd worden, variërend van rij-woningen, twee onder één kapwoningen, vrijstaande projectwoningen tot vrij bebouwbare kavels. Voor elk wat wils.

Historie
Het dorp Diever werd in de vroege middeleeuwen gesticht. Het is een typisch brinkdorp en heeft een prachtige 14e eeuwse gotische Nederlandse Hervormde Kerk. In 2004 zijn tijdens opgravingen aan de westrand van het dorp, te Kalterbroeken, plattegronden tevoorschijn -gekomen van twee grote middeleeuwse boerderijen. Op de erven werden zelfs nog restanten van waterputten gevonden. Beide boerderijen moeten deel hebben uitgemaakt van het esgehucht Kalteren. Kalteren was één van de vier buurten waaruit in de loop van de -middeleeuwen het dorp Diever ontstond.

Diever staat bekend om de jaarlijkse openluchtuitvoeringen van toneelstukken van Shakespeare. Deze toneelstukken worden sinds 1946 jaarlijks opgevoerd. Nabij het dorp ligt het Nationaal Park Drents - Friese Wold dat ongeveer 6.000 hectare groot is. Het natuurgebied bestaat uit uitgestrekte bossen, mooie heidegebieden, beekdalen en landerijen met houtwallen. Het gebied strekt zich uit van Diever tot Oosterwolde en van Smilde tot Noordwolde. Door het gebied lopen diverse wandel-, fiets-, ruiter- en natuurpaden. Dit alles maakt Diever tot één van de fraaiste plekjes van Nederland. Diever heeft een gunstige ligging op relatief korte afstand van de steden Meppel, Zwolle, Steenwijk, Assen, Hoogeveen, Leeuwarden en Groningen. Daarnaast is Diever goed -bereikbaar met het openbaar vervoer of via het wegennet.

Ecozone
Kalterbroeken grenst aan de westzijde aan een zgn. ecozone. Deze ecozone zorgt voor een vloeiende overgang van de ''groene'' woonwijk naar het naastliggende natuurgebied met onder andere de lommerrijke visvijver.


Omgeving
Ik ga 'natuurlijk' wonen in Diever!

Aan de westzijde van het historische Drentse brinkdorp Diever, komt 'Hof van Kalteren'. Op deze locatie worden in totaal 42 woningen, variërend  van rijwoningen tot vrijstaande woningen, gerealiseerd. De woningen worden gefasee...

Volledige omschrijving
Ik ga 'natuurlijk' wonen in Diever!

Aan de westzijde van het historische Drentse brinkdorp Diever, komt 'Hof van Kalteren'. Op deze locatie worden in totaal 42 woningen, variërend  van rijwoningen tot vrijstaande woningen, gerealiseerd. De woningen worden gefaseerd in verkoop gebracht. Hier woon je dichtbij het centrum in een betaalbare woning met ruimte voor eigen woonwensen. Het gezellige centrum beschikt over diverse restaurants en cafés.

Als je vindt wat je zoekt, lacht het geluk je toe!

Zelf afbouwen, ja/nee?
Bij de te bouwen woningen in Diever heeft u de mogelijkheid om de woning zelf af te bouwen! En zo zijn er nog diverse tussenmogelijkheden, we bouwen de woning tot ieder gewenst niveau conform een aantal vaste stappen.

Share |
Meer woningen
Meer woningen