Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Wilgenwende fase 2, Dordrecht Powered by Niki
Nieuwbouw:
Wilgenwende fase 2, Dordrecht

Type: Koop
Plaats: Dordrecht
Aantal: 2
Soort: Hoekwoning
Prijs: € 235.500 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Zuid-Holland | Dordrecht
Info
Wilgenwende, bestaat straks uit circa 680 woningen in verschillende typen en prijsklasse en zal in meerdere fasen gerealiseerd gaan worden. De architectuur is geïnspireerd op de prettige stijl van de jaren ’30. Brede dakoverstekken, erkers, rollagen, fraaie bakstenen, keramische dakpannen, maar ook ruime v...

Volledige omschrijving
Wilgenwende, bestaat straks uit circa 680 woningen in verschillende typen en prijsklasse en zal in meerdere fasen gerealiseerd gaan worden. De architectuur is geïnspireerd op de prettige stijl van de jaren ’30. Brede dakoverstekken, erkers, rollagen, fraaie bakstenen, keramische dakpannen, maar ook ruime voor- en achtertuinen; allemaal ‘ouderwetse’ kwaliteit. Bij deze stijl sluit de aanleg van bomenlanen, een brede ecologische zone en twee parken, als natuurlijke rustpunten, naadloos aan.
Natúúrlijk heeft u alles onder handbereik
Wilgenwende is gebouwd op veiligheid en rust. Kindvriendelijkheid staat hierbij voorop, wat binnen de wijk direct te ervaren valt door het aanleggen van onder andere diverse, door de wijk verspreide speelplekken, maar ook door een maximale snelheid in de wijk in te stellen van 30 km per uur. Naast deze voorzieningen treft u alle benodigde zgn. bovenwijkse voorzieningen in de naastgelegen bestaande wijk zoals een winkelcentrum, scholen, fitnessmogelijkheden, een sporthal, medische voorzieningen en een bibliotheek.
De nieuwe wijk Wilgenwende wordt in alle opzichten onverwacht. In het hart van de hectische en levendige Randstad, toch volledig omringd door rust en groen. Dit is een unieke wijk op een bijzondere locatie. Aan de zuidzijde van Wilgenwende ligt de Wieldrechtse Zeedijk. Steekt u deze over, dan fietst of wandelt u direct de wijde natuur in. Aanvullend hierop bent u met een paar minuten fietsen al in de Dordrechtse Biesbosch. Natúúrlijk heeft stilte hier voorrang op verkeer De wijk Wilgenwende wordt volledig omringd door natuur, of het nou beplanting of water betreft. Zo wordt de wijk ten noorden en noordoosten middels een fraai ontworpen en ingeplante groene barrière afgeschermd van alle aanwezige effecten van de randweg N3, de toegangsweg tot de wijk en uitvalsweg naar de nabij gelegen A16 (Breda-Rotterdam). Ten oosten van Wilgenwende is de wijk Sterrenburg gelegen, maar ook het bezoekerswaardige Rustenburgpark en de aangrenzende sportvelden.
Met het oversteken van de Wieldrechtse Zeedijk heeft u ten slotte ten zuiden van de wijk direct aansluiting op de achtergelegen imposante Hollandsche Biesbos.

Omgeving
 • Typische jaren ‘30-architectuur met opvallende details
 • Woonoppervlakte tussen 109 en 124 m2
 • woonkamer met open keuken inclusief apparatuur
 • mogelijkheid tot uitbouw woonkamer
 • eerste verdieping met drie slaapkamers
 • badkamer met douche
 • achtertuin met goe...

  Volledige omschrijving
 • Typische jaren ‘30-architectuur met opvallende details
 • Woonoppervlakte tussen 109 en 124 m2
 • woonkamer met open keuken inclusief apparatuur
 • mogelijkheid tot uitbouw woonkamer
 • eerste verdieping met drie slaapkamers
 • badkamer met douche
 • achtertuin met goede zonligging op het westen
 • berging
In Wilgenwende fase II worden twee korte blokjes woningen gerealiseerd, waarbinnen u uit een viertal woningtypen kunt kiezen. Een mooie plek in het Noordelijke deel van Wilgenwende waarbij u vanuit iedere woning uitkijkt op een brede watergang met groenzone. De woningen variëren in woonoppervlakte van ca. 109 m2 tot 124 m2 en staan garant voor comfortabel wonen. De vier woningtypen hebben diverse onderlinge verschillen maar vormen tezamen wel een samenhangend gevelbeeld. Deze verschillen komen ondermeer tot uiting in de woningbreedte, aanwezigheid van een erker aan de straatzijde en de uitvoering van de zolderverdieping. Zo hebben een aantal woningen (type E) een zolderverdieping met een zogenaamde tuitgevel (dwarskap). Deze draagt bij aan een levendig straatbeeld en aan de binnenzijde biedt deze verdieping extra leefruimte en inrichtingsmogelijkheden. De hoekwoningen van het type Fk vindt u aan het einde van de twee blokken en komen ook voor als tussengelegen variant (type F). Kenmerkend voor woningtypen E en F zijn de erkers aan de voorzijde. Het woningtype D treft u met een afwijkende woningbreedte in het midden van het woonblok. Uw auto kunt u parkeren in de openbare ‘parkeerkoffer’ die aan de achterzijde van de woningen is gelegen. Er zijn ook parkeerplaatsen in de straat aan de voorzijde van de woningen.
Standaard al heel compleet
Standaard beschikken alle eengezinswoningen over een grote living en een schuifpui met zicht op een op het westen gelegen diepe achtertuin. Via de pui bereikt u de achtertuin met berging en achteruitgang. De open keuken is aan de straatzijde gesitueerd met een groot keukenraam waardoor u fraai uitzicht heeft op de rustieke straat en watergang. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en de badkamer aanwezig. De tweede verdieping bestaat uit een vrij indeelbare ruimte en is met een vaste trap te bereiken. De woning wordt inclusief keuken en keukenapparatuur geleverd, welke naar eigen inzicht aan te passen is. Als afscheiding tussen het openbaar gebied en uw tuin zullen hagen en/of een hekwerk aangebracht worden.
Het fraaie van vroeger, het comfort van nu
De architectuur van uw eengezinswoning heeft duidelijke jaren ‘30 stijl kenmerken met keramische dakpannen, brede dakoverstekken en subtiele horizontale belijningen in het metselwerk. Een luifel boven de entree en een erker aan de voorzijde (m.u.v. type D) geven de woning een mooie uitstraling. Uiteraard gelden voor deze jaren ‘30 stijl wel de kwaliteitsnormen en duurzaamheidseisen van nu.
Keuzemogelijkheden
Voor alle woningtypen is een aantal interessante optionele uitbreidingen uitgewerkt. U kunt hierbij denken aan onder andere het vergroten van de woonkamer met 1,2 of 2,4 meter extra diepte of de achterpui voorzien van openslaande deuren. Ook voor de zolderverdieping is een aantal opties beschikbaar. Zo kunt u, door het laten plaatsen van één of twee dakramen of dakkapellen, uw zolderverdieping nog beter benutten als hobby- of werkruimte door de extra ruimte en het zonlicht welke gepaard gaan met deze opties.

Share |
Meer woningen
Meer woningen