Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:De Zagerij, Elden
Nieuwbouw:
De Zagerij, Elden

Type: Koop
Plaats: Elden
Aantal: 18
Soort: Twee onder één kap, Vrijstaand
Prijs: € 265.000 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Gelderland | Elden
Info
Bouwnummers

In het centrum van het dorp Elden, gemeente Arnhem, wordt het voormalige terrein van parketfabriek Van Kesteren, omgevormd tot een nieuwe woonwijk.??


De locatie ligt aan de Molenweg, midden in de oude dorpskern. Aan de oostzijde ligt De Hoop, een echt werkende belt-korenmolen uit 1846. De ...

Volledige omschrijving

In het centrum van het dorp Elden, gemeente Arnhem, wordt het voormalige terrein van parketfabriek Van Kesteren, omgevormd tot een nieuwe woonwijk.??


De locatie ligt aan de Molenweg, midden in de oude dorpskern. Aan de oostzijde ligt De Hoop, een echt werkende belt-korenmolen uit 1846. De nieuwe woningen worden opgenomen in de bestaande bebouwing. In De Zagerij komen 18 nieuwbouwwoningen: 8 vrijstaande woningen, waarbij er bij 3 stuks de mogelijkheid is voor een aangebouwde bedrijfsruimte, en 10 twee-onder-een-kapwoningen.??

 

Het woningbouwplan De Zagerij is van de hand van De Jong en Lafeber architecten uit Bennekom. Zij hebben veel aandacht besteed aan het op natuurlijke wijze inpassen van de nieuwbouw in de bestaande bebouwing van Elden?

 

Omgeving

In het centrum van het dorp Elden wordt het voormalige terrein van parketfabriek Van Kesteren omgevormd tot een nieuwe woonwijk.

De locatie ligt aan de Molenweg, midden in de oude dorpskern. Aan de Oostzijde ligt De Hoop, een echt werkende belt-korenmolen ...

Volledige omschrijving

In het centrum van het dorp Elden wordt het voormalige terrein van parketfabriek Van Kesteren omgevormd tot een nieuwe woonwijk.

De locatie ligt aan de Molenweg, midden in de oude dorpskern. Aan de Oostzijde ligt De Hoop, een echt werkende belt-korenmolen uit 1846 waar op zaterdag vers broodmeel te koop is. De nieuwe woningen worden opgenomen in de bestaande bebouwing.

In de nieuwe wijk De Zagerij worden achttien woningen gebouwd. De wijk zal bestaan uit ruime vrijstaande woningen, 2-onder-1-kap-woningen en woningen met een mogelijkheid voor een aangebouwde bedrijfsruimte.

De Jong + Lafeber Architecten
Het woningbouwplan De Zagerij is een ontwerp van De Jong + Lafeber Architecten van Jos de Jong en Daan Lafeber uit Bennekom. Zij besteedden veel aandacht aan het op natuurlijke wijze inpassen van de nieuwbouw in de bestaande bebouwing van Elden. Daan Lafeber licht het woningbouwplan toe.

“Er wordt in De Zagerij geen specifieke architectuurstijl gedicteerd, maar de architectuur wordt steeds afgestemd op de omgeving waarin de woningen komen te staan. Wij hebben bewust gezocht naar harmonie met de bestaande bebouwing, maar hebben ook duidelijke, eigentijdse accenten geplaatst.”

 

De Eldense maat
In het woningbouwplan De Zagerij is gekozen voor aansluiting op de bestaande stedenbouwkundige schaal en structuur: een woonstraatje dat evenwijdig loopt met de Rijksweg-West. Aan beide zijden van het straatje komen vrijstaande- en 2-onder-1-kap-woningen. Parkeren vindt plaats op eigen terrein.

Kenmerkende architectuur
De architectuur van het plan sluit aan bij de bestaande levendigheid in het dorp Elden, wat met name zichtbaar is bij de woningen aan de Rijksweg-West. Er is gekozen voor woningen met een heldere, eenvoudige basis: enkelvoudige bouwvolumes met zadeldaken en een vijftal lessenaardaken. Er wordt een mix toegepast van verschillende soorten bakstenen en dakpannen. Ook de nokrichting van de daken en de goothoogten wisselen steeds. Hierdoor ontstaat een levendig, gevarieerd geheel, terwijl er ook sprake is van een duidelijke samenhang tussen de woningen.

Wonen met alle ruimte
Aan de Noordzijde van het nieuwbouwplan, aan de Rijksweg-West, staan veel vrijstaande woningen. Qua woningbouwprogramma in De Zagerij is daarom zoveel mogelijk gekozen voor aansluiting bij de bestaande bebouwing in de directe omgeving. Alle woningen in De Zagerij zijn royaal van opzet. Voor een viertal woningen is er een optie opgenomen voor een slaapkamer op de begane grond. Bij drie woningen kan de mogelijkheid gecreëerd worden voor een kantoor of bedrijf aan huis.

Share |
Info
Kaart
Keuring
Informatie aanvragen

Vraag gratis meer informatie aan:

Geslacht
Voorletters
Tussenvoegsels
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
Mobiel
E-mail
Meer woningen
Meer woningen