Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Helpermaar, Groningen Powered by Niki
Nieuwbouw:
Helpermaar, Groningen

Type: Koop
Plaats: Groningen
Aantal: 4
Soort: Geschakeld
Prijs: € 435.000 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Groningen | Groningen
Info
Helpermaar

Ten zuiden van het hart van Groningen ontstaat in de wijk Wijert-Zuid een nieuw woongebied met stadse allure, natuurlijk groen en waterrijk blauw: Helpermaar. Dit gebied, op het terrein van het voormalige Martiniziekenhuis, wordt omsloten door de Van Ketwich Verschuurlaan, Verlengde H...

Volledige omschrijving
Helpermaar

Ten zuiden van het hart van Groningen ontstaat in de wijk Wijert-Zuid een nieuw woongebied met stadse allure, natuurlijk groen en waterrijk blauw: Helpermaar. Dit gebied, op het terrein van het voormalige Martiniziekenhuis, wordt omsloten door de Van Ketwich Verschuurlaan, Verlengde Hereweg en Bordewijklaan.

Helpermaar is ideaal gelegen. Met de binnenstad én het Groninger buitengebied binnen handbereik. Zo leef je in de stad, maar waan je je er ook buiten. Kenmerkend voor het woongebied is de stroom van de historische Helpermaar, die als een blauwe draad door het gebied loopt. Het straatbeeld in Helpermaar is levendig en gevarieerd, met een keur aan inspirerende karakteristieke architectuurstijlen. Van strak modern tot klassiek landelijk en van stijlvol vrijstaand en halfvrijstaand tot ruim bemeten in rij.

Bovendien is Helpermaar goed bereikbaar. U fietst in enkele minuten naar de binnenstad. En met de auto zit u in een ommezien op de nabijgelegen autosnelwegen A28 en A7.

In de eerste fase worden 63 van de in totaal ca. 350 geplande woningen gerealiseerd: 12 halfvrijstaande klassieke Bosrandwoningen, 30 statige Singelwoningen, 9 riante vrijstaande Atelierwoningen en 12 stijlvolle halfvrijstaande Polderrandwoningen.

Omgeving
De architectuur van de woningen kenmerkt zich door strakke lijnen en een eigen identiteit door de verspringende bouwvolumes van de gevels en variatie in raampartijen en kleuren. Het ruimtelijk effect van de royale hal wordt versterkt door de vele glaspartijen in de gevel. Bij al deze verscheidenheid zorgt ...

Volledige omschrijving
De architectuur van de woningen kenmerkt zich door strakke lijnen en een eigen identiteit door de verspringende bouwvolumes van de gevels en variatie in raampartijen en kleuren. Het ruimtelijk effect van de royale hal wordt versterkt door de vele glaspartijen in de gevel. Bij al deze verscheidenheid zorgt een beheerst kleurenpalet voor de gebruikte materialen, de stijl en de uniforme erfafscheidingen voor een harmonieus geheel. De voortuin van de woning ligt aan een met gebakken klinkers bestrate weg. Aan deze kant bevinden zich ook twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Aan de achterkant is er een ruime tuin aan het water dat Het Eiland omgeeft.  Architect Ashok Bhalotra heeft voor iedere woning een geheel eigen exterieur ontworpen. De 16 verschillende moderne woningen zijn aan de binnenzijde in de basis gelijk; de koper kan zelf mede bepalen hoe de beschikbare ruimte wordt ingedeeld. Op de begane grond is een zeer ruime living gesitueerd, maar ook kan een deel van de ruimte op de begane grond worden bestemd voor bijvoorbeeld een slaapkamer met badkamer, speelkamer of een kantoor aan huis. Op de eerste verdieping geldt dezelfde vrijheid als op de begane grond; de ruimte is in te delen naar behoefte. Bij een ruime woning hoort volop bergruimte en ook daarin voorzien deze woningen. De woningen zijn standaard uitgerust met bijvoorbeeld vloerverwarming en een zonneboiler. De toekomstige bewoner kan op het gebied van duurzaamheid en energiegebruik aanvullende eigen wensen verwezenlijken.

Share |
Meer woningen
Meer woningen