Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Nieuw Frankenhuis, Haaksbergen Powered by Niki
Nieuwbouw:
Nieuw Frankenhuis, Haaksbergen

Type: Koop
Plaats: Haaksbergen
Aantal: 8
Soort: Geschakeld
Prijs: € 244.000 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Overijssel | Haaksbergen
Info
Nieuw Frankenhuis
 
Wonen op een plek waar het genieten is van rust en ruimte, maar wel op steenworpafstand van het levendige centrum? In een gezellige nieuwbouwwijk met mooie ruime woningen? Dat kan in de nieuwbouwwijk Nieuw Frankenhuis in Haaksbergen. Een gezellige wijk die is ...

Volledige omschrijving
Nieuw Frankenhuis
 
Wonen op een plek waar het genieten is van rust en ruimte, maar wel op steenworpafstand van het levendige centrum? In een gezellige nieuwbouwwijk met mooie ruime woningen? Dat kan in de nieuwbouwwijk Nieuw Frankenhuis in Haaksbergen. Een gezellige wijk die is ontstaan in 2011 en inmiddels de kinderschoenen al flink aan het ontgroeien is. Inmiddels zijn er 18 rijwoningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 8 patiowoningen gerealiseerd. Fase Twee, de verkoop van 10 twee-onder-een-kapwoningen, is onlangs van start gegaan. Om de wijk nog mooier te maken is er tijdens de verkoop ook de mogelijkheid om mee te praten over de ontwikkeling van een appartementen complex.
 
Wonen in Haaksbergen
 
Het sfeervolle Haaksbergen telt bijna 24.500 inwoners en heeft de gemoedelijkheid van een dorp en alle voorzieningen van een stad. Het dorp wordt ook wel de Ster van Twente genoemd. Komt u uit Haaksbergen, dan weet u dat het er prettig wonen, werken en recreëren is. De Haaksbergenaren zijn hartelijk en erg betrokken. De noaberschapsgedachte leeft er nog volop.
 
In en rondom Haaksbergen zijn veel bezienswaardigheden waar het hele jaar door toeristen op afkomen. Denk aan de Museumbuurtspoorweg, de historische molens en de St. Pancratiuskerk in het centrum van Haaksbergen. Fiets- en wandelroutes leiden u naar de mooiste plekjes van Twente. Eentje daarvan is het Buurserzand. Een gevarieerd natuurgebied dat wordt beheerd door Natuurmonumenten.
 
Activiteiten zijn er ook volop in het levendige Haaksbergen. Neem bijvoorbeeld de Schuttersfeesten, die jaarlijks in augustus of september worden georganiseerd. Hier kan jong en oud meedoen aan traditionele schietwedstrijd en allerlei andere activiteiten. Er is muziek en tegelijkertijd vindt er ook de jaarlijkse kermis plaats. De jeugd wordt ook niet vergeten. Het hele jaar door zijn er in Haaksbergen en de andere gemeentedorpen diverse muziekevenementen en feesten. Jong en oud woont, werkt en leeft graag in Haaksbergen. De saamhorigheid is groot en in de wijk Nieuw Frankenhuis zult u dit beslist beleven. Of u nu uit Haaksbergen komt of van daarbuiten.
 
Type Frankenhuis
 
Dit woningtype staat bij de entree van de wijk en heeft de toepasselijke naam ‘Frankenhuis’ gekregen. Vernoemd naar de locatie van de nieuwbouwwijk. Aan de Werfheegde worden deze twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. Bij twee van deze woningen is gekozen voor een alternatieve dakconstructie in de vorm van een dwarskap. Hierdoor ontstaat een gevarieerd straatbeeld en krijgt elke woning zijn eigen karakter. Bovendien hebben de woningen met een dwarskap extra ruimte op zolder.
 
Type Frankenhuis heeft op de begane grond een ruime woonkamer die doorloopt in een open keuken aan de voorgevel. In deze gevel is een grote glazen pui opgenomen die ervoor zorgt dat de ruime voortuin wordt betrokken bij de keuken. Aan de achterzijde is deze woning voorzien van een schuifpui die toegang geeft tot de ruime achtertuin. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een badkamer. De zolderverdieping is in de basis een open ruimte die naar eigen inzicht kan worden ingedeeld.
  
Highlights
Woonoppervlakte ca. 125 m2
  • Kaveloppervlakte ca. 210 m2/260 m2
  • Tuingericht wonen
  • Met garage van ca. 3 bij 6 m
  • Parkeerplaats op eigen terrein
  • Diverse opties mogelijk zoals uitbouw, dakkapel, dakraam, etc.
  • Ook de woning kan naar wens worden ingedeeld

Omgeving
Type Heiman  De naam van dit type is afkomstig van de heer Heiman Frankenhuis die in 1884 bij zijn vader Salomon Frankenhuis in het bedrijf kwam. Vanaf dat moment werd de firma S. Frankenhuis en Zoon opgericht. Door de grote rol die Heiman Frankenhuis in nam in het bedrijf kan...

Volledige omschrijving
Type Heiman  De naam van dit type is afkomstig van de heer Heiman Frankenhuis die in 1884 bij zijn vader Salomon Frankenhuis in het bedrijf kwam. Vanaf dat moment werd de firma S. Frankenhuis en Zoon opgericht. Door de grote rol die Heiman Frankenhuis in nam in het bedrijf kan zijn naam niet ontbreken bij de verschillende typen.  

In het hart van de nieuwe wijk Frankenhuis worden 8 patiohuizen gerealiseerd van het type ‘Heiman’. De huizen beschikken allemaal over een patio, Spaans voor achtertuin of binnenplaats. Deze binnenplaats wordt vaak gezien als een extra kamer, maar dan buiten. De patio is zowel vanuit de woonkamer als vanuit de slaapkamer door middel van een fraaie schuifpui toegankelijk. 

Type Heiman is op de begane grond voorzien van alle functies zoals wonen, eten, baden en slapen waardoor u volledig gelijkvloers kunt wonen. De patiohuizen zijn voorzien van een ruime woonkamer met een open keuken, die u naar eigen wens aan de voor- of aan de achterzijde van de woning kunt plaatsen. De slaap- en badkamer staan in directe verbinding met het woongedeelte.  

Op de verdieping bevindt zich nog een extra kamer en daarnaast kunt u hier kiezen voor diverse uitbreidings- en indelingsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld een extra badkamer. Alle patio’s zijn standaard voorzien van vloerverwarming. Het totale woonoppervlak van de patiowoningen varieert van maar liefst 127 m2  tot 145 m2.

Uw auto kunt u naast de deur parkeren op uw eigen parkeerplaats. Uw fiets, gereedschap of andere spullen kunt u opbergen in de ruime berging. De patiohuizen hebben een eigengereid, modern ontwerp en een hoog afwerkingsniveau.

De bijzondere architectuur van de patio’s sluit goed aan bij de andere huizen in de wijk waardoor een mooie eenheid wordt gevormd. Extra bijzonder zijn de PV-panelen op het dak van de patiohuizen. Dat is duurzaam en zorg er voor u energiekosten kunt besparen. Voor deze huizen zijn diverse indelingsvarianten mogelijk.

Om u te helpen uw wensen te vervullen, kijken wij graag samen met u naar uw huis. Vanwege de vele mogelijkheden, kan het huis met uw behoeften meegroeien.Een patiohuis past prima bij de huidige wensen voor wonen en leven. Laat u verassen door deze manier van wonen!

Share |
Meer woningen
Meer woningen