Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Hooghkamer DORP fase 1, Voorhout Powered by Niki
Nieuwbouw:
Hooghkamer DORP fase 1, Voorhout

Type: Koop
Plaats: Voorhout
Aantal: 4
Soort: Rijwoning
Prijs: € 270.000 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Zuid-Holland | Voorhout
Info
Sfeer
Met woongebied DORP wordt het ‘oude’ dorp van Voorhout afgemaakt. De architectuur van de gezellige woonbuurt sluit mooi aan op de omliggende bebouwing. De variatie in woningtypes, wisselende kappen, speelse erkers en voortuinen met verschillende dieptes zorgen voor een prettig, ...

Volledige omschrijving
Sfeer
Met woongebied DORP wordt het ‘oude’ dorp van Voorhout afgemaakt. De architectuur van de gezellige woonbuurt sluit mooi aan op de omliggende bebouwing. De variatie in woningtypes, wisselende kappen, speelse erkers en voortuinen met verschillende dieptes zorgen voor een prettig, gevarieerd straatbeeld.

Bebouwing
De bebouwing in DORP vormt de begeleiding en de begrenzing van de openbare ruimte. Langs de woonstraten is een huis met twee lagen en een kap het uitgangspunt. Door te variëren met goot- en nokhoogte en op sommige woningen de kap te draaien wordt de gewenste variatie bereikt.  

Woningen
In de eerste fase van DORP zullen traditionele woningen worden gebouwd. Het gaat hier om woningen opgetrokken in baksteen en met een pannen dak. De sfeer van de architectuur doet wat jaren ’30 aan, maar dan in een wat moderner jasje.  De details in de architectuur, zijn met name de royale overstekken, de witte kozijnen en de lange kappen, afgewisseld met erkers en uitbouwen.

Heijmans start begin november 2013 met de verkoop van de eerste 25 woningen in woongebied DORP. Dit zijn ééngezinswoningen, rug-aan-rugwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en één geschakelde villa. Na een goed verloop van de verkoop verwachten we in mei 2014 te kunnen starten met de bouw van deze woningen.  
 

Omgeving
Energiezuinige woning
De eengezinswoning is een complete energiezuinige woning. Bij de bouw van deze woningen worden duurzame materialen en installaties toegepast. Er is gekozen voor materialen als baksteen, kunststof kozijnen en keramische dakpannen. Materialen die onderhoudsvriendel...

Volledige omschrijving
Energiezuinige woning
De eengezinswoning is een complete energiezuinige woning. Bij de bouw van deze woningen worden duurzame materialen en installaties toegepast. Er is gekozen voor materialen als baksteen, kunststof kozijnen en keramische dakpannen. Materialen die onderhoudsvriendelijk zijn, mooi blijven van kleur en hun waarde behouden. 

De eengezinswoning is er in 3 verschillende typen. Type C is de tussenwoning waarbij de kap begint op de 1e verdieping met een dakkapel. Type D is de hoekwoning waarbij aan de voorzijde de gevel is doorgetrokken tot de 2e verdieping. En tot slot type D1 waarbij een gedeelte van de voorgevel doorgetrokken is tot de 3e verdieping. De woningen verschillen dan ook van grootte. 


Tuin
De kaveloppervlaktes zijn nagenoeg allemaal gelijk, waarbij de hoekwoningen een grotere kavel hebben met nog een stukje zijtuin. Alle woningen beschikken over een voortuin, door het verspringen van de woningen, is deze bij de middelste woningen in het rijtje iets minder diep. 

De achtertuin heeft een ideale zonligging op het zuid-westen. In de achtertuin bevindt zich eveneens een vrijstaande houten berging. 

Indeling
De indeling van de 3 typen eengezinswoningen is nagenoeg hetzelfde. De entree ligt aan de voorzijde van de woning. Je komt binnen in de hal met meterkast, toilet en trapopgang. Vanuit de hal kom je in de woonkamer met openslaande deuren naar de achtertuin. Aan de voorzijde bevindt zich de keuken, onder de trapopgang is een trapkast gesitueerd. 

Op de 1e verdieping zijn vanaf de overloop 3 slaapkamers te bereiken en een badkamer aan de voorzijde, deze badkamer is compleet ingericht met tegelwerk & sanitair. 

De 2e verdieping is een grote open zolderruimte in te delen naar wens. Hier bevindt zich ook de installatiekast met CV en MV installatie en de wasmachine aansluiting. 
Share |
Meer woningen
Meer woningen