Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Badkamer tips

Stichting Verwarming en Sanitair: alle info over sanitairspecialisten en samenstellen badkamers.
Bron: Sanitair.org

Checklist voor de kleine badkamer. Bron: Duscholux

1 Basis: goed analyseren

De kleine badkamer van A tot Z: een nauwkeurige analyse van de gebruikers en hun verschillende wensen en behoeften alvorens een productkeuze te maken. Daarvoor moeten een aantal vragen worden beantwoord zoals: wie gebruiken het bad en wanneer, is er behoefte aan een bad en een douche of volstaat één van de twee, wat kan waar in de ruimte worden geplaatst.

 

2 Planning: optimaal gebruik van de ruimte

Het komt erop aan de beperkte ruimte zo goed mogelijk te benutten zonder hem te overladen. Dat kan door systematisch plannen van alle componenten en het in acht nemen van een paar grondregels.

 

3 Kleuren: kies lichte kleuren

De eerste aanbeveling luidt: loop geen modetrends na! Nummer twee: kies voor lichte, rustige kleuren en vermijdt donkere en drukke accenten. Deze maken de ruimte kleiner. Denk aan wittinten, pastelkleuren, zacht groen of blauw. Kies niet meer dan maximaal drie hoofdkleuren die dan in schakeringen gemixed kunnen worden.

 

4 Materiaal: helder glas heeft de voorkeur

Veel helder glas past goed in een klein vertrek. Het zorgt voor optische ruimte. Ook –grote- spiegelvlakken dragen hier aan bij. Door de keuze voor een douchewand uit helder glas bereikt u dit resultaat, in tegenstelling tot een keuze voor getint glas of glas met een decor, dat nauwelijks licht doorlaat.


5 Tegels: grootformaat tegels scheppen ruimte

Grote tegels vanaf 30x30cm gelden terecht als eerste keuze. Het muurvlak toont groter door de geringere aanwezigheid van voegen.

 

6 Installatie: doe het slim

Vooral bij renovatie blijken de grote voordelen van de zgn. voorwandsystemen. Het manco van een gering plaatsverlies wordt ruimschoots gecompenseerd door de voordelen van extra aflegmogelijkheid, niet gebonden zijn aan lastige hoeken, handige afwerkingsmogelijkheden, handige indeling van de ruimte.

 

7 Inrichting: combineer modulaire systemen

Speciaal ontwikkelde concepten voor de kleine badkamer benutten de beperkte ruimte optimaal en laten toch voldoende bewegingsruimte. Zo is het veelzijdige Piccolo assortiment aan heel veel inbouwsituaties aan te passen. Baden, douchebakken, whirlpools en douchewanden zijn zodanig modulair te combineren dat de ruimte optimaal wordt benut en functioneel bruikbaar blijft.

 

8 Kwaliteit: profiteer van meerwaarde

Branche onderzoeken tonen aan dat consumenten uit het oogpunt van kwaliteit en veiligheid voor de badkamer bij voorkeur kiezen voor merkfabrikanten. Uitgerijpte techniek en lange nakoopgarantie zijn daarbij belangrijke redenen evenals grote keuze en actuele modellen. Ook voor de kleine badkamer zijn dit argumenten van doorslaggevend belang.


9 Professional: direct erbij betrekken

Een eerste gang naar de vakinstallateur is een belangrijk advies. Hij kan u voorlichten, met tekenprogramma’s adviseren bij het plannen,informeren over materialen en prijzen, hij coördineert en verzorgt de montage en kan daarop ook garantie verlenen.


10 Eindconclusie: niet toegeven aan de beperking

Wie zich op deze tips baseert zal zich ook in een kleine badkamer snel thuis voelen. Dat is niet in de laatste plaats de verdienste van de flexibele systeemfamilie Piccolo. Hetzij gekoppeld, hetzij los van elkaar, in een lange smalle ruimte of in een klassieke rechthoek, onder een schuin dak of in een ongebruikte rommelkamer, in maatwerk of als standaardproduct, in tijdloos wit of in een vlotte kleur- en materiaalmix: Duscholux, een oplossing voor ieder ruimteprobleem.

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen