Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Wastafels

Al u een nieuwe wastafel gaat kopen dan zult u al snel merken dat de vorm en het materiaal van de wastafel steeds gevarieerder wordt. De wastafels worden steeds modieuzer.Als u een badkamer wilt met een knusse uitstraling uit vervlogen tijden dan kunt u kiezen voor een wastafel die bestaat uit een dressoir in combinatie met een porseleinen waskom. Dit doet denken aan de goede oude tijd waarin men zich nog waste boven een kom. Voor degene die een romantische badkamer wilt kan ervoor kiezen om een keramische wastafel met aan de onderzijde een golvende, gedecoreerde lijn aan te schaffen. Dit is in technisch opzicht een razend knap design.

De grootte van de wastafels variëren van de standaard 40 cm tot de 'dubbele wastafel'. Tussen deze twee uitersten ligt een grote verscheidenheid in maten.

Wastafels komen in verschillende modellen en vormen voor. Ze kunnen vierkant, rond, rechthoekig, hartvormig of ovaal zijn.

Wastafels kunnen op verschillende manieren worden bevestigd in uw badkamer. Als u ervoor kiest om uw wastafel vrijhangend aan de muur te bevestigen dan moet u er wel op letten dat de wastafel geen scherpe hoeken en randen bevat waaraan u uzelf zou kunnen bezeren. Wat ook erg handig is om ervoor te kiezen om uw wastafel op een keramische zuil of sifonkap te plaatsen. Hierdoor wordt de afvoer aan het oog onttrokken en hoeft u de afvoer niet geregeld schoon te maken. Minpuntje voor het gebruik van een zuil is echter wel dat u aan een bepaalde montagehoogte gebonden bent.

Wastafels zijn vervaardigd van verschillende soorten materialen. Zo zijn er wasbakken van keramiek, geëmailleerd plaatstaal of kunststof. Wat betreft functionaliteit, hygiëne, onderhoud en comfort doen ze niet voor elkaar onder, zodat u bij uw keuze kunt laten leiden door uw persoonlijke smaak. Iets minder makkelijk schoon te houden, maar wel zeer fraai, zijn de modellen uit roestvrij staal, veiligheidsglas, Iroko hout, of terracotta. Heel modern zijn de fraai ogende, nagenoeg vlakke glazen wasbakken.

U zult al snel merken dat de keuze van een wastafel de sfeer in de hele badkamer bepaald.

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen