Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Douche, Informatie over Douchebak, Douchewanden, Deursystemen, Douchepanelen, Luxe douchecabines, Stoomcabines, Zonnedouche en Kleurendouche

Tegenwoordig kunt u kiezen uit een tal van douche mogelijkheden. Douchen kan heel eenvoudig achter een douchegordijn, een douchewand of in een super-de-luxe cabine met alles erop en eraan. Qua ruimte maakt het nauwelijks iets uit!

 

 

Douchebak

Bijna alle wanden en cabines zijn bedoeld als opbouw op een douchebak. De meest gekozen combinatie is tweezijdige hoekinstap voor een vierkante douchebak. Natuurlijk zijn er bijvoorbeeld ook vijfhoekige, plaatsbesparende kwartronde, ronde of ovale exemplaren. Douchebakken met een verbrede rand of verhoogd hoekgedeelte zijn handig als voetensteun of (kinder)zitje. Er bestaan ook hele platte uitvoeringen waarbij het in- en uitstappen geen enkel probleem is. Om het douchen veilig te maken, is het handig anti-slip profiel te gebruiken.

Douchewanden

De meeste wanden en cabines hebben aluminium profielen. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in een vele trendy kleuren, afgestemd op de huidige sanitairkleuren. Ook kunt u denken aan profielen van hout en natuursteen. De glaspanelen zijn meestal gemaakt van gehard veiligheidsglas of kunststof (acryl); met de keuze uit helder, half-transparant, met een structuur, kleurtje of dessin. Deze panelen zijn meestal speciaal behandeld, waardoor de douchewand makkelijker schoon te maken is, doordat het water er sneller af loopt en kalk en vuil minder goed kunnen hechten.

Deursystemen

U kunt kiezen uit verschillende deursystemen, zoals klap- en schuifdeuren, draai- of vouwdeuren. Als de douche in een nis is gebouwd, dan volstaat een enkele schuif- of klapdeur.

Douchepanelen

Er zijn tegenwoordig douchepanelen die u zeer gemakkelijk in uw huidige douche kunt bevestigen, zoals een paneel met een glijstangset, hand- of stortdouche en een aantal verstelbare zijdouches. U kunt kiezen uit de meest luxe varianten. Bijvoorbeeld de Schotse douche die automatisch warm en koud water afwisselt en daarmee de huid aangenaam prikkelt. Deze functies zijn vaak makkelijk (elektronisch of mechanisch) in te stellen op het douchepaneel.

Luxe douchecabines

Buiten de standaard douchemogelijkheden, kunt u kiezen uit een tal van luxe cabines. Hierbij kunt u denken aan een cabine met massagedouches met verstelbare zijdouches, waterjets voor een heerlijke rug- of nekmassage en een voetmassage. Ook verkrijgbaar zijn een hydromassage-douche, waar water en lucht gemengd worden, en een op-en-neer massagedouche waarbij de uitstroom-openingen beurtelings openen en sluiten. Er zijn ook cabines met een ingebouwde display waarop van buitenaf de temperatuur van het water ingesteld kan worden. Zo is de douche nooit meer te heet of te koud als u eronder stapt. Tevens is er de mogelijkheid te genieten van muziek tijdens het douchen d.m.v. ingebouwde speakersets. Belangrijk is om vóór de aanschaf van een douche- of stoomcabine te kijken of uw huidige warmwatertoestel toereikend is.

Stoomcabines

Steeds populairder worden de gecombineerde douche-/stoomcabines. Stoombaden zijn 'zweetbaden' die door maximale vochtigheid in een warme ruimte de huid diep reinigen. Door na het stomen direct lekker fris af te douchen, heeft u optimaal profijt van het reinigende stoombad. Er is tevens een mogelijkheid de stoom te verrijken met kruiden of geuren. De juiste kruiden(oliën) kunnen verzachten, verkwikken of juist ontspannen en hebben een positieve werking op de luchtwegen.

Zonnedouche

Sinds kort is er zelfs de mogelijkheid om tijdens het douchen te zonnebaden. Zo heeft u dus snel en gemakkelijk een lekker bruin kleurtje.

 

 

Kleurendouche

De toepassing van kleuren in een stoomdouchecabine wordt ook wel chromotherapie genoemd. Een speciaal verlichtingssysteem wisselt kleuren af; elk met een specifieke uitwerking op lichaam én geest. Van ontspannend tot stimulerend. Laat u verrassen en ontdek hoe herboren u uit uw badkamer tevoorschijn komt na het nemen van een kleurendouche!

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen