Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Kranen: kokend, lauw of gewoon koud

De functionaliteit van het spoelcentrum staat of valt met de juiste kraan. Keukenkranen zijn er van relatief simpel tot zeer geavanceerd: kokend water kranen voorzien van een boiler, infrarood kranen die gebruik maken van krachtige sensoren, mengkranen of gewoon de draaiknop kraan.In deze rubriek staan ze allemaal op een rij. Meer informatie over keukenkranen? Klik dan hier. Onder de kop woonidee kan je zien wat het effect van een goed uitgezochte kraan heeft op de complete keuken. Kranen: kokend, lauw of gewoon koud

 

Quooker 

Gezuiverd water dat bruisend en gekookt direct uit de kraan komt. Het bestaat echt. De kokend-water-kraan hoort thuis in de moderne keuken. Veilig voor kinderen, zuinig in gebruik en overal voor inzetbaar!


Uit de kokend-water-kraan komt water niet als een massieve straal, maar als een soort nevel uit de kraan. Het verbrandingsgevaar is zo vele malen kleiner dan bij een fluitketel of waterkoker. Voor gebruik moet de bedieningsknop eerst ingedrukt worden en vervolgens gedraaid. Dit is wel zo veilig voor kinderen. Naast tea for one en cafetière koffie is de Quooker ook geschikt voor veel kookdoeleinden. Vitaminen in groenten blijven beter bewaard, tomaten zijn in een handomdraai ontveld, babyflesjes kunnen snel worden uitgekookt en keukengereedschap dat niet in de vaatwasser mag is onder de kokend-water-kraan snel schoon te spoelen.

De Quooker neemt weinig ruimte in beslag. De kraan staat op het aanrecht en het reservoir in het kastje eronder. Door een uitstekende isolatie van het reservoir zijn energiekosten minimaal. Verspilling wordt tegengegaan doordat er altijd in juiste hoeveelheden wordt getapt.

Qua uiterlijk is de kraan aan te passen aan de stijl van de keuken. Er zijn vier verschillende modellen; Basic, Design, Classic en Modern.

De Basic is het Quooker model in pure vorm. Vanwege de standaard vormgeving past deze originele kraan bij elke keukeninrichting. De Classic is een klassiek model dat vanwege de nostalgische uitstraling uitstekend op zijn plaats is in de klassieke of landelijke keuken. De Design heeft een ontwerp dat door de vormgeving aansluit bij de moderne keuken. Een eigentijds alternatief voor wie van strak houdt.
De Modern is voor de moderne minimalistische keuken. Met een rechte uitloop. Perfecte combinatie met alle mengkranen. De ‘Modern’ heeft een uitloop waarin hoeken van 90 graden zijn verwerkt.

 

Onderhoudsvrij

De Quooker is onderhoudsvrij. Eens per drie jaar, afhankelijk van de waterkwaliteit in de omgeving, moet het filterpatroon vervangen worden. Deze losse filterpatronen kunnen bij de fabrikant besteld worden. Op het gehele apparaat zit één jaar garantie.

 

Keukenkraan met douche en lichtbron

De nieuwe design keukenkraan KWC Eve van fabrikant Hansa biedt méér dan een vloeiende waterstraal alleen. Naast een waterbron is de kraan ook lichtbron. In de uittrekbare spoeldouche is een ringvormige lichtbron geïntegreerd. Dit zorgt niet alleen voor een fascinerend lichtspel in de keuken, maar ook voor functioneel gemak. De lichtbron verlicht namelijk niet alleen het water, maar ook de gootsteen en werkblad. Zo biedt KWC Eve de noodzakelijke water- en lichtfuncties in de keuken in één product.


De uittrekbare spoeldouche is in de professionele keuken al jarenlang een onmisbare aanvulling op de keukenkraan. Ook in de privé-keuken is het gemak van de uittrekbare douche ontdekt als handige hulp. KWC Eve is een slanke, designkraan die niet alleen een uittrekbare spoeldouche maar ook een (uittrekbare) lichtbron biedt.

Het uiteinde van de spoeldouche is voorzien van een transparante ring met LED-verlichting. Met een druk op de knop wordt de lichtstraal geactiveerd, apart of in combinatie met de waterstroom. De lichtbron verlicht het werkblad en de gootsteen. Omdat de lichtbron zich bevindt op de uittrekbare spoeldouche, kan de lichtbron ook gericht worden gebruikt. Handig, bijvoorbeeld wanneer het kookboek even bijgelicht moet worden.

 

Slank en stijlvol

Bijzonder is dat de spoeldouche met lichtbron, nagenoeg onzichtbaar in de uitloop is verwerkt. Meestal vertonen kranen met een spoeldouche aan het einde van de uitloop een verdikking. KWC Eve is stijlvol slank over hele linie.

De hoge gebogen kraan heeft een ononderbroken, vloeiende belijning. Een storende verdikking aan het uiteinde van de uitloop ontbreekt. Dit zorgt niet alleen voor een mooi, strak beeld, maar ook voor schoonmaakgemak. Rondom uitstulpingen en verdikkingen ontstaat namelijk gemakkelijk kalkaanslag.

 

Veilig en duurzaam

KWC Eve is voorzien van een uittrekbare Neoperl-slang, waarin zowel de water- als de stroomtoevoer is verwerkt. De slang heeft twee lagen, waardoor de water- en stroomtoevoer hermetisch van elkaar gescheiden zijn, voor een veilige werking. De LED-verlichting zorgt duurzaam voor een energiezuinige werking met een hoge lichtcapaciteit. De aansluiting op het elektriciteitsnet gebeurt via een laagspanningsadapter van 12 volt.

KWC Eve is verkrijgbaar in verchroomd messing of roestvrij staal. Beide varianten zijn beschikbaar met of zonder licht.

 

Kraan als finishing touch

Als antwoord op de vraag naar een “Hightech keukenlook”” heeft het M-system de nieuwe profi-mengkraan in de collectie opgenomen. Deze professionele mengkraan heeft een zwenkbare sproeikop en is geheel uitgevoerd in verchroomd roestvrijstaal. Inclusief muurbeugel en 2x filterstopkranen.

 

Warm water

Waterbewust Nederland. Deltawerken, Flevoland, de afsluitdijk wij Nederlanders weten alles over water. Maar toch verspillen nog veel mensen liters water per dag. Zonde voor het milieu en de spaarrekening.

De meeste warmwatervoorzieningen bevinden zich op zolder. Hierdoor is de afstand die het water af moet leggen naar beneden erg groot. En duurt het dus logischerwijs langer voordat het water verwarmd en wel uit de kraan komt. Zonde, want het kan makkelijker en goedkoper:

 

Gasgeisers

De hedendaagse geisers blinken uit in zuinigheid en veiligheid. Ze zijn verkrijgbaar in open en gesloten uitvoeringen. Bij de open uitvoering wordt de zuurstof aangezogen uit de ruimte waar de geiser geïnstalleerd is, bij de gesloten uitvoering wordt de zuurstof van buiten af aangezogen. Het grootste probleem van de klassieke geiser is de tapdrempel, dat wil zeggen de minimale hoeveelheid warm water die per minuut afgenomen moet worden. Blijft de gevraagde hoeveelheid onder de tapdrempel dan slaat het toestel af, of geeft alleen koud water. Bij de variogeiser is dit probleem verholpen door toepassing van een modulerende brander. De vlamhoogte wordt automatisch aangepast aan de hoeveelheid water die door het apparaat stroomt. Dat maakt warm water tappen op meerdere punten tegelijkertijd mogelijk, en neemt daarmee veel ergernis weg. Een nadeel is dat een geiser een rookgasafvoer nodig heeft en daarom niet overal geïnstalleerd kan worden.

Tip: laat het gastoestel eens per jaar controleren en schoonmaken door een erkend bedrijf.

 

Keukenboiler

Het grote voordeel van een elektrische keukenboiler is dat deze overal geïnstalleerd kan worden omdat er geen rookgasafvoer voor nodig is. De moderne varianten zijn voorzien van handige tiptoetsen. Een minpunt van de elektrische keukenboiler is het energieverbruik. Elektrisch verwarmen is namelijk aanzienlijk duurder dan verwarmen met gas. De basistemperatuur, die instelbaar is, wordt daarom ook zo laag mogelijk gehouden.

Tip: keukenboilers met een capaciteit van 30 liter, zijn groot genoeg om helemaal met nachtstroom te worden verwarmd, wat al weer scheelt in de kosten. Ook zijn er modellen met twee tankjes, waarvan er slechts één overdag wordt verwarmd. De kleinere modellen worden meestal ingebouwd onder het aanrecht, de grotere tussen de bovenkastjes.

 

Hot-fill

Een andere warmwatervoorziening is de Hot-fill keukenboiler. Deze vult zich met warm water en wordt aangesloten op de bestaande warmwatervoorziening. De Hot-fill fungeert als een buffer, waardoor warm water in de keuken altijd voor handen is.

 

Kokend water kraan

Een doordacht alternatief voor de warmwatervoorziening in de keuken is de kokend-waterkraan. Dit systeem werkt met een klein reservoir dat onder het aanrecht wordt geplaatst. Uit de speciale kindveilige kraan kan direct kokend water getapt worden. Dit bespaart tijd (en gas) tijdens het koken en u heeft altijd snel een kop thee of koffie gemaakt. Door de goede isolatie zijn de energiekosten minimaal; de kosten voor de stand-by functie bedragen slechts 3 eurocent per dag. Bovendien is dit systeem waterbesparend, aangezien er steeds precies de juiste hoeveelheid water getapt wordt. Zo’n kokend-waterkraan maakt een fluitketel of waterkoker in principe overbodig.

Milieutip: Wanneer u de warmwaterleidingen isoleert, treedt er minder warmteverlies op en heeft u sneller warm water. Vriendelijk voor het milieu én uw portemonnee!

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen