Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Verwarming en warm water. Vloerverwarming, Radiator, Boiler en CV

Door de komst van vloerverwarming en wandverwarming is het comfort in de badkamer vergroot. Daarnaast houden speciale badkamerradiatoren de ruimte behaaglijk en de handdoeken lekker droog. 

Door de komst van vloerverwarming en wandverwarming is het comfort in de badkamer vergroot. Daarnaast houden speciale badkamerradiatoren de ruimte behaaglijk en de handdoeken lekker droog. 

 

 

Vloerverwarming

Er zijn twee verschillende systemen. De één voedt zich met warm water de ander met elektriciteit. Beide zijn geschikt voor de badkamer. Elektrische vloerverwarming systemen hebben als voordeel dat ze minder dik zijn. Dus iets makkelijker in te bouwen. Tegelvloeren en de natuurstenen variant zijn het hiervoor het meest geschikt. Belangrijk is wel dat er een lijm gebruikt wordt die bestand is tegen hogere temperaturen.

De kosten om vloerverwarming aan te leggen kunnen heel erg in prijs variëren, want hoe hoger de capaciteit, hoe hoger de prijs. Een systeem waar de afstand tussen de verwarmende draden 4 cm bedraagt is duurder dan een waar de afstanden op 8 cm liggen. Dit komt doordat er meer draad in verweven ligt. Het voordeel van dicht op elkaar liggende draden is dat de vloer sneller verwarmd wordt. Het prijsverschil wordt er ook snel weer uitgehaald. Want als de vloer sneller warm is kost dat dus ook minder energie.

Tevens is het mogelijk de verwarmingsmatten en buizen door de muur te laten lopen, zodat de muren ook comfortabel warm worden.

Radiator

De radiatoren zijn in de loop van de tijd erg in stijl veranderd. Er zijn zoveel verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, dat men er altijd wel een vindt die bij de sfeer van de badkamer past.

 

 

Bron : Designradiator
Designradiatoren zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar, zoals elektrisch of gecombineerd met warmwater. Het voordeel van de elektrische variant is de brede plaatsingsmogelijkheden. De gecombineerde versie is erg handig, want in de winter is de radiator aangesloten op de energiezuinige CV-installatie en in de CV-loze zomermaanden heeft u toch warme handdoeken.

 

Boiler en CV

Het gebruik is een goede boiler en CV-ketel is afhankelijk van de gezinsgrootte en de hoeveelheid water dat het gezin per jaar verbruikt. Tevens kunnen vloerverwarming en radiatoren meebepalen in de keus van meest geschikte boiler of cv. Het is verstandig om vooraf de nodige informatie in te winnen.

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen