Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Kranen voor in de badkamer

Een wastafel in een moderne badkamer vraagt om een strakke ééngreepskraan mengkraan. Terwijl in een nostalgisch ingerichte badkamer zo’n kraan met robuuste kruisknoppen juist prachtig staat.U zult al snel merken dat er vele modellen en uitvoeringen van kranen op de markt zijn: messing en chroom, eenvoudig, luxueus, strak, stijlvol of klassiek. Keuze genoeg! 

Buiten de verschillende modellen en uitvoeringen zijn er ook de technische eigenschappen van een kraan waar u op moet letten. Zo zijn er mengkranen op de markt die de mogelijkheid bieden om te besparen op energie en water. Ook zijn er thermostaatkranen. Thermostatische mengkranen zijn met name ideaal voor bad en douche, ze zorgen ervoor dat het water altijd dezelfde druk en temperatuur heeft. Dit voorkomt verbranding, omdat de door u ingestelde temperatuur van het water niet kan worden overschreden. Een thermostaat is tevens energiebesparend, omdat er geen water verloren gaat bij het mengen. Een thermostaat is bovendien zeer comfortabel, omdat u snel over de door u gewenste temperatuur beschikt.

Als laatste moet u letten op het design van de kraan. Zo moet de uitloop van een wastafelkraan een zodanige vorm hebben dat u gemakkelijk handen, gezicht en haren kunt wassen. De uitloop moet hoog genoeg en draaibaar zijn. Tevens bestaan er ook wastafelkranen met een uittrekbare douche of met een aansluiting voor een elektrische tandenborstel. Keuze volop!

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen