Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Gietvloeren van Poxy, de nieuwste trend in vloerbedekking

Voor mensen die durven te kiezen voor een eigentijds en eigenzinnig interieur lanceert Poxy de trendy epoxy gietvloeren op de particuliere markt. Dit in alle Ralkleuren leverbare vloersysteem kan in alle ruimten van het huis worden toegepast, van woon- tot slaapkamer, van keuken tot hal, zelfs in de garage.


Naast de vele neutrale, maar ook sprankelende, expressieve kleuren waarin de vloer leverbaar is, zijn vaak de praktische kanten van dit vloersysteem doorslaggevend. De Poxy gietvloeren zijn volledig naadloos en strak, uiterst slijtvast, vloeistofdicht en zeer eenvoudig in onderhoud.

Een vereiste voor het toepassen van de gietvloer is dat de ondervloer vormvast, zeer vlak, glad en droog wordt opgeleverd. Alvorens de decoratieve epoxyvloer aan te brengen, wordt voor optimale hechting een primerlaag op de betonnen ondervloer toegepast. Vervolgens wordt de vloer als vloeibaar mengsel handmatig over de
primerlaag uitgesmeerd. De vloer is na één dag drogen weer beloopbaar en na twee dagen belastbaar. De totale dikte van de vloer bedraagt ± 2 mm.

De toplaag van de Poxy gietvloer kan desgewenst worden ingestrooid met gekleurde flakes of zilverglitter.
Dit maakt de vloer stroever en geeft een aparte en vrolijke uitstraling. Het instrooien geschiedt handmatig dus elke vloer is werkelijk uniek te noemen. Tijdens applicatie vloeien mengsels van diverse kleuren in en tegen elkaar aan. Hierdoor is het mogelijk om diverse figuraties in de vloerafwerking op te nemen.

De in alle Ralkleuren leverbare gietvloeren zijn standaard in een glanzende uitvoering te verkrijgen, maar kunnen ook voorzien worden van een matteringslaag. Dit geeft de vloer een mattere uitstraling en is daardoor ook krasbestendiger. Bij ingestrooide vloeren is het overigens noodzakelijk een matteringstoplaag aan te brengen om snelle slijtage van het uitgestrooide materiaal te voorkomen.

Bron : www.poxy.nl

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen