Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Keukenzones; Alles over Bevoorraden, opbergen, spoelen, voorbereiden en koken en bakken

Eigenlijk begint dat al bij de indeling van de keuken. De keuken is in te delen in 5 zones. Bevoorraden, opbergen, spoelen, voorbereiden en koken & bakken. De volgorde van dit rijtje volgt het kookproces. 
Houdt er bij de aanschaf van een nieuwe keuken dan ook altijd rekening mee dat deze zones in oplopende volgorde, van links naar rechts, elkaar volgen.

 

Bevoorraden

U slaat hier voedingswaren op – al dan niet bruikbaar tijdens het koken. Deze zone herbergt het meeste gewicht, ongeveer 80 kilo.


Functie: opslaan van verbruiksgoederen


Toestellen: koelkast en diepvries


Goederen: gekoelde en niet-gekoelde verbruiksgoederen 

- koffie, thee en cacao

- pasta, bloem en rijst

- conserven

- gekoelde etenswaren

- cornflakes

 

Kastsoorten:

Hoge voorraadkasten met voorraadladen

- volledig uittrekbaar. Weet u nog wat u in huis heeft? Deze superergonomische kast brengt orde en overzicht in uw voorraad. Door hem op te slaan in aparte en volledig uittrekbare laden – van hoog tot laag. En extra gemakkelijk om te openen. onderkasten met voorraadladen Het derde gebod voor keukencomfort: laden onder het werkblad zorgen voor een superergonomische keuken met extra veel bergruimte. De slimme ladeindeling van Orgalux doet de rest.

 

Opbergen

U bergt hier eetgerei op, tussen voorraadzone en spoelzone . De opbergzone neemt de meeste plaats in beslag, ongeveer acht volle winkelwagentjes.


Functie: opbergen van eetgerei en opbergdozen 

 

Toestellen: geen 


Goederen: eetgerei en opbergdozen 

- borden 

- bestek 

- glazen 

- kopjes 

- lege opbergdozen 

 

Kastsoorten

Bovenkast met deur. Glazen en kopjes bergt u nog gemakkelijker op in een bovenkast mét extra grote openingshoek voor de kastdeuren. Bovenkast met Aventos-vouwklep. Een deur die in de weg zit? Of die keihard dichtklapt? Niet met het geruisloze vouwklapsysteem van Aventos. onderkast met laden.

 

Gebruik alleen laden onder het werkvlak. Wist u dat u borden beter kunt opbergen in een lade dan in een bovenkast? Zo hoeft u het zware gewicht niet hoog te tillen! Met praktische ORGA-LINE bordenhouders kunt u uw borden veilig stapelen, verplaatsen en opbergen.

 

Spoelen & Afval

U wast hier af, slaat er afval op en spoelt er eetwaren. Dat gebeurt tussen de opbergzone en de zone voor kookvoorbereiding.

 

Functie: 

- vaat voorspoelen 

- afwassen 

- vaatwasmachine vullen en leeghalen 

- eetwaren wassen 

- afval sorteren en opbergen 


Toestellen: 

- vaatwasmachine 

- spoelbak 

- kraan 

- eventueel boiler 

 

Goederen: reinigingsmiddelen en afval 


Kastsoorten: 

Spoelbaklade De spoelbaklade creëert extra bergruimte rond uw spoelbak. De ideale plaats om vaatwasproducten en –accessoires op te bergen. Lade voor afvalsortering. Extra hoge lade met ruimte voor afvalemmers maar ook voor extra’s zoals schoonmaakmiddelen, vuilniszakken of draagtassen.

 

Kookvoorbereiding

U bevindt zich hier in het hart van de keuken waar u de maaltijden voorbereidt. Plaats deze zone idealiter tussen de spoel- en afvalzone en de kookzone.

 

Functie: eetwaren voorbereiden 


Toestellen: kleine apparaten 


Goederen: wat u nodig hebt om het koken voor te bereiden 

- werkbestek 

- snijplanken 

- kommen 

- open voorraad 

- kruiden 

- olie en azijn 


Kastsoorten:

Onderkast met laden. Gebruik onder het werkvlak alleen laden maar deel ze wel efficiënt én op maat in. Orgalux levert duizend-en-een indelingen perfect aangepast aan de inhoud - bijvoorbeeld voor werkbestek of kruiden. Ja, zelfs uw weegschaal of deegrol. Space Corner of hoekkast met laden Verloren ruimte? Niet met de Space Corner of hoekkast die elke vierkante centimeter benut.

 

Koken

Hier kookt en bakt u voedingswaren. Dat doet u vlak naast de zone voor kookvoorbereiding en aan het ‘einde’ van de keuken.

 

Functie: koken en bakken 


Toestellen: 

- oven 

- microgolf 

- stoomoven 

- dampkap 


Goederen: 

- kookbestek 

- kookgerei

- potten en pannen 

- bakvormen 

- ovenaccessoires 

- olie, azijn


Kastsoorten: 

Onderkast met laden. Onderkasten met laden maken uw keuken extra comfortabel. En Orgalux doet de rest met overzichtelijke lade-indelingen – aangepast aan de inhoud. Bijvoorbeeld een lade-indeling voor kookbestek, potten én deksels. Of een flessenlade binnen handbereik.


Hieronder vind u een overzicht van de beste landelijke en regionale keukenaanbieders. U kunt hier gratis en eenvoudig in contact komen met de aanbieder van uw droomkeuken.

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen