Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Waterbed

Veel mensen durven geen waterbed te nemen omdat ze bang zijn dat waterbedden snel lek gaan. Niets is minder waar. Zelfs kattenliefhebbers hoeven niet bang te zijn! Een dikke tijk en een hoeslaken schermt het watermatras helemaal af. En mocht er dan toch een lekkage ontstaan dan komt het water er druppelsgewijs uit, omdat het water niet onder druk staat. Dit water wordt dan weer opgevangen in de veiligheidsvoering.Ook is men bang voor het gewicht. Een waterbed zou te zwaar zijn voor een betonnen vloer. Onzin, een gevuld waterbed weegt tussen de 600 en 1.000 kilo. Dit lijkt veel, maar is voor de meeste betonnen vloeren geen probleem. Bovendien wordt het gewicht door zogenaamde gewichtverdelers in het bed gelijkmatig over de vloer verdeeld. Maar doe geen moeite om uw bed snel te verplaatsen, dat lukt niet! Tevens bestaat elk waterbed uit een veiligheidsvoering en een verwarmingselement met thermostaat. De veiligheidsvoering houdt bij een eventuele lekkage het water 'binnen boord'. Daaronder zit dan het verwarmingselement. Afhankelijk van o.a. het type verwarmingselement, de waterinhoud van het bed en de ingestelde temperatuur kost het ongeveer € 70,-per jaar om het bed te verwarmen. Onderhoudskosten liggen rond de € 15,- per jaar. Het laten reinigen van de tijk kost zo'n € 20,-. Tip: zwakstroom-verwarmingselementen van 24 Volt zijn extra veilig en hebben een lager stroomverbruik. 

 

Een waterbed is ideaal voor mensen met een allergie én mensen die huiveren bij het idee om samen met enkele tienduizenden microscopische 'spinnetjes' te gaan slapen. Dit komt omdat stofmijt de kans niet krijgt om zich te nestelen. Buiten voor de mensen met een allergie is een waterbed ook uitermate geschikt voor mensen met spier- en gewrichtsproblemen, omdat het bed zich naar je lichaam vormt. Ook voor zwangere vrouwen biedt een waterbed een pluspunt, omdat ze gedurende de hele zwangerschap gewoon op hun buik of zij kunnen blijven liggen. Een waterbed voorkomt ook doorliggen, daarom kan een waterbed voor bedlegerige mensen een aangenaam alternatief zijn.

Als u over gaat tot de koop van een watermatras dan moet u letten op de stabilisatie van het matras. Die bepaalt of het matras iets meer of juist zo min mogelijk deining geeft. Waterbedden kunnen licht, half, volledig of niet gestabiliseerd zijn door fiber matten, schotten, gel of spiralen. Hoe meer gestabiliseerd, hoe minder (lang) de deining. Overigens zijn de stabilisatiepercentages van verschillende merken onderling nauwelijks vergelijkbaar.

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen