Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Gloeilamp vervangen door de spaarlamp

BREDA - Nog niet zo lang geleden eiste de minister van Milieu een verbod op gloeilampen. Dat is niet zo gek, want een gloeilamp verbruikt heel veel energie en er zijn nog talloze andere mogelijkheden.

Door de gloeilamp te vervangen door de spaarlamp bespaar je jaarlijks bijna acht euro per lamp. Maar er zijn nog meer alternatieven om geld besparen.

Door gebruik te maken van biologische stroombronnen zoals zonne-energie, kan je het stroomverbruik terugschroeven naar nul. Er zijn een tal van stijlvolle lampen te verkrijgen die ook nog eens erg energiezuinig zijn.

Deze lichtgevende lamp in een blok plastic haalt zijn licht uit zijn omgeving. Als je hem buiten of voor het raam zet, dan laadt de lamp zichzelf op, waarna hij drie uur licht geeft als hij volledig opgeladen is.

Een ander idee is een inmaakpot met een lichtje. Deze verzamelt overdags zonne-energie, zodat hij als het donker wordt kan gloeien als een ondergaande zon. Omdat dit inmaakpotje een ingebouwd LED-lichtje en een oplaadbare batterij heeft, houdt deze het maar liefst vijf uur vol.

Bron : nl.wikipedia.org/wiki/Spaarlamp

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen