Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Nieuwe, revolutionaire cv-ketel van Daalderop

DAALDEROP COMBINAIR: OPVOLGER HR-KETEL OP VSK 2006
Daalderop presenteert dé opvolger voor de huidige HR-cv-ketel: de Combinair. Deze revolutionaire cv-ketel heeft maar liefst 40% meer rendement dan de HR 107-ketel en realiseert moeiteloos een EPC-reductie van 0,2. Het toestel is eenvoudig, zonder architectonische aanpassingen te installeren en kan het zowel in nieuwbouw als bestaande bouw worden toegepast. Gebruikmakend van bestaande en beproefde techniek is deze EPC-topscoorder bovendien zeer servicevriendelijk.

Innovatief en comfortabel

 

De Combinair is een compacte Hoog Rendement cv-ketel met een geïntegreerde warmtepomp. De warmtepomp maakt gebruik van zowel buiten- als binnenlucht. Door gebruik te maken van binnenlucht - restwarmte uit de woning - draagt het toestel bij aan goede ventilatie en een aangenaam binnenklimaat. Bovendien levert de Combinair met z’n CW-klasse 4 meer dan gemiddeld warm water.

Kostenvriendelijke EPC-reductie zonder architectonische aanpassingen

 

Per 1 januari 2006 moeten nieuwbouwwoningen voldoen aan een EPC van 0,8. De Combinair is daarvoor veruit de goedkoopste oplossing. De Combinair levert een EPC-reductie van 0,2 t.o.v. van een referentiewoning met een HR 107 ketel tegen een meerprijs van slechts € 1.200,- inclusief aansluitmateriaal. Dit heeft er mee te maken dat de Combinair geïnstalleerd wordt als een conventionele HR-ketel met één extra dak- of geveldoorvoer, maar zonder dure, esthetisch onwenselijke maatregelen zoals bijvoorbeeld grondboringen of collectoren.

Nieuwbouw en bestaande bouw

De Combinair past uitstekend bij de actuele energiewetgeving, zoals aanscherping van de EPN en de introductie van energielabels voor woningen in het kader van de European Performance of Buildings Directive. Vanzelfsprekend kan de Combinair in nieuwbouwwoningen worden toegepast, maar ook in nageïsoleerde woningen (bouwjaar >1980) biedt het toestel mogelijkheden. Zeker met oog op de stijgende energiekosten waarmee de eindgebruiker wordt geconfronteerd.

Win-win-win-situatie

Alle betrokkenen hebben voordeel bij de Combinair:

  • - de installateur, die te maken krijgt met eenvoudige en bekende technieken;

  • - de architect, die kan bouwen zonder beperkingen;

  • - de aannemer, vanwege lagere integrale bouwkosten eenvoudig kan voldoen aan EPC 0,8;

  • - en de eindgebruiker in de vorm van comfort en een lagere energierekening.

 

In september 2006 zal gestart worden met seriematige productie.

Bron : www.daalderop.nl

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen