Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Spoelbak

Een spoelbak is misschien wel het meest belangrijke onderdeel in uw keuken. Er zijn talloze spoelbakken verkrijgbaar en er is een ruime keur aan materialen en vormen. De moderne spoelbak is een veelzijdige werkplek met bijvoorbeeld ingebouwde snijplanken of uitneembaar vergiet.De ouderwetse gootsteen heeft plaatsgemaakt voor de moderne spoelbak of spoelunit. Of u voor een ronde of een vierkante spoelbak kiest, is onder meer afhankelijk van de afmeting van het werkblad. Er zijn enkele, anderhalve of dubbele spoelbakken. Niet ieder werkblad is geschikt voor alle soorten spoelbakken. Spoelbakken zijn te onderscheiden in grofweg drie soorten: een opbouw-, inleg- of een geïntegreerde bak. De geïntegreerde spoelbak is nagenoeg naadloos. Het lijkt alsof werkblad en spoelbak uit een stuk zijn vervaardigd.

De opbouw spoelbak is de meest voordelige oplossing maar heeft als nadeel dat je water niet rechtstreeks van het werkblad in de spoelbak kunt vegen vanwege een opstaand randje. Kalk en vuil kan zich ophopen. De inleg- of vlak ingebouwde spoelbak is een hygiënische en praktische oplossing. Hierbij ligt de spoelbak door een uitgefreesde randvlak in het werkblad. De geïntegreerde spoelbak is de mooiste oplossing. De bovenrand van de spoelunit zit tegen de onderkant van het werkblad en is doorgaans van hetzelfde materiaal vervaardigd.

Ook het onderhoud van werkbladen is belangrijk. Ieder soort materiaal heeft zo zijn eigen onderhoudsmethodes. Een paar handige tips: composiet natuursteen spoelbakken en werkbladen nooit met schuurmiddelen reinigen. Hardnekkige vlekken kunnen met afwasmachinezeep worden verwijderd. Witte kalkvlekken in spoelbakken kunnen in veel gevallen met azijn worden verwijderd, agressieve chemische kalkverwijderaars kunnen composietspoelbakken aantasten.

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen