Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Alles over de Woonkamer

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste kamer van uw woning. Het is niet alleen de kamer waar u leeft, eet, werkt en relaxt.

Het is ook de kamer waar u uw gasten ontvangt. Het leuke van de woonkamer is dat de woonkamer heel erg persoonlijk is. In de woonkamer is namelijk duidelijk te zien wat de smaak is van haar inrichters. Dit persoonlijk tintje kunt u bereiken door het gebruik te maken van stijlen, kleuren, indeling en de keuze van de meubels. Hieronder geven we u een aantal sfeerimpressies om u een beeld te geven in welke stijl u uw woonkamer kan inrichten.

 

 

De Landelijke Woonkamer

De landelijke woonkamer is geschikt voor mensen die houden van het buitenleven. Om dit buitenleven naar voren te laten komen in uw inrichting kunt u gebruik maken van verschillende stoffen. Denk bijvoorbeeld aan een ruit –of bloemmotief om uw bank mee te bekleden. Als behang kunt u kiezen voor warme, gekleurde prints. Deze zijn namelijk weer helemaal terug in de mode. Bij de landelijke woonkamer passen 'ouderwetse' meubels. Denk bijvoorbeeld aan een echte boerentafel die uitstraalt dat hij al een leven lang meegaat.

Tevens kunt u gebruik maken van verschillende stijlperioden om uw woonkamer ‘speelser’ te maken. Maak het beeld bijvoorbeeld af met een grand foulard en veel kussens. Voor de kleur van uw woonkamer kunt u gebruik maken van frisse natuurtinten: maisgeel, korenblauw, terra en lindegroen.
De landelijke woonkamer biedt keuzes genoeg.

 

De Moderne Woonkamer

 De moderne woonkamer is uitermate geschikt voor mensen die houden van kracht en de eenvoud die ervan af straalt. Het grote voordeel van een moderne woonkamer is dat de designs tegelijk modern èn tijdloos van uitstraling zijn.

In de moderne woonkamer hebben de kleuren wit en grijs de overhand. Tevens kunt u gebruik maken van natuurlijke materialen als hout en graniet. Als u kijkt naar de meubels kunt u kiezen voor zwart of mahoniehout. Een lerenbank staat hier stijlvol en chique bij. Tevens is een lerenbank makkelijk in het onderhoud. Kortom: de moderne woonkamer is een tijdloze woonkamer voor mensen die houden van design en comfort.
 

 

De Traditionele Woonkamer

 Altijd al in een landhuis of kasteel willen wonen? Met de traditionele woonkamer haalt u de pracht en atmosfeer van landhuizen en kastelen in huis. Om deze atmosfeer in uw eigen woonkamer te creëren kunt u kiezen voor rijke stoffen en de warme uitstraling van mahonie- en kersenhout. Elementen die uw woonkamer meer thema geven zijn bijvoorbeeld oude kristallen wijnkaraffen of het zilveren theeservies. Voor de vloer kunt u kiezen voor hout. Denk hierbij aan brede, oude planken of doorleefd parket. Uiteraard mag de geur van boenwas hier niet aan ontbreken. De muren kunt u verven of behangen in de kleuren wit, ecru of hooguit bleekgele muren.
Als u opzoek gaat naar meubels dan passen antieke meubelstukken uitstekend bij uw traditionele woonkamer. Door het gebruik van de bovengenoemde kleuren komen de antieke meubelstukken daarmee beter tot hun recht. Dus als u een ‘Anton Pieck-stijl’ in uw woonkamer wilt hebben kies dan voor de traditionele woonkamer.

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen