Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Zwembad in je Tuin

BREDA - De tuin is op dit moment in een enorm opmars als symbool van het goede buitenleven. En ook voor een eigen zwembad is steeds meer belangstelling. Tegenwoordig doe mensen veel activiteiten in de tuin, naast tuinieren en relaxen doen we aan outdoor cooking, ook worden er complete ‘buitenkamers’ aangeschaft met design meubelen. Er zijn ook steeds meer mensen die ‘zomers verkoeling zoeken in hun zwembad aan huis. De tijd dat je in de tuin niets anders zag dan groen is voorbij, voor velen is het een echte recreatiegebied geworden en daar hoort natuurlijk ook een zwembad bij.Statussymbool

Zo’n 20 jaar geleden was een zwembad aanschaffen niet zo van zelf sprekend, het was iets dat alleen de rijke elite zich kon permitteren. Tegenwoordig is het bijna voor iedereen mogelijk een zwembad aan te schaffen. En dan hoef je lapje grond niet een de afmetingen van een jachtterrein te hebben. De gemiddelde achtertuin in Nederland is zo’n 10 meter lang en 5 meter breed. Je kunt dan met een ovalen bad vanaf drieënhalve meter doorsnee al heel wat baantjes trekken.
Eigen sfeer en stijl

Nieuwste trend: het houten tuinzwembad, een opzetbaar model dat op een terras kan worden gebouwd, maar ook deels of volledig kan worden ingebouwd. De houten omlijsting geeft het zwembad een geheel eigen sfeer en stijl. Een uitdaging voor de doe-het-zelver. Bovendien: net als het houten tuinhuisje wordt dit zwembad als pakket geleverd. O.K., bovenmodaal hoef je niet te zijn voor de aanschaf van zo’n hip, zelf te bouwen bad van hout, maar je betaalt er toch minimaal 4000 euro voor.

Droogzwemmen?

De ‘klassieke’ zwembaden, tegenwoordig vaak van polyester, zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 2500 euro tot heel, heel erg duur. Wie toch een beetje schrikt van deze prijzen hoeft heus niet droog te zwemmen in de tuin. Ook in opblaasbaden is het heerlijk badderen en poedelen bij hoge temperaturen. Ze zijn verkrijgbaar in alle mogelijke formaten vanaf zo’n 50 euro en zorgen zelfs in het allerkleinste tuintje voor fris zomerplezier. Wat grootte en diepte betreft doen de duurdere uitvoeringen niet eens onder voor een ‘echt’ zwembad. 

Bron : www.waterair.nl

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen