Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Toilet in de badkamer

Als u over gaat tot de koop van een nieuw toilet zult u al snel merken dat badkamerfabrieken hun keramisch sanitair in series uitbrengen. Niet alleen wastafels of toilet’s, maar ook bijpassende vloer- en wandtegels.Het voordeel van een dergelijke serie is dat alle keramische componenten van je badkamer in vormgeving en kleur op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor hoeft u niet lang te zoeken naar de juiste combinaties van uw badkamersanitair. Snel en handig dus. 

Wat voor soort toilet u ook koopt, er is altijd één keuze die u altijd moet maken: kies ik staande of hangende voorzieningen. Tegenwoordig zijn hangende voorzieningen erg in trek. Voordeel van deze hangende voorzieningen is dat u met het schoonmaken van uw badkamer overal handig bij kan. En mocht het bad een keer onderstromen dan hoeft u niet bang te zijn voor waterschade aan uw sanitair. Het spoelmechanisme is tevens onzichtbaar achter de wand weggewerkt, zo kunt u bij eventuele latere verbouwingen dit systeem veel flexibeler verplaatsen dan met een afvoer in de vloer.

Tevens moet u er op letten of uw toilet wel waterbesparend werkt. Oorspronkelijk spoelden reservoirs en duoblocs met negen liter water. Onder invloed van de milieubewustwording en dankzij verbeterde spoeltechnieken zijn er nu echter volop types verkrijgbaar die prima functioneren op zes liter water, en minder. Ook kan men tegenwoordig de spoelfunctie onderbreken met behulp van een stoptoets, hierdoor wordt aanzienlijk meer water bespaard.

Ook moet u bij uw aanschaf letten op het zitcomfort en op het schoonhoudgemak. Zo moet u erop letten dat u makkelijk bij de bevestigingspunten van het toilet kan komen om deze schoon te maken. Er zijn zelfs zittingen te koop die in hun geheel kunnen worden losgeklikt, waarna de toiletranden en de zitting zelf (onder de douche!) makkelijk te reinigen zijn. Erg handig en hygiënisch!

Ook moet u letten op de aanschaf van de zitting. Er zijn verschillende modellen op de markt, zelfs transparante kunststof zittingen met ingegoten prikkeldraad, punaises of muntstukken. Zo kunt u uw eigen badkamer naar persoonlijke smaak inrichten.

 

Wie dacht dat urinoirs alleen voor openbare gelegenheden bestemd waren heeft het mis. Tegenwoordig zijn er ook huisurinoirs te koop die prachtig aansluiten op de rest van het sanitair. Voordelen zijn: de beteugeling van het waterverbruik en de verhoogde hygiëne. Elke huisvrouw weet dat mannen die het toilet staande gebruiken maar al te vaak sporen nalaten in de vorm van spatten op closetpot, zitting, deksel, reservoir, wand en vloer.


Met uw eigen urinoir behoort dit alles tot het verleden. Deze voorziening vraagt slechts een stukje wand van zestig centimeter. Daarbij komt nog, dat het urinoir met slechts twee liter doeltreffend kan worden doorgespoeld. Milieuvriendelijk!

U ziet, er komt heel wat bij kijken om een toilet aan te schaffen. Er is keuze volop, dus besteed goed aandacht aan de bovengenoemde punten. Want waarom zou u alleen een luxe bad kopen, terwijl u ook uw grote en/of kleine boodschap in comfort kunt doen?

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen