Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Bedtextiel welke soorten zijn er?

Niet alleen het matras maar ook het textielgedeelte van het bed verdient de nodige aandacht. Kussens en dekbedden moeten goed geventileerd zijn, het kussen moet goed liggen etc. Als u een nieuw kussen en dekbed gaat kopen zult u al snel merken dat ze tegenwoordig in allerlei materialen geleverd worden.

Een derde van de in Nederland verkochte dekbedden is met dons gevuld. De rest heeft een synthetische of wollen vulling. Ook kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld een zijde dekbed aan te schaffen. Ook moet u bij de aanschaf van uw dekbed rekening houden of u wel of geen stofallergie heeft. Deze allergie wordt vrijwel altijd veroorzaakt door de huisstofmijt. In tegen stelling tot dons worden synthetische dekbedden vanwege het wasgemak daarom aangeprezen als 'anti-allergisch'. Dit is echter niet juist, omdat het dichter geweven tijk van donzen dekbedden juist meer mijten tegen houd. Ook zijn er tegenwoordig dekbedden op de markt die voorbehandeld zijn met Actigard. De stof wordt fabrieksmatig aangebracht op polyester en katoen en remt in zeer sterke mate de groei van de huismijt.

Voor degene die het koud of klam in bed hebben is er de elektrische onderdeken. Er zijn twee varianten op de markt: de zwakstroom- of netspanningsdeken. Ook zijn er al tweepersoons uitvoeringen op de markt die voorzien zijn van een gescheiden temperatuurregeling. Men kan meestal kiezen uit 5-10 warmtestanden of een traploze temperatuurregeling. Tevens zijn er computergestuurde typen op de markt die de temperatuur constant houden. Elektrische dekens zijn zeer zuinig, ze verbruiken 40 Watt. Goede elektrische dekens schakelen zichzelf automatisch uit. Ook zijn er modellen die een afkoppelbare snoeraansluiting hebben. Handig voor in de was!

U moet uiteraard ook een lekker kussen hebben. Wist u dat maar liefst 68% van de bevolking last heeft van hoofd- en/of nekpijn bij het opstaan? Vaak ligt dat aan een verkeerde slaaphouding. Het kussen speelt daarin een hoofdrol. Dit komt omdat bij een verkeerde ondersteuning de nek- en ruggewervels worden overbelast. In het ergste geval kan dit leiden tot chronische hoofd- en rugpijn. Om dit te voorkomen kunt u kiezen voor een anatomisch kussen. Deze ondersteunen hoofd en nek precies daar waar het nodig is. Ze hebben vaak een ingebouwde nekrol die de nek optimaal ondersteund. De vulling is opgebouwd uit meerdere materialen in verschillende hardheden. Het nekgedeelte is het stevigste. Zo neemt uw hoofd en nek de juiste houding aan tijdens het slapen.

Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen