Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Koel en Vriescombinatie

In eerste instantie moet u bekijken welk model koelkast of koel/vries combinatie bij uw persoonlijke situatie past. Er zijn verschillende modellen op de markt die ieder hun eigen voordelen bieden.Een tafelmodel biedt u de mogelijkheid om de bovenzijde als werkblad te gebruiken. Tafelmodellen hebben een zeer beperkte vriesruimte, vaak kan onder of naast het tafelmodel wel eenzelfde model diepvriezer worden geplaatst. Een kastmodel is wat hoger en heeft over het algemeen wat meer ruimte. Een dubbeldeur upside-down of koel-vriescombinatie heeft aparte deuren voor het koel- en vriesgedeelte. Als u dus producten uit het ene deel nodig heeft, warmt de rest niet onnodig op door het openen van de deur. Het is dus belangrijk te weten hoeveel vriesruimte u wenst en hoeveel ruimte u beschikbaar heeft om de koelkast te plaatsen. Sommige merken hebben barmodellen in het assortiment. Dit zijn kleine koelkastjes met vooral ruimte voor flessen. Deze modellen zijn niet als volwaardige huishoudkoelkast te gebruiken.

 

Eigenschappen

Anti bacteria is een eigenschap die uw koelkast extra hygiëne biedt, het is een op basis van zilver ontwikkelde techniek voor de binnenwanden en binnendeur van de koelkast tegen bacteriën en schimmels. Dit betekent echter niet dat schoonmaken overbodig is. Met de NoFrost-techniek behoort het ontdooien en dus het leegmaken van de diepvriezer tot het verleden. De diepvriesproducten worden met gekoelde circulatielucht ingevroren en de luchtvochtigheid wordt naar buiten getransporteerd, zo ontstaat er geen ijsafzetting.

Er zijn ook koelkasten die voorzien zijn van een keldergedeelte, luchtvochtigheidsregeling oftewel een verskoelzone, in dat gedeelte is de temperatuur net boven het vriespunt. De luchtvochtigheid is namelijk hoger, bij een temperatuur van 0 graden. De vochtigheidsgraad in de lades blijft langer behouden, dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld groenten en fruit langer knapperig en vers blijven.

 

Elektronische thermometers

Veel fabrikanten maken tegenwoordig koelkasten met elektronische thermometers. U kunt zo de temperatuur heel nauwkeurig afstellen. Met speciale functies kunt u bijvoorbeeld de koel- en vriesvakken zo instellen dat spullen extra snel gekoeld en ingevroren worden, waarna de koelkast vanzelf de normale, ideale temperatuur van 4 tot 7 graden weer aanneemt. Ook de temperatuur van het vriesvak wordt later vanzelf weer op normale waarden gezet. handig als u snel een fles wijn wilt koelen of kort houdbare producten rap in wilt vriezen!

 

Flessenrek

Steeds meer fabrikanten komen nu ook met handige flessenrekken, zodat u meer flessen beter kwijt kunt in uw koelkast.
 

 

Inhoud

Om een keuze uit de modellen te maken, is het handig te weten hoeveel inhoud een koelkast voor u moet hebben. Het meest gangbare model koelkast is een tafelmodel met over het algemeen een inhoud tussen de 120 en 140 liter. Ook moet u overwegen of u koelkast met een vriesgedeelte wilt hebben of een aparte vriezer. Op het gebied van koelvriescombinaties zijn de (dubbeldeur) Amerikaanse modellen sterk in opkomst. Let ook op de indeling. Is deze voor u praktisch? Bij deze modellen vindt u het koel en vriesgedeelte naast elkaar , deze zijn ook verkrijgbaar met een ice-dispencer met verschillende mogelijkheden van b.v. ijsklontjes ,schaafijs en koud water. Hier is dan wel een wateraansluiting voor nodig. Ook zijn er enige modellen met een ijsmaakmachine in de handel. In een koelkast met daarnaast ook een minibar is de mogelijkheid om van de buitenkant u gekoelde drankjes te pakken.

 

Design

Steeds meer merken brengen ook design koelkasten op de markt. Als uiterlijk voor u ook wat waard is en/of als u een open keuken heeft, loont het zeker de moeite de afbeeldingen goed te bekijken.

 

Invriescapaciteit

Het is belangrijk uzelf de vraag te stellen hoeveel u over het algemeen in een keer wilt invriezen. Wilt u bijvoorbeeld regelmatig na een eigen oogst, grote hoeveelheden groente snel invriezen? Let dan goed op de invriescapaciteit per 24 uur van de vriezers. Steraanduiding geeft de houdbaarheid en de vriescapaciteit van het vriesgedeelte weer. Sommige tafelmodellen hebben een vriesvakje dat alleen geschikt is voor het maken van ijsblokjes. Dit wordt aangegeven door de steraanduiding. Een vriesvakje voor het maken van ijsblokjes, heeft geen steraanduiding. In een vriesvak met een ster kunnen levensmiddelen een paar dagen bewaard worden. Met drie sterren kunt u voedsel enkele maanden bewaren. In een vriesruimte met vier sterren kan voedsel ook enkele maanden bewaard worden maar hier kan ook mee worden ingevroren.

 

Omgevingstemperatuur

Met de omgevingstemperatuur word de temperatuur (klimaatklasse) aangegeven waarin het apparaat optimaal functioneert. Het is wel verstandig om bij plaatsing in b.v. garage schuur of bijkeuken goed te kijken naar de omgevingstemperatuur. Bij een te koude of te warme omgeving werkt het apparaat niet goed. In onderstaande tabel kunt u de klimaatklassen terugvinden.

SN         10-32 graden
N           16-32 graden
ST         18-38 graden
T           18-43 graden
Super SN 7-32 graden

Het is ook goed om op de bewaartijd bij stroomuitval te letten. Kiest u voor een wat langere bewaartijd bij stroomuitval, dan komt u niet voor verrassingen te staan als de stroom een paar uur is uitgevallen.

Een diepvriezer met een invriesautomaat schakelt na afloop van de invriesprocedure automatisch weer op normaal vriezen terug, een bijdrage tot het besparen van stroom. Door het Etage Frost ofwel het Frost Safe-systeem wordt boven en onder elke lade koude lucht geproduceerd. Hierdoor kunt u elke lade zowel voor invriezen als bewaren gebruiken. Het lastige verleggen van de ingevroren producten is nu niet meer nodig.

 

Milieutips

Met het ‘vario’-energiespaarsysteem voor vrieskasten kunnen lege vriesladen worden afgesloten met een isolatiedeksel. Daarmee wordt een energiebesparing van maar liefst 50% bereikt. Een koelkast die in een goed geventileerde ruimte staat, zal nooit onnodig blijven doorkoelen.

 

Energielabel

Alle koel- en vriesapparaten zijn tegenwoordig voorzien van het Energielabel. Dit label geeft informatie over het energieverbruik, de inhoud en het geluidsniveau. Het Energielabel is opgedeeld in een zevental klassen (ABC) die duidelijkheid geven over de efficiëntie van het apparaat. Wie een koel- en/of vriesapparaat koopt voorzien van het A-label, kan er vanuit gaan dat dit toestel een geringer energie verbruik heeft en efficiënter werkt dan een apparaat met een G-label.

 

Hoekkoelkast

Moet elk hoekje in de keuken zorgvuldig benut worden? Zet de koelkast eens in de hoek. De hoekkoelkast op de afbeelding heeft dezelfde inhoud als vijf koelkasten en neemt nog geen vierkante meter in beslag. Een koelkast, koelkamer en provisiekast in één, mooi verborgen achter een keukendeur. Het front is van hetzelfde materiaal als de rest van de keuken. De ultieme ruimtebespaarder!

Groot gezin en dus een ruime koelkast nodig? Altijd goed zicht op de opgeslagen producten? De koelcel van Nordbo Polar biedt uitkomst.

Alles binnen handbereik in een ruimte van minder dan 1m2. Een koelcel met koelberging capaciteit van 4 tot 5 normale koelkasten. Terwijl het energieverbruik gelijk is aan 1,5 normale koelkast. Ergonomisch en energiezuinig dus.

De hoekkoelkast is met 36 db stiller dan de stilste vaatwasser. Kratten en zakken kunnen terecht op de bodem en de deur kan door het ophangsysteem veel gewicht hebben. Inrichting van stevig roestvrijstaal maakt het schoonmaken eenvoudig. De hoekkoelkast kan geïntegreerd worden in dezelfde uitvoering als de rest van de keuken, met de zijpanelen en een mooie meubeldeur. Polar kan een RVS meubeldeur leveren en zelfs een compleet accessoires pakket.

Hieronder vind u een overzicht van de beste landelijke en regionale keukenaanbieders. U kunt hier gratis en eenvoudig in contact komen met de aanbieder van uw droomkeuken.


Woonkamer
Item
Meer woningen
Meer woningen